Home Terugblikken Terugblik: April favorites

Terugblik: April favorites

Door Karlijn

Ik was zó van plan om tijdens mijn reis door Peru veel te bloggen, maar het ging niet. Onze reisdagen waren lang (twaalf uur of meer) en we hadden bijna geen internet. Na één dag thuis vertrok ik alweer naar Israël, dus ik besloot het bloggen maar op te geven voor de hele maand april. Sinds maandag ben ik weer thuis en is het hoog tijd om flink wat blogwerk in te halen. Maar eerst: mijn terugblik op april.

#Favorites: KarlijnTravels.com

Het is heel lang geleden dat ik maar één post publiceerde in een maand, maar meer was echt niet haalbaar. Ik postte alleen mijn terugblik op maart en verder bleef het stil. Ik deed wel mijn best op Instagram, wat ik nog steeds leuk vind als ik op reis ben.

  • Mijn meest populaire Instagram-foto (@karlijntravels) was deze, van het fotogenieke Santa Catalina-klooster in Arequipa, Peru:

  • Mijn eigen favoriet is deze, gemaakt tijdens onze offroad-tocht in de Colca Canyon in Peru:

Peru roadtrip

#Favorites: bloggers & blogposts

Aangezien april een redelijk internetloze maand was, heb ik ook een stuk minder blogs gelezen dan normaal. Toch twee favorieten:

  • Internationaal: Alex in Wanderland schreef Perfect Paia: the surfer town soul of Maui. Paia was ook één van mijn lievelingsplekken op Hawaii en door Alex’ post wilde ik meteen weer terug.
  • Nationaal: Jessica bezocht Nablus en Jenin in Palestina en schreef daar deze mooie blog over haar ontmoetingen met de gastvrije locals over.

#Favorites: boeken en series

  • Boeken: ik las deze maand het spannende boek Gebroken van B.A. Paris. Het boek gaat over Cass, die ’s nachts een stilstaande auto met een vrouw erin passeert. Ze durft niet te stoppen om te helpen en hoort de dag erna dat de vrouw is vermoord. Vanaf dat moment verandert haar hele leven. Een goede thriller die je in één ruk uit wilt lezen.
  • Series: begin april zijn we begonnen aan het tweede seizoen van Marcella, een Engelse detectiveserie. Het eerste seizoen staat op Netflix. Aanrader als je van spannende series houdt.

#Favorites: travel

Peru mensen

Roadtrip in Peru

Het was me het reismaandje wel! Op 10 april vloog ik naar Lima, waar ik in samenwerking met reisorganisatie Better Places een roadtrip Peru maakte. In deze post lees je er alles over. Samen met reisspecialisten Guido, Agnes en Johanna en de Duitse blogger Nora reed ik een week door het prachtige land. Daarnaast was ik een paar dagen in Lima en Arequipa en wandelde ik twee dagen langs de tropische Koffieroute. We sliepen vaak in homestays bij mensen thuis, ook een enorme aanrader. Het was een geweldige roadtrip waar jullie alles nog over gaan horen. Ik was namelijk een beetje vergeten dat Peru best een pittige reisbestemming is, met lange reisdagen, grote hoogtes (letterlijk) en weinig internet, dus aan live bloggen kwam ik ondanks mijn beloftes helaas niet toe. Ik maak het snel goed!

Peru roadtrip

Een weekje Israël

Na Peru had ik precies één dag thuis om de was te doen en opnieuw in te pakken en toen vloog ik met Ward naar Israël. We waren vier nachten in Jeruzalem, deden een dagtrip naar de Westelijke Jordaanoever en genoten een dag van Tel Aviv. Ik was erg onder de indruk van de sfeer en de cultuur in Jeruzalem en ik vond het hippe Tel Aviv geweldig. Als je nog een verrassende bestemming zoekt voor een citytrip, dan is Tel Aviv een aanrader. Ook over Israël heb ik heel wat te vertellen, dus blogs volgen snel.

Israel

#Favorites: personal

Ik moest tijdens mijn dag thuis de was doen, maar er stond ook een belangrijk bezoek op de planning: we zijn namelijk weer oom en tante geworden. We hebben er een nichtje bij! De teller staat nu op twee nichtjes en zes neefjes, dus we zijn goed voorzien. Verder werd de nieuwe pup van mijn broer doodziek en dat leverde heel wat zorgen op. Ze lijkt nu aan de beterende hand te zijn, dus hopen dat het doorzet. Voor andere persoonlijke zaken was er met al dat reizen geen tijd, hopelijk komt daar in mei weer verandering in.

Kortom: mijn april was prachtig! Hoe was jullie maand?

Ook leuk om te lezen

16 Reacties

Shirley 2 mei 2018 - 10:15

Wat een mooie reizen heb je gemaakt. Genieten is belangrijker dan er meteen over schrijven en er nu over schrijven, zorgt ongetwijfeld voor nog meer napret. Ik ben in april twee weken in Canada geweest, waar het nog volop winter was. Een andere vakantie dan ik normaal doe, maar zo mooi!

Antwoord
Karlijn 3 mei 2018 - 09:33

Canada lijkt me prachtig, was vast een hele mooie reis! En het klopt wat je zegt: genieten is veel belangrijker dan meteen schrijven. Ik vind bloggen juist zo leuk vanwege die napret 🙂

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 2 mei 2018 - 20:56

Wat een fantastische maand had je zeg! Behalve de pup van je broer. Ik ben benieuwd naar je verhalen over Israel. Hebben ze een stempel in je paspoort gezet of op een apart briefje? Ik vind het toch spannend om naar Israel af te reizen, omdat ik absoluut geen stempel in mijn paspoort wil. Dat zelfde heb ik eigenlijk ook met Iran, vanwege Amerika. Beetje jammer al die restricties! Ik heb een ietwat rustige reismaand gehad. Ik wilde naar Normandie gaan, maar het weer was zo ontzettend slecht dat ik dat lange weekend tripje afgezegd heb.

Antwoord
Karlijn 3 mei 2018 - 09:36

Hoi Dominique, in Israel krijg je geen stempel meer in je paspoort. Je krijgt een los papiertje, dus dat probleem heb je niet meer. Wij zitten inderdaad ook met de Iran-restrcicties van Amerika. We kunnen natuurlijk nog steeds naar Amerika, maar dan moeten we wel eerst een visum halen van 150 euro ofzo. Een ESTA kunnen we niet meer krijgen. Zo stom! Jammer dat je Normandië hebt moeten afzeggen, hopelijk staat er snel een nieuwe trip op het programma!

Antwoord
Robert 3 mei 2018 - 13:05

Da’s een volle maand met mooie reizen. Begrijp helemaal dat je niet hebt ‘live’ kunnen bloggen. Je kunt beter genieten van een reis en de laptop in je tas laten. Ik krijg dat ook niet geregeld. Ben zeer benieuwd naar je verhalen over Peru. Hier was het druk, maar vooral met randzaken. Ben flink aan de landenpagina’s aan het werken en was een weekend in Antwerpen. Hebben een paar wijzigingen mbt onze reisplannen gedaan. UK is onzeker, maar daarvoor in de plaats maken we een roadtrip van een week ten noorden van Stockholm.

Antwoord
Karlijn 4 mei 2018 - 09:00

Live bloggen blijkt in de praktijk inderdaad lastig. Ik ben het regelmatig van plan (soms ook totaal niet ;), maar als ik eenmaal op reis ben, wil ik alleen daar mee bezig zijn. Even niet achter die computer, ook wel eens fijn. Gave plannen trouwens, voor die roadtrip Zweden. Ben benieuwd!

Antwoord
Janet | thatonetime 3 mei 2018 - 13:50

Poeh wat een druk maar leuk maandje zeg! Ik ben benieuwd naar je verhalen over Peru en Israël. Ik was de hele maand thuis.. lekker druk aan ’t werk. Ik heb nu twee weken vakantie dus ik ga volgende week lekker naar Duitsland.. wandelen, burchten bekijken en wijntjes drinken, heerlijk!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2018 - 08:58

Wat een fijn vooruitzicht Janet! Geniet er enorm van!

Antwoord
Shamira | Wander Rebel 3 mei 2018 - 14:07

Een drukke maand, maar wel met twee mooie reizen! Tel Aviv is mij afgelopen december ook erg goed bevallen, dus ik wil graag nog eens terug om meer van het land te zien. Ben benieuwd naar jouw ervaringen met Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever! April stond bij mij vooral in het teken van veel klussen aan onze recent gekochte bestelbus die we gaan ombouwen tot camper 🙂

Antwoord
Karlijn 4 mei 2018 - 08:57

Wat gaaf, die camper! Ben heel benieuwd naar het resultaat 🙂 Ik vond Israel heel bijzonder en gevarieerd. In Jeruzalem ademt elke steen historie, terwijl Tel Aviv juist superhip is. Een mooie mix!

Antwoord
Nynke 3 mei 2018 - 15:28

Wow, wat een heerlijk reislustig maandje! Ik ben benieuwd naar je ervaringen in Peru, hoe dat was om met de auto te doen (ben gek op roadtrips, en ik voor mij is het nieuw dat dat in Peru ook kan ?) Israel vond ik tijdens mijn trip daar vorig jaar een erg bijzondere bestemming, hoop dat jij er ook van genoten hebt. Ik ben net terug van een weekendje Wales, niet zo ver weg maar oh wat heerlijk!

Antwoord
Karlijn 4 mei 2018 - 08:56

Ik vond Israel ook heel speciaal! Ik heb je tip opgevolgd en ook een tour naar de West Bank geboekt, en dat was een hele goede keuze. Dank nog daarvoor! Peru met de auto was goed te doen, ik ga er binnenkort meer over schrijven. Wales lijkt me trouwens prachtig, hoog tijd dat ik ook eens wat meer van Europa ga zien 😉

Antwoord
Yvonne 5 mei 2018 - 11:46

Wat een mooie maand! En dat je niet hebt kunnen bloggen tijdens je reis, that’s life!
Ben benieuwd naar je verhalen, vooral over Peru!
Gefeliciteerd met de geboorte van je nichtje!

Mijn april begon met een trip naar Hainan en ik sloot de maand af in Melbourne, Australië! Absoluut niet verkeerd!

Antwoord
Karlijn 6 mei 2018 - 11:35

Helemaal niet verkeerd zelfs, wat fijn! En inderdaad: bloggen tijdens het reizen is soms gewoon teveel gevraagd. Je moet toch vooral van je bestemming genieten 🙂

Antwoord
Sabine 8 mei 2018 - 23:59

Wat een heerlijke reismaand zeg! En wat een prachtige foto’s, echt genoten. Ik merk bij mezelf dat is steeds meer moeite heb om 2 keer per week te bloggen. Ik denk er serieus over na om naar 1 keer per week te gaan, dat zou me zoveel rust geven, maar om één of andere reden is die keuze maken best spannend 🙂

Antwoord
Karlijn 9 mei 2018 - 13:38

Twee keer per week bloggen is ook best veel als je daarnaast een meer dan fulltime baan hebt. Voor mij is dat ook zo, en mijn werk krijgt uiteindelijk altijd voorrang. Eigenlijk is het ook onzin om jezelf zoveel druk op te leggen rond het bloggen. Eens per week posten is toch ook keurig, zeker als je er zoveel rust voor terugkrijgt!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.