Home Persoonlijke blogs Reisplannen 2023: we gaan vier maanden op reis

Reisplannen 2023: we gaan vier maanden op reis

Door Karlijn

Toen we in 2009/2010 onze eerste lange reis van acht maanden maakten, dacht ik: dit doen we één keer en daarna komt het er vast nooit meer van. Maar in 2015 konden we het nog een keer regelen, en ook in 2019 gingen we een half jaar weg. Het maken van lange reizen is het mooiste wat er is en komend jaar gaan we daarom weer wat langer op pad. Begin februari start onze reis van vier maanden. De eerste bestemming: Oman.

Drie maanden nadat we thuiskwamen van onze lange reis in 2019, begon de coronacrisis. Ik kan niet zeggen dat ik de coronajaren vol goede moed en optimisme heb doorstaan. Natuurlijk, ik was blij dat ik gewoon door kon werken, dat niemand in mijn omgeving doodziek werd en dat we geen financiële zorgen hadden. Dat is een grote luxe en daar was ik me heel goed van bewust. Maar ik vond het toch lastig dat ik opeens niets meer kon plannen (laat staan reizen) en ik had veel last van alle deprimerende nieuwsberichten en lockdowns. Ik was vaak bang dat het nooit meer normaal zou worden. Gek: de coronatijd leek eeuwig te duren toen we er middenin zaten, terwijl als ik nu terugkijk de tijd toch heel snel is gegaan.

Bora Bora

Gelukkiger op reis

Dit jaar konden we gelukkig weer op reis en daar heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt. Een workation op Madeira, een fotoreis naar Toscane, roadtrips Zwitserland en IJsland en een verre reis naar Indonesië: ik was weer helemaal in mijn element. Ik vind het zo fijn om op bestemmingen te zijn waar alles anders is dan hier en ik ben op reis echt een betere versie van mezelf: vrolijker, fitter, energieker en positiever. Veel fotograferen, elke dag samen op pad, de mooiste plekken bezoeken: beter wordt het niet. En tijdens een lange reis geldt dat extra, omdat je dan je dagelijkse leven en al het bijkomende gedoe even helemaal afsluit. Je hoeft maandenlang alleen maar bezig te zijn met de vraag ‘wat voor leuks gaan we vandaag doen’ en verder heb je weinig aan je hoofd. Dat gevoel van vrijheid is heerlijk. Daarom besloten we dit jaar om in 2023 weer langer op reis te gaan. Vier maanden deze keer, een periode die goed is te overzien.

Everest basecamp trek Nepal

Bestemmingen lange reis: wat zijn de plannen?

Toen we in 2019 op reis gingen, stond Vanuatu als bestemming centraal. Daar wilden we per se het jaarlijkse land diven bijwonen en daar bouwden we onze hele reis omheen. Deze keer vormden de Marquesas-eilanden in Frans-Polynesië het centrale punt. De Marquesas liggen erg afgelegen (3,5 uur vliegen van Tahiti) en als je meerdere eilanden in de groep wilt zien, kun je dat het beste met een boot doen. Elke twee weken vaart er vanuit Tahiti een schip uit, dat de eilanden bevoorraadt. Je kunt mee als passagier, want de boot heeft naast een cargogedeelte ook passagiershutten, en onderweg kun je verschillende eilanden bezoeken. Toen ik op Instagram een reisverslag van deze trip zag, wist ik: dat is echt iets voor ons. Helemaal geweldig.

Frans-Polynesië

Terug naar Nepal

Daarnaast wilden we ook graag terug naar Nepal, om onze gids van de Mount Everest Base Camp Trek te bezoeken en weer een nieuwe trek te maken. Oman stond al lang bovenaan de lijst en zo kwamen we uiteindelijk tot de volgende route:

  • Oman – een kleine drie weken
  • Nepal – een kleine drie weken
  • Noord-Vietnam – drie weken
  • Australië (Melbourne-Perth overland) – vier weken
  • Frans-Polynesië – drie weken
  • Zuid-Korea (Seoul en Busan) – een week

Bloggen op reis

De voorbereidingen voor de reis zijn in volle gang. Alles qua werk en huis is geregeld (Ward krijgt onbetaald verlof, ik heb een vervanger voor mijn klanten) en een aantal onderdelen van de reis is al geboekt. Ik moet zeggen dat ik het soms wel dubbel vind, met alles wat er gaande is in de wereld. Maar ik vind het vooral geweldig dat we weer de kans krijgen om te doen wat we het liefste doen. Het is mijn plan om veel discipline te tonen op reis en veel live te bloggen, dus ik hoop dat je het leuk vindt om ons vanaf februari te volgen. Ik kan in elk geval niet wachten!

Meer lezen over onze wereldreizen?

Ook leuk om te lezen

28 Reacties

Susan 27 november 2022 - 07:19

Supergaaf!! Ik volg jullie weer graag, heel veel plezier met alle voorbereidingen.

Antwoord
Karlijn 27 november 2022 - 12:19

Dat is goed om te horen, dank je wel!

Antwoord
Yvonne 27 november 2022 - 08:58

wowwat mooi om dit te kunnen doen zelf nu nog! Have fun!

Antwoord
Karlijn 27 november 2022 - 12:19

Dank je wel Yvonne!

Antwoord
Robert 27 november 2022 - 09:10

Mooi hoor. De definitieve route ziet er gaaf uit, en ook mooi afwisselend. Het noorden van Vietnam vonden wij ook erg mooi. De trip van Melbourne naar Perth toch 4 weken gepland. Dan kun je mooi een aantal toffe afstekers maken. Flinders Ranges kan ik je echt aanraden. Geweldig mooi deel van de Outback.

Antwoord
Karlijn 27 november 2022 - 12:23

Het leek me inderdaad een goed idee om toch vier weken te plannen voor die tocht. En Flinders Ranges staat zeker op de planning! We gaan alleen niet met de pope mobile, want WA Experts wil geen voertuigen meer afleveren buiten West-Australië. We hebben daarom een kleine camperbus gehuurd voor het stuk Adelaide-Perth en Melbourne-Adelaide doen we dan met de auto. Voor Melbourne-Perth waren alleen grotere campers of 4WD’s met daktent beschikbaar. Een hoop gepuzzel, maar we zijn eruit ;)

Antwoord
Natasja 27 november 2022 - 09:39

Wow, jullie gaan weer een toffe reis maken. Ben wel een beetje jaloers! Maar ga alles gewoon lekker volgen. Zo kom ik vast ook weer op mooie reisideeën. Succes met de voorbereiding!

Antwoord
Karlijn 27 november 2022 - 12:23

Dank je wel! Hopelijk kan ik voor een beetje inspiratie zorgen ;)

Antwoord
Anita 27 november 2022 - 11:58

Oh wat een heerlijk vooruitzicht. Melbourne naar Perth hebben wij ook gedaan over de Nullabor. Aanrader om ervoor nog naar Streaky Bay/Baird Bay de snorkeltour met sealions en dolphins te doen in Baird Bay is geweldig. Sealions komen met je spelen :-))
En bedankt voor je Madeira tips gaan we nu in april naar toe.

Antwoord
Karlijn 27 november 2022 - 12:24

Hoi Anita, dank voor de tip, ik zet ‘m op mijn lijstje! Klinkt geweldig :) En wat leuk dat jullie naar Madeira gaan, zo’n fantastisch eiland!

Antwoord
Lotte 28 november 2022 - 08:53

Supertoffe plannen alweer! En allemaal bestemmingen waar ik nog niet geweest ben, dus ik ben al zeker dat ik weer geïnspireerd wordt door je heerlijke foto’s! Enkel de route Adelaide-Melbourne-Sydney heb ik jaren geleden gedaan en dat was genieten. Veel voorpret alvast en binnen een goeie twee maanden zijn jullie alweer weg! <3

Antwoord
Karlijn 28 november 2022 - 09:37

Dank je wel Lotte! En inderdaad: binnen twee maanden is het al zover. Ik kan niet wachten :)

Antwoord
Denise 28 november 2022 - 09:16

Wauw, wat een geweldige bestemmingen en wat heerlijk dat je zo lang weg kunt! Ik herinner me jullie vorige reis nog goed en herken bovendien wat je zegt. Ik ben op reis inderdaad ook een veel leukere versie van mezelf. Geniet van de voorpret alvast!

Antwoord
Karlijn 28 november 2022 - 09:39

Dank je wel, ik kijk er heel erg naar uit! En fijn dat het herkenbaar is, ben ik niet de enige voor wie dit geldt ;)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 28 november 2022 - 14:28

Dit vind ik echt super leuk voor jullie! Ik herken dat gevoel dat je hebt bij reizen echt heel goed. Ik heb toevallig net m’n eerste reis van het jaar geboekt en ik dacht ik kijk even op jouw blog om te zien of je al plannen hebt. Leuk om te lezen! Ik ben echt gek op Oman dus ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik kijk ernaar uit om jullie weer te volgen op jullie avonturen.

Ik heb zelf een reis geboekt van drie weken naar Mexico, Guatemala en Honduras in maart, daar heb ik ook super veel zin in!

Antwoord
Karlijn 28 november 2022 - 16:06

Wat goed om te horen dat jij ook enthousiast bent over Oman! Iedereen is daar zo positief over :) En wat gaaf dat je naar Mexico, Guatemala en Honduras gaat, zo fijn dat het allemaal weer kan. Heerlijke bestemmingen, geniet van de voorpret!

Antwoord
Malou 25 januari 2023 - 14:41

Gaaf weer Karlijn! Mooie bestemmingen.

Antwoord
Karlijn 25 januari 2023 - 15:16

Dank je wel Malou! Ik kijk er enorm naar uit :)

Antwoord
Angela 29 november 2022 - 12:39

Yay, wat ontzettend leuk voor jullie! En voor mij, want ik ga jullie zeker volgen. Kom maar op met die blogs! 😁👌

Antwoord
Karlijn 29 november 2022 - 15:19

Ik ga mijn best doen! Ik heb er echt zoveel zin in :)

Antwoord
Marcella 29 november 2022 - 15:56

Yes, wat gaaf Karlijn! Zo fijn dat reizen gewoon weer kan, laten we er dan inderdaad volop van genieten :-)

Antwoord
Karlijn 29 november 2022 - 17:17

Helemaal mee eens!

Antwoord
Anne - DitisAnne.nl 1 december 2022 - 13:37

Oh geweldig! Wij gaan zelf volgend jaar juni naar Vietnam dus ik ga je zeker volgen! Klinkt echt als een waanzinnig mooie reis!

Antwoord
Karlijn 1 december 2022 - 14:40

Wat leuk dat jullie ook naar Vietnam gaan! Ik kijk er echt zo naar uit, van mij mag het alvast februari zijn ;)

Antwoord
Jeroen & Alette 26 januari 2023 - 07:28

Gaaf dat jullie ervoor gaan! Wat ern mooi en enorm divers lijstje landen gaan jullie naartoe. Ik zie op insta dat ’t nu echt snel gaat gebeuren! Kijk of je een plekje kan vinden op de camping van Lucky Bay in WA, met uitzocht over een droom van een strand. Wij gaan uitkijken naar je verhalen onderweg. Ben ook benieuwd naar welke delen van Oman je gaat. Geniet vooral ook van het daar zijn ♡

Antwoord
Karlijn 26 januari 2023 - 09:32

Dank je wel, het is inderdaad bijna zover! Lucky Bay en omgeving staan op onze lijst, lijkt me geweldig daar. We hebben onze campingplek al geboekt op Le Grand Beach, een stukje verderop. Het leek me nogal overdreven om nu al te boeken voor een campingplek in april, maar blijkbaar loopt bij Lucky Bay en Le Grand Beach alles altijd supersnel vol. In Oman gaan we zowel naar het noorden als naar het zuiden. Ik kom dan ook regelmatig op jullie blog om jullie verhalen te lezen :)

Antwoord
Paulien van der Geijs 3 februari 2023 - 15:08

Ga jullie héél graag volgen🧡
Veel succes met voorbereidingen ☘️🙏

Antwoord
Karlijn 3 februari 2023 - 15:16

Dank je wel! We zijn bijna zover :)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.