Home Persoonlijke blogs TAG: vijftien reisdilemma’s – kiezen is moeilijk!

TAG: vijftien reisdilemma’s – kiezen is moeilijk!

Door Karlijn

Ik werd door Marcella gevraagd om een nieuwe tag (ontwikkeld door Chantal van Reisdoc.nl) in te vullen: een keuze maken tussen vijftien reisdilemma’s. Heel leuk natuurlijk, maar kiezen bleek niet altijd makkelijk. Want hoe kan ik nu beslissen of ik liever een gave citytrip of een natuurreis maak? Ik heb mijn best gedaan en hieronder lees je het resultaat! 

1. Zonvakantie/wintersport

Deze is makkelijk: ik kies voor een zonvakantie. Mijn vriend vindt wintersport geweldig en hij zou het liefst elk jaar een weekje gaan. Mij lijkt het helaas niks. Ik weet zeker dat ik de eerste de beste gipsvlucht weer naar huis kan nemen. Ik heb een paar keer geprobeerd om te skiën op zo’n indoorskibaan en daar werd pijnlijk duidelijk dat ik geen aanleg heb voor de lange latten (of een snowboard). Ik ben bang om te vallen en ik ben een enorme stijve hark. Geen goede combi! Ward is het gelukkig met me eens dat ik de wintersport om veiligheidsredenen maar beter aan me voorbij kan laten gaan.

2. Vakantie aan de kust/vakantie aan het binnenland

Dit is een moeilijkere vraag! Ik ben dol op het strand en op ruige kustlijnen. Maar ik houd ook van bergen, vulkanen en rijstvelden. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor een vakantie in het binnenland. Voornamelijk omdat er dan wat meer afwisseling mogelijk is tussen landschappen en activiteiten. Maar wat zou ik mijn strandjes missen…

Dilemma 4

3. Europees eten/Aziatisch eten

Ik ben gek op tapas en pizza en zonder een keer friet met mayonaise kom ik ook de maand niet door. Maar Aziatisch eten wint. Heerlijke sushi, pittige Thaise Tom Yam-soup, Indonesische rijsttafel, Indiase thali…je kunt me ervoor wakker maken. Voor mij gaat er niets boven de Aziatische keuken!

Dilemma 3

4. Weg met vriendinnen/weg met partner

Het liefste ga ik op reis met mijn vriend. Zeventien jaar geleden gingen we voor het eerst samen op vakantie, met de bus naar Spanje (jazeker!). En inmiddels hebben we samen de halve wereld gezien. Er is niemand met wie ik zo makkelijk en gezellig reis als met Ward. Makkelijke keuze dus!

5. Actieve vakantie/luiervakantie

Zeventien jaar geleden gingen we nog met de bus naar Spanje en lagen we twee weken op het strand te bakken. Als we een dagje naar Barcelona waren geweest, was het wat ons betreft wel weer genoeg activiteit. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen, ik ben een beetje verslaafd geraakt aan actieve vakanties. Zoveel mogelijk zien en doen, meepakken wat we mee kunnen pakken. En als het kan, dan wel graag een paar dagen strand als afsluiting. Want tegen een tropisch strandje zeg ik geen nee!

Dilemma 6

6. Azië/Afrika

Als echte Asiaholic hoef ik hier niet lang over na te denken: Azië natuurlijk! Ik heb nog niet zoveel gezien van Afrika, alleen Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland en Marokko. En dat vond ik allemaal prachtige landen. Maar Azië heeft mijn hart. Het heeft te maken met de mensen, het eten, de geuren, kleuren en bezienswaardigheden. Tempels, vulkanen, tropische stranden, een nieuwe cultuur in elk land: I love it!

Dilemma 2

7. Barcelona/Rome

Ai, een keuze tussen twee geweldige steden! Ik houd van het vakantiesfeertje van Barcelona, met terrasjes waar je de lekkerste tapas eet, de kleurrijke architectuur van Gaudi en volop gave winkels. Maar Rome wint. Historie op elke straathoek, de sfeervolle straatjes van Trastevere en natuurlijk Italiaans eten…heerlijk.

8. Drie weken kamperen/1 week luxehotel

Kamperen klinkt altijd zo romantisch, maar als ik heel eerlijk ben: ik vind het helemaal niets. Dat primitieve gedoe, dat gewandel naar het toiletgebouw, nog steeds moeten afwassen, al die rommel die je moet meeslepen…dat is voor mij geen vakantie. Ik heb ook geen behoefte aan een enorm luxehotel, maar als ik moet kiezen: dan liever een weekje luxe dan drie weken op de camping!

9. Citytrip/natuurvakantie

Hier kan ik eigenlijk niet uit kiezen. Citytrips vind ik super: zo gaaf om een paar dagen in een nieuwe stad rond te dwalen en elke dag bijzondere plekjes te ontdekken. Maar ik houd ook enorm van natuur, van wandelen en van rust. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik toch voor een natuurvakantie. En dan denk ik vooral aan bestemmingen als Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Patagonië!

Dilemma 5

10. Wereldreis/de wereld zien in meerdere keren

Het is natuurlijk heel luxe als je de kans krijgt om de wereld te ontdekken. En tijdens een wereldreis kun je ook niet de hele wereld zien. Je moet dus wel meerdere keren op pad en het is geweldig om elk jaar een mooie reis te mogen maken. Maar het gevoel van een wereldreis is zo bijzonder: je laat alles helemaal achter je. Je werk, je huis, je verplichtingen, alles. Ik vond dat zo’n fijn gevoel, zo’n ultiem gevoel van vrijheid, dat we volgend jaar voor de tweede keer op wereldreis willen.

11. Nooit meer reizen/nooit meer je vrienden zien

Hier kies ik liever niet tussen en dat hoeft gelukkig ook niet. Een leven zonder reizen kan ik me niet voorstellen, maar een leven zonder vrienden is ook niks.

12. Weg met de auto/weg met het vliegtuig

Weg met het vliegtuig, en dan op de plaats van bestemming een auto huren. Niets fijner dan eigen vervoer!

13. Backpacken/cruisen

Zeker backpacken. Een cruise lijkt me niet heel leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit gecruised heb. Of telt onze boottocht door de Galapagos Eilanden als cruise? Want dat was een van de mooiste trips ooit!

Dilemma 1

14. Alles regelen/op de bonnefooi

Dat ligt aan de bestemming en de lengte van de reis. Gaan we een week of vier, dan zijn de tickets en een paar hotelovernachtingen voldoende. Gaan we een week of twee, dan vind ik het prima om alles te regelen. Ik heb dan toch een planning in mijn hoofd om het meeste uit die twee weken te halen, dus dan kunnen we net zo goed alles vastleggen. Dat scheelt ter plekke ook weer tijd.

15. Roadtrip/op 1 plek blijven

Roadtrip all the way! Niets mooier dan rond te reizen en het mooiste te vinden dat een land te bieden heeft.

Wil je de tag ook overnemen? Leuk, ik ben benieuwd naar jouw keuzes!

Ook leuk om te lezen

26 Reacties

Tessa | ReiZenZo.nl 17 augustus 2014 - 18:04

Leuk al die blogs met reisdilemma’s. Zo leer ik jullie manier van reizen snel kennen. Ik denk dat ik hem wel van je over ga nemen!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2014 - 20:16

Hoi Tessa, bedankt voor je reactie! Heel leuk als je de tag wilt overnemen, ik houd je blog in de gaten!

Antwoord
Natasja - Watzijzegt 17 augustus 2014 - 19:54

Lastig kiezen inderdaad! Want het liefst willen we alles, als het zou kunnen 🙂 Goeie keuzes in elk geval, herken mezelf wel in een paar ervan.

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2014 - 20:24

Hoi Natasja, bedankt voor je reactie! Er zaten inderdaad lastige keuzes bij, ik ben ook zo iemand die eigenlijk alles wil ;). Behalve wintersport en kamperen dan 😉 Ga jij de tag invullen, of sla je even over?

Antwoord
Lisette | Travellust.nl 17 augustus 2014 - 20:23

Leuk om te lezen, ik zou zo ongeveer dezelfde keuzes maken!

Antwoord
Karlijn 17 augustus 2014 - 20:33

Hoi Lisette, grapppig dat je ongeveer hetzelfde zou kiezen. Dat vind ik ook leuk aan de tags, je herkent er vaak veel in 🙂

Antwoord
Henriette 18 augustus 2014 - 00:07

Leuk Karlijn, ik doe er binnenkort ook een:)

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2014 - 09:22

Hoi Henriette, leuk! Ik houd je blog in de gaten 🙂

Antwoord
Nanda 18 augustus 2014 - 09:12

Oohhh, wat een heerlijke tag! Leuk om te lezen. Kiezen tussen eten in Azie en Europa lijkt mij dan weer zo lastig. Haha! Geen idee. En al weer 17 jaar op pad met dezelfde, heerlijk is dat, als je zo goed op elkaar ingespeeld bent.

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2014 - 09:24

Hoi Nanda, bedankt voor je reactie! Er zaten wat lastige keuzes bij, maar qua eten was ‘ie makkelijk voor mij 😉 Thais is veruit favoriet! En inderdaad, al 17 jaar met dezelfde kerel op stap is fijn. Kom je niet voor verrassingen te staan 😉

Antwoord
Chantal 18 augustus 2014 - 12:05

Superleuk deze tag! zou goed passen op mijn nieuwe website dus deze ga ik eventjes onthouden! Leuk om zo te lezen hoe anderen graag reizen 😉

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2014 - 13:15

Hoi Chantal, bedankt voor je reactie! Je website ziet er goed uit zeg, en gaaf dat je ook naar de Filippijnen bent geweest! Super als je de tag wilt overnemen, ik ben benieuwd!

Antwoord
Wanda 18 augustus 2014 - 18:58

Via Marcella hier beland en heerlijk om te lezen over al je reisavonturen! Deze tag heb ik ook nog in mijn concepten staan dus zal proberen om hem deze week nog online te zetten. Bloggen over vakanties blijft gewoon leuk!

Antwoord
Karlijn 18 augustus 2014 - 19:15

Hoi Wanda, bedankt voor je reactie! Ik ben benieuwd naar jouw keuzes tussen de reisdilemma’s. Zitten nog best lastige tussen 😉 Succes met invullen!

Antwoord
CarpeDiem 19 augustus 2014 - 09:14

Leuk leuk leuk! Ik ga ‘m onthouden en binnenkort ook eens invullen. 🙂

Antwoord
Karlijn 19 augustus 2014 - 09:41

Dank je voor je reactie Lonneke! Ik ben benieuwd naar je keuzes 🙂

Antwoord
Let's travel and see 19 augustus 2014 - 12:39

Wat een leuke tag en ik zie veel herkenbaars! Ga ‘m misschien ook invullen!

Antwoord
Karlijn 19 augustus 2014 - 12:54

Leuk is ‘ie he, de tag? Ik ben benieuwd naar jouw keuzes 🙂 !

Antwoord
Marcella 21 augustus 2014 - 13:40

Gaaf om te lezen Karlijn, erg tof! Ik kan me in de meeste antwoorden vinden 🙂 Voor een korte trip plannen wij trouwens ook ’t meeste, dat is ook wel zo fijn in een korte tijd. Mooooie foto’s trouwens! Ik zou die Zebra’s graag eens live zien, wauww!

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2014 - 14:34

Dank je voor je reactie Marcella! Zebra’s zijn zulke gave dieren, kon er geen genoeg van krijgen!

Antwoord
Yvon 29 augustus 2014 - 16:36

Leuke tag!
Van het merendeel kan ik je keuze / voorkeur wel begrijpen. We hebben wel wat overlap.
En Aziatisch eten, uiteraard! Zo lekker!

Antwoord
Karlijn 29 augustus 2014 - 16:43

Bedankt voor je reactie Yvon! Ga jij de tag ook nog invullen? En natuurlijk Aziatisch eten, heerlijk! Het eten lijkt me een van de grootste voordelen van in China wonen 🙂

Antwoord
De wandelgek 30 augustus 2014 - 16:19

Niet kiezen, gewoon allebei doen tijdens een reis 😉 Zeker stad en natuur zijn prima combineerbaar. Ik probeer meesta voor natuur te gaan en dan eindigen in een paar dagen luxe van een stad. Dat verhoogt ook het plezier dat je daarna aan die luxe beleefd 🙂 Winter of zomervakantie is wel een lastige. Dan moet je wel kiezen.

Antwoord
Karlijn 30 augustus 2014 - 18:22

Ik ben ook niet zo van het kiezen, Wandelgek 😉 Maar voor deze tag moest het! De ene keuze was makkelijker dan de andere. Die winter/zonvakantie was heel makkelijk: wintersport is echt niet aan mij besteed!

Antwoord
Tari 11 oktober 2014 - 22:56

Wat een leuke reis-tag! Heel leuk om ook allemaal die foto’s er zo tussendoor te zien, dat maakt het altijd leuk 🙂

Ik denk dat ik deze tag van je ga overnemen, ik vind hem erg leuk!

Antwoord
Karlijn 12 oktober 2014 - 11:02

Hoi Tari, dank je! De tag is bedacht door Chantal van Reisdoc.nl, dus zij verdient alle credits 😉 Ben benieuwd naar je keuzes!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.