Home Persoonlijke blogs TAG: de Reis Top 5

TAG: de Reis Top 5

Door Karlijn

Het mooiste, beste, leukste en indrukwekkendste: iedereen heeft zijn eigen reisfavorieten. Ik ook, al blijft kiezen voor mij altijd moeilijk. Collega-reisblogger Marcella van Marcellamolenaar.nl vroeg mij om vijf vragen in te vullen en zo mijn eigen Reis Top 5 samen te stellen. Bij deze!

De fijnste accommodatie – Vilamendhoo Resort op de Malediven

Dat is meteen een moeilijke, want we hebben inmiddels op heel wat mooie plekken mogen slapen. Maar na lang wikken en wegen kies ik toch voor ons huisje op een strand op de Malediven. Alles was gaaf aan Vilamendhoo Resort. Het feit dat je er alleen kon komen met een watervliegtuig. Dat ons (gloednieuwe!) huisje direct aan de helderste zee stond die we ooit hebben gezien. Dat er een half open badkamer was, zodat je luxe buiten kon douchen. Dat alles in de mini-bar inclusief was. Dat ik vanuit mijn bed naar de wuivende palmbomen kon kijken. Ah…take me back!

Reis top 5 1

De verrassendste stad – Léon, Nicaragua

Gaat het over steden in Nicaragua, dan wordt Granada vaak genoemd als favoriet. Maar wij waren meteen gek van het noordelijke zusje Léon, het culturele hart van Nicaragua. Ik weet niet precies wat het was, maar de stad heeft iets bijzonders. Het is een studentenstad, dus er zijn volop leuke bars en restaurants. De muren staan vol revolutionaire leuzen. Elk plein lijkt haar eigen kathedraal te hebben. En de stad wordt omringd door een cirkel van vulkanen, waarvan een aantal nog actief zijn. Energiek, maar toch relaxed, dat was Léon voor ons.

Reis top 5 4

Mooiste kustlijn – Bacuit Archipelago, Filipijnen

Hier heb ik lang over getwijfeld. Ik dacht aan Big Sur, tussen San Francisco en Los Angeles. De Great Ocean Road in Australië was ook prachtig, net als de westkust van Nieuw-Zeeland. Maar toch kies ik uiteindelijk voor een ander soort kustlijn: die van de eilanden van de Bacuit Archipelago in Palawan, de Filipijnen. Dit is het mooiste zeelandschap wat ik ooit heb gezien. Ruige, steile pieken, palmbomen, perfecte witte stranden en vooral: verlaten, onbewoonde eilanden. Echt het paradijs.

Reis top 5 3

Onverwachts pareltje – Dades Vallei, Marokko

Niets zo mooi als onverwachte pareltjes tegenkomen. En dat gebeurt gelukkig tijdens vrijwel elke reis! Tijdens onze reis door Marokko stond de Dades Vallei op de planning. Ik had gelezen dat de natuur daar erg mooi was, maar foto’s had ik bijna niet gezien. Mijn verwachtingen waren dus neutraal. Gelukkig, want misschien werd ik juist daarom zo omver geblazen toen we er binnen reden. Bizarre rozerode rotsformaties, een eindeloos diepe kloof onder een weg met haarspeldbochten, een groene oase tussen de ruige bergen: gewoon fantastisch. Dat de mensen er ook nog eens ontzettend gastvrij waren (tijdens onze wandeling werden we uitgenodigd om thee te komen drinken en brood te delen met een Berber-familie), maakte de Dades Vallei extra bijzonder.

Reis top 5 5

Gaafste dieren – alles wat leeft op de Galapagos Eilanden

Ontmoetingen met dieren zijn heel vaak indrukwekkend. Ik denk nog met een lichte huivering terug aan mijn ontmoeting met een overenthousiaste whaleshark op de Malediven en het moment dat we werden aangevallen door een olifant in Kruger Park zal ik ook niet snel meer vergeten. Maar qua dieren wordt het niet veel mooier dan op de Galapagos Eilanden. Acht dagen lang voeren we tussen prachtige eilanden, waar steeds de meest bijzondere dieren op ons wachtten. Babyzeehondjes die met ons wilden spelen, families van duister kijkende zeeleguanen, grote vogels met blauwe voeten…magisch. En geen enkel dier was bang voor ons. Een week lang waren we compleet in de ban van de wondere wereld van de Galapagos Eilanden en het was één van de mooiste weken van ons leven.

Reis top 5 2

Wat is jouw reis top 5? Ik ben benieuwd, en als je zelf de tag wilt overnemen: leuk! Een linkje naar Marcella zou dan fijn zijn 😉

Ook leuk om te lezen

26 Reacties

Ester 25 februari 2015 - 16:44

Een jaloersmakend lijstje! Mooi!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:52

Dank je Ester 🙂 !

Antwoord
Jenny - ikreis.net 25 februari 2015 - 16:53

Wat een leuke tag en wat een mooie lijst!

Leuk om te lezen.

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:51

Dank je Jenny! Ga jij de tag ook overnemen? Ik ben benieuwd wat er allemaal op jouw lijstje staat!

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 25 februari 2015 - 16:56

Net als bij Marcella bij jou ook een mooi lijstje! En je bent er al snel bij:-) Ik ga me er binnenkort ook over buigen…

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:51

Dank je Linda! Ik ben benieuwd naar jouw lijst, ik houd je blog in de gaten 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 25 februari 2015 - 18:00

Jaaa, Léon 🙂 Dat vonden wij ook zo’n gave stad. Granada is idd mooi, maar Léon bruist op een geheel eigen manier. Tjah, die Galapagos, wat wil ik daar al lang een bezoek aan brengen. Ben Charles Darwin’s reisverslag weer aan het lezen en hij is daar bijna…

Mooie lijst!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:50

Leuk dat jij Léon ook zo gaaf vond! Wij kunnen ook niet precies zeggen wat het is, maar de stad heeft echt iets speciaals. Net als de Galapagos Eilanden 😉 Dat reisverslag van Charles Darwin moet ik ook maar eens gaan opzoeken. Ik heb het nog nooit gelezen, maar het lijkt me super interessant!

Antwoord
Robert | Traveljunks 26 februari 2015 - 11:07

Dat is de vrij recente vertaling van National Geographic. Het origineel kwam ik niet door, wat vooral door het taalgebruik van 1832-36 lag, maar deze is zeer lekker leesbaar -> http://www.bol.com/nl/p/de-reis-van-de-beagle/1001004008491981/
Geweldig om te zien hoever hij zijn tijd voorruit was. In alle opzichten 🙂

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 11:15

Dank je voor de link! Ik ga er meteen naar kijken. Fijn dat NG voor een vertaling heeft gezorgd, ik kan me helemaal voorstellen dat de 19e eeuwse versie niet was door te komen 😉

Antwoord
Debby 25 februari 2015 - 18:01

Wauw, prachtig lijstje met supermooie foto’s hoor!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:49

Dank je Debby 🙂 !

Antwoord
Eva - eighty7 25 februari 2015 - 19:03

Wat heb je toch prachtige landen en bestemmingen bezocht Karlijn! Hele mooie lijst..

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:49

Dank je Eva 🙂 ! Ik mag inderdaad niet klagen 😉

Antwoord
Tessa | 52druppels.nl 25 februari 2015 - 19:50

Ja die Dades Vallei! Daar kwamen wij ook min of meer toevallig terecht, en ook wij waren heel erg ook de indruk! Mooie foto’s!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:48

Dank je Tessa 🙂 ! Leuk dat jullie ook zo onder de indruk waren, ik vond het zo prachtig daar!

Antwoord
Marcella 25 februari 2015 - 20:03

Wat een leuke lijst heb jij ervan gemaakt, tof dat je ‘m overgenomen hebt! De dieren op de Galapagos zijn echt zo supergaaf. Die blauwe voetjes wil ik graag eens van dichtbij bewonderen!

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:47

Hoi Marcella, dank je! Leuk dat je me gevraagd heb de lijst in te vullen 🙂 De Galapagos zijn inderdaad erg gaaf, het is zo’n magische plek!

Antwoord
Milou 25 februari 2015 - 20:10

Echt super leuk om te lezen dit! 🙂 Ahhh nu wil ik zo graag weer reizen..

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 09:46

Dank je Milou 🙂 !

Antwoord
Marjolein 26 februari 2015 - 10:30

Oh Karlijn, jouw blog is zo gevaarlijk! Ik krijg er elke keer de reiskriebels van. Wat een prachtige plekken heb jij toch bezocht. Wow! Ik ben blij dat ik eens iets tegenkom waar ik ook ben geweest: Big Sur. Wat heb ik genoten van de route langs de kust <3.

Antwoord
Karlijn 26 februari 2015 - 11:14

Dank je Marjolein, ik word elke keer blij van jouw reacties! Big Sur vond ik ook zo geweldig. Het is alweer elf jaar geleden dat we daar waren, maar ik weet nog heel goed hoe onder de indruk ik ervan was!

Antwoord
Let's travel and see 1 maart 2015 - 12:44

Wat een mooi lijstje zeg! Het Bacuit Archipel is idd prachtig, wat een geweldig mooie stranden! Leuk dat de dades vallei je zo verrast heeft. Ben er zelf niet geweest (wel 2x door Marokko gereisd), maar ziet er idd erg mooi uit!

Antwoord
Karlijn 1 maart 2015 - 12:49

Dank je Saimi! Mooier dan de Bacuit Archipelago wordt het bijna niet 🙂 En de Dades Vallei was ook echt een aanrader. Misschien een tip voor als je voor de derde keer teruggaat naar Marokko 😉 Gaaf dat je daar al twee keer bent geweest!

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 3 maart 2015 - 09:37

Wat een geweldig (en jaloersmakend) lijstje! Ik ben op slag verliefd op die kustlijn op de Filipijnen. Mooie foto’s

Antwoord
Karlijn 3 maart 2015 - 09:47

Dank je Anita! De eilanden van de Filipijnen zijn zo ontzettend mooi, ik kon me geen betere kustlijn bedenken 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.