Home Persoonlijke blogs TAG: reisdeceptie top 3

TAG: reisdeceptie top 3

Door Karlijn

Reizen is voor mij het mooiste wat er is. Elke dag nieuwe dingen ontdekken, mensen ontmoeten en gerechten proeven…heerlijk! Maar reizen is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Robert van Traveljunks.nl bedacht daarom een nieuwe tag, de reisdeceptie top 3. Hij vroeg wat er tijdens mijn reizen echt tegen is gevallen, qua land, hotel en eten. Ik moest er even over nadenken, maar dit zijn mijn reisdecepties!

Deceptie 1: het land

Elk land heeft zijn hoogtepunten en mindere kanten. Ik kan zó een aantal landen noemen die er echt uitspringen, maar er zijn eigenlijk geen bestemmingen die ik echt teleurstellend vond. Er zijn wel een paar plekken die ik enorm vond tegenvallen en daarbij denk ik het eerste aan Ko Phi Phi, het ‘paradijselijke’ eiland in Thailand. Natuurlijk, we hebben een fout gemaakt door een dagtrip naar Ko Phi Phi te maken. Een verblijf van een paar dagen had misschien voor een ander beeld gezorgd. Maar we hadden net onze duikbrevetten gehaald in Khao Lak en we hadden nog maar een dag over voordat we naar Bangkok terugvlogen. Ik wilde per se Maya Beach zien en dus boekten we een dagtrip. Van begin tot eind een ellende:

  1. We kregen een ongeluk met onze mini-van op weg naar de haven van Phuket. Niemand raakte gewond, maar leuk was anders.
  2. We zaten op een stampvolle speedboot met een ladyboy als gids. Geen probleem, maar dit was een hysterische, krijsende ladyboy die onze nog gestreste zenuwen niet bepaald tot rust bracht.
  3. Maya Beach bleek afgeladen vol te liggen met boten. Het koraal was dood, het prachtige strand zag zwart van de toeristen en we hadden anderhalve vierkante meter ruimte om te zwemmen. Echt een voorbeeld van ‘tourism gone wrong’. Het bekijken van de apen op Monkey Beach vond ik ook een ramp, omdat andere toeristen de beesten gingen voeren.
  4. Op weg terug naar Phuket strandden we in het zicht van de haven, omdat het eerder eb werd dan gedacht.
  5. Toen we uiteindelijk in het busje terug naar Khao Lak zaten, barstte het noodweer los en kregen we bijna weer een ongeluk.

KoPhiPhi

Ik heb Ko Phi Phi alleen zonder mensen gefotografeerd (en dat kostte heel wat moeite!). Eigenlijk jammer dat ik geen foto van de echte situatie heb, het ziet er zo te idyllisch uit…

Deceptie 2: de overnachting

Over deze deceptie moest ik heel lang nadenken, want meestal voldoen overnachtingen wel aan de verwachtingen. Soms weet je dat je in een crappy hotel gaat slapen en dat is dan maar zo. Ik denk dat de grootste ‘deceptie’ onze homestay in Bhutan was. Homestays zijn meestal vrij primitief en dat is prima. Je krijgt er namelijk een inkijkje in het lokale leven en leuk contact met locals voor terug. Bij deze homestay was dat niet het geval. We aten in een aparte kamer met onze gids en chauffeur en we kregen vrijwel geen contact met het gezin. En als de omstandigheden dan ook nog heel basic zijn en het eten is beperkt, dan ben je blij dat je de volgende morgen weer kunt vertrekken.

Homestay Bhutan

Deceptie 3: het eten

We liepen de Jomsom-trek in Nepal en aten elke avond in een guesthouse. Prima, maar niets bijzonders. Onze gids liep ons al dagen lekker te maken voor de pizza in één van de guesthouses aan het eind van onze trek. “The best pizza in Nepal”, bleef hij maar zeggen. Eenmaal in het guesthouse bestelden we dolenthousiast die befaamde pizza. We hadden beter moeten weten: er verscheen een soort zacht, plat brood met tomatensaus en een beetje kaas. En champignons uit blik! Wat een teleurstelling. En wat stom van ons, want wat verwacht je nou in het hartje van de Himalaya?

Heb jij ook ‘teleurstellingen’ meegemaakt op reis? Ik ben benieuwd! En wil je de tag overnemen? Leuk! Vermeld dan wel even dat Robert van Traveljunks.nl ‘m heeft bedacht 🙂

Ook leuk om te lezen

23 Reacties

eva - eighty7 14 april 2015 - 14:31

Erg leuke tag dit! Wat jammer dat koh phi phi zo tegenviel!

Antwoord
Karlijn 14 april 2015 - 15:05

Hoi Eva, naar Ko Phi Phi gaan we inderdaad nooit meer terug! We hadden ook nooit een dagtrip moeten doen natuurlijk 😉

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 14 april 2015 - 15:56

Leuke tag, zo zie je dat reizen ook heeeel soms z’n minder mooie kanten kan hebben! 😉 Tijdens onze trek in Nepal hadden we (als groep) een eigen kookploeg mee, het eten viel me honderd punten mee, hoewel er ook gerechten bij zaten waar ik ook niet kapot van was. Toch wist onze kok een heerlijke pizza te maken: gat in de grond, rooster boven het gat, vuur aansteken en bakken die pizza! 🙂

Antwoord
Karlijn 14 april 2015 - 16:03

Kijk, dat klinkt als een betere pizza! Zo simpel kan het zijn 😉 Knap wat ze allemaal kunnen fabriceren tijdens zo’n trekking, daar sta ik altijd van te kijken!

Antwoord
Robert | Traveljunks 14 april 2015 - 16:14

Da’s snel 😉 Bij Thailand kan ik me maar al te goed voorstellen hoe de opeenstapeling van ergernissen uitpakte. Met de pizza had ik een beetje een déjà vu, want Costa Rica werd ons ook een waanzinnig lekkere pizza beloofd. Achteraf kregen we van die ranzig vette met een kilo kaas erop.. Yuk!

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 10:24

Grappig dat jullie ook zo’n pizza-ervaring hebben! Ik moest er wel om lachen, want ik had natuurlijk kunnen weten dat het niet veel soeps zou zijn. Al kan zoiets je soms ook verrassen. De lekkerste pizza ooit aten wij bijvoorbeeld in het dorpje Uyuni in Bolivia. En daar waren mijn verwachtingen minder hooggespannen 😉

Antwoord
Simone | Paper Travels 14 april 2015 - 23:04

Ko phi phi klinkt nou inderdaad niet als de meest ideale bestemming inderdaad… 🙂 En jammer dat je niet de echte situatie hebt gefotografeerd. Had het graag gezien. Homestays vind ik vaak een afknapper, want het is echt zelden een echte homestay. Eigenlijk heb ik dat maar twee keer echt meegemaakt, waarbij omaatje voor ons kookte. Dan is het geweldig, maar als je ergens achteraf wordt weggestopt dan kan het ook een afknapper zijn!

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 10:29

Hoi Simone, ik vind het zelf ook jammer dat de echte situatie niet op de foto staat! Die trip was voor mijn blogger-dagen, nu zou ik het juist zeker laten zien. Wat betreft de homestays: helemaal mee eens. Het is super als je een echte homestay hebt, waarbij je echt iets meemaakt van het dagelijkse leven. En van oma’s kookkunsten 😉 Maar anders is het vooral oncomfortabel!

Antwoord
Taina 14 april 2015 - 23:32

Wat een leuke tag! Ik ga al automatisch nadenken wat ik zou invullen. Gelukkig heb ik niet zoveel teleurstellingen.
Fijn dat je zo eerlijk bent over Ko Phi Phi. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar ik vroeg me altijd al af hoe het er zou zijn. Het leek mij al onwaarschijnlijk dat het er helemaal verlaten is, aangezien het een enorme toeristische trekpleister is.

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 10:31

Hoi Taina, Ko Phi Phi was voor mij echt geen fijne plek, maar ik denk ook dat ik het op de verkeerde manier heb gedaan. Een paar dagen aan de andere kant van het eiland zouden vast heel anders zijn geweest. Want het is echt prachtig daar, alleen Maya Beach zou ik altijd ontwijken! Ga je de tag zelf ook invullen? Zou leuk zijn, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Antwoord
Saskia 15 april 2015 - 09:31

Nee wat zonde van phi phi! Ik hen daar zo’n leuke tijd gehad met mijn ouders. Okay het was in augustus, laagseizoen. Werd geüpgraded naar een kamer waar je in kon voetballen zo groot. En ben niet naar dat bekende eiland gegaan. Maar vond het echt een hele chille plek. Maar soms heb je dat soort dingen. Ik heb dat met Moskou!

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 10:34

Zonde hé! Als ik het over zou mogen doen, zou ik heel die stomme dagtrip skippen en gewoon een paar dagen op een rustig deel van het eiland gaan zitten. Maar helaas, Ko Phi Phi blijft nu voor ons altijd de plek van een rampzalige reisdag. Dat busongeluk hielp ook niet echt mee voor de verdere beleving. In Moskou ben ik zelf nog nooit geweest. Vond je dat ook helemaal niets?

Antwoord
Sophie 15 april 2015 - 11:06

Koh Phi Phi…. Daar hadden we de medewerkster van het hotel in onze kamer betrapt met mijn geld in haar hand. Gelukkig net op tijd! Verder konden we wel genieten van Phi Phi, maar ik moest wel mijn best doen om de Briste dronken toeristen te negeren.

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 12:04

Hoi Sophie, dat is ook erg zeg! Goed dat jullie er nog net op tijd bij waren. En die dronken Britse toeristen…dat is ook een minder leuk aspect van Ko Phi Phi. Ik ga er nooit meer naartoe, er zijn zoveel relaxtere eilanden in Thailand!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 16 april 2015 - 10:47

Leuke tag, en wat jammer allemaal! Ik had nadat ik uit Thailand kwam een beetje spijt dat ik niet op Koh Phi Phi was geweest, maar zo te lezen was het toch zoals ik al had gedacht (vanwege de toeristen heb ik het niet geprobeerd).

Antwoord
Karlijn 16 april 2015 - 14:35

Hoi Stéphanie, wat mij betreft hoef je geen spijt te hebben van Koh Phi Phi! De andere twee ‘decepties’ waren meer kleine teleurstellingen, maar het eiland vond ik echt een ramp. Mede door de dagtrip, dat hadden we nooit moeten doen…

Antwoord
Rondreis Thailand in 4 weken: onze route | Reisgenie 19 april 2015 - 15:10

[…] vanuit waar ze de Phi Phi Sunrise tour aanboden, besloten we toch te gaan. Zeker na het lezen van de reisdeceptie top 3 van Karlijn Travels (echt een aanrader overigens!), weet ik dat dit een goede beslissing was. Hieronder zie je een foto […]

Antwoord
Marcella 20 april 2015 - 14:12

Jammer van Koh Phi Phi zeg, en wat een ellende met de bijna-ongelukken. De foto’s zijn inderdaad mooier dan jouw verhalen 😉 De accommodatie klinkt ook niet zo fijn nee. En die pizza niet aantrekkelijk. Leuke tag is dit, weer eens totaal wat anders!

Antwoord
Karlijn 21 april 2015 - 20:41

Ja he! Ook wel eens leuk om wat minder positieve zaken te belichten 😉

Antwoord
Yvon 23 april 2015 - 06:01

Heel benieuwd naar hoe Phi Phi er écht uit ziet! Jouw beschrijving en foto’s staan haaks op elkaar, dus welke klopt niet 😉
Misschien dat ik hem wel overneem, ik denk dat het goed is om ook te laten zien dat reizen niet altijd alleen maar ‘rainbows & unicorns’ is.

Antwoord
Karlijn 23 april 2015 - 20:49

Stom he, dat ik geen foto’s van de echte situatie heb gemaakt! Ik was alleen maar bezig om al die irritante mensen weg te houden van mijn foto’s 😉 Leuk als je de tag overneemt, soms is het ook best leuk om iets minder geweldigs te belichten!

Antwoord
José 13 mei 2015 - 22:16

Een wat late reactie, maar ik moet toch even reageren om mijn geliefde eiland phi phi te verdedigen;-) mijn vriend en ik zijn dol op het eiland. Op elke reis naar Azië zorgen we ervoor dat we in elk geval een week naar PP gaan. Zodra we daar met de boot aankomen pakken we direct een longtail naar de andere kant van het eiland, en daar is het zo prachtig!!!! We zijn elke keer weer blij als we er zijn. In het ‘stadje’ moet je niet zijn, tenminste als je niet van feesten en dronken tieners houdt. Maar bijvoorbeeld long beach ligt op loopafstand en is ook al fantastisch (paradise pearl is een aanrader om te overnachten). Iedere keer gaan we toch weer even naar Maya bay, boeken dan heel vroeg een bootje en zijn er dan als eerste. Dan is het echt schitterend. Ah, je hoort het al, ben erg enthousiast;-)

Antwoord
Karlijn 14 mei 2015 - 14:38

Hoi José, ik kan me helemaal voorstellen dat Ko Phi Phi ook geweldig kan zijn! Wij hebben het verkeerd aangepakt door een dagtrip te maken vanuit Khao Lak. We hadden te weinig tijd en ik wilde toch per se Ko Phi Phi zien. We hadden het beter in 1 keer goed kunnen doen en een andere keer wat langer kunnen blijven. Maar dan niet in de buurt van Maya Beach, want dat was overdag echt een hel. Wie weet gaan we ooit nog eens terug, en dan goed, want het is natuurlijk een prachtig eiland. Ik onthoud je tip om meteen een longtailboot naar de andere kant van het eiland te nemen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.