Home Persoonlijke blogs Reisplannen voor 2020 en persoonlijke update

Reisplannen voor 2020 en persoonlijke update

Door Karlijn

Het is alweer even geleden dat ik een nieuwe blog heb geplaatst, maar met een goede reden: de site heeft een nieuw ontwerp gekregen! Dat had heel wat voeten in de aarde en het is veel werk geweest, maar ik hoop dat jullie ‘m mooi vinden. Hoe dan ook: het is hoog tijd voor een update. Hoe is het om weer thuis te zijn na een half jaar reizen, wat zijn mijn nieuwe reisplannen en waar ben ik verder mee bezig?

Eind november kwamen we terug uit India, na een reis van bijna zes maanden. We zijn eerder zo lang op reis geweest, dus we wisten wat we konden verwachten. De eerste week is altijd heel leuk, want je ziet iedereen weer en je kunt weer mayonaise eten (het enige wat ik mis op reis) en veel te veel plakken Tony Chocolonely kopen. Maar daarna begint het gewone leven weer en dat is altijd wennen. Werken is prima, maar het feit dat elke dag weer hetzelfde is, dat je je huishouden weer moet doen en dat je niets nieuws meemaakt: het is even slikken. Nu we ruim twee maanden thuis zijn, zitten we er weer redelijk in. En lijkt onze reis alweer jaren geleden.

Nieuwe reisplannen 2020

Iets wat altijd goed helpt in het acceptatieproces is het boeken van nieuwe reizen. Dat heb ik daarom maar meteen gedaan. Dit zijn nu onze plannen voor 2020:

  • Volgend weekend ga ik op pad met SRPRS.me, om hun roadtrips dichtbij huis uit te testen. We weten pas net voor vertrek waar we naartoe gaan. Even wennen voor deze planner, ik ben benieuwd!
  • Half maart rijden we naar Lille, om mijn veertigste (!) verjaardag te vieren. Lille lijkt me een hele leuke stad en we hebben een gaaf hotel geboekt.
  • Ergens in maart ga ik alleen naar Jordanië. Ik ga namelijk mijn eerste KarlijnTravels-boutiquereis organiseren en daarvoor ga ik hotels en activiteiten testen. Hierover verderop meer!
  • In mei staat Stockholm op de planning. Ik ben gek op Scandinavië en Stockholm staat al lange tijd op de verlanglijst. Hopen op mooi weer :)
  • Half juni is het tijd voor onze grote reis van 2020: drie weken Oeganda en Rwanda. Inclusief gorillatracking, chimpansees spotten en een verblijf bij de stammen in het noorden. Deze reis maak ik samen met Matoke Tours, waarmee we ook naar Tanzania zijn geweest. Kan niet wachten.
  • In september zijn we drie weken in Italië: eerst tien dagen de Dolomieten, dan met de trein naar Bari en nog tien dagen in Puglia. Zo fijn!
  • In oktober vindt dan hopelijk mijn KarlijnTravels-reis plaats, als ik ‘m vol krijg.
  • Eind november is de jaarlijkse reisbloggersconferentie Traverse weer, deze keer in Palma de Mallorca. Ik heb mijn kaartje al gekocht, ik vind Traverse altijd geweldig.

Kortom: weer heel wat reisplannen!

Nieuwe website en logo

Toen we net thuis waren, had ik grote plannen voor de blog. Hele lijsten met onderwerpen had ik klaarliggen, maar ik wilde eerst de boel een opfrisbeurt geven. Nieuw logo, nieuwe homepage, continent- en landenpagina’s: het moest allemaal beter qua structuur en vindbaarheid. Ik vroeg een ontwerper (Jussi Megens) om me hierbij te helpen en al snel was het nieuwe logo klaar. Het restylen van de site was alleen veel meer werk dan we gedacht hadden. Ik moest bovendien teksten schrijven over alle landen en continenten waar we zijn geweest (is nog lang niet klaar) en bij het omzetten naar het nieuwe ontwerp ging deze week alles fout wat fout kon gaan. Vandaar dat nieuwe blogs schrijven even op een laag pitje stond. Maar de site is nu klaar en ik ben er blij mee. Hopelijk vinden jullie ‘m ook mooi!

Petra Jordanie

Reis met Karlijn Travels naar Jordanië

Wat begon als een wild plan wordt nu waarheid: komende week lanceer ik mijn eerste KarlijnTravels-boutiquereis! In samenwerking met reisorganisatie Better Places organiseer ik een geweldige tiendaagse reis naar Jordanië, met fotografieworkshops, een kookcursus, twee nachten in een boutique-kamp in woestijn Wadi Rum en gave wandelingen in en naar Petra. Het wordt een reis voor alleen vrouwen, een groep van acht in totaal. We vertrekken op 15 oktober en het wordt echt een fantastische trip. Meer informatie volgt komende week.

flexwerkplek Eindhoven

Hoe is het verder?

Ik heb me voorgenomen om dit jaar te werken aan het verbeteren van mijn fotografievaardigheden. Vorig weekend volgde ik een masterclass fotografie en storytelling bij topfotograaf Pie Aerts, in april doe ik een workshop foodfotografie & styling en ik leer beter editen in Lightroom. Zo leuk om te doen. Verder ben ik vooral veel aan het werk als freelance tekstschrijver en huur ik vanaf vandaag een nieuwe flexwerkplek op Strijp-S in Eindhoven.  Erg Instagram-proof ;) Kortom: na een half jaar reizen is alles weer helemaal op de rit.

Hoe zijn jullie het nieuwe jaar begonnen?

 

Ook leuk om te lezen

24 Reacties

Yvonne 6 februari 2020 - 11:29

Haha, die mayonaise.. dat is ook wat IK op reis mis.. Goed nieuws als je naar Kaapverdië gaat: daar hebben ze op elke straathoek en in elk winkeltje Hollandse mayo te koop!! Net zo goedkoop als thuis gek genoeg, Je site is hartstikke mooi geworden Karlijn, balen dat het even niet mee zat, maar het eindresultaat is super. En wow, wat een mooi nieuws dat je je eigen reis gaat organiseren. Lijkt me geweldig om te doen. Veel plezier met de voorbereiding!

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:22

Dan weet ik dat alvast, haha! Geen doen hoor, al die ketchup overal. Dank voor het compliment voor de site. Het was inderdaad een enorme klus, maar dan heb je ook wat!

Antwoord
Petra Brouwer 6 februari 2020 - 12:41

Ik zie dat je fotografie reis naar Jordanië op 15 oktober plaats gaat vinden. Helaas kan ik dan niet. Mijn zoon heeft een paar dagen herfstvakantie en gaan we naar de Ardennen. Ik had mij wel opgegeven via Instagram bij jou. Maar helaas gaat dat dan niet lukken. Misschien een andere keer dan.

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:21

Hoi Petra, wat jammer! Hopelijk de volgende keer beter :)

Antwoord
Marcella Molenaar 6 februari 2020 - 13:06

Wauww, je site is echt prachtig geworden Karlijn! Het harde werken absoluut waard. Ik ben erg benieuwd naar je reis door Jordanië, dus ik kijk uit naar meer informatie :-)

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:21

Dank je Marcella! De informatie volgt snel, maandag of dinsdag!

Antwoord
Sabine 6 februari 2020 - 14:45

Haha, mayo inderdaad ook mijn grote liefde en thee dat is helaas ook niet in elk land gebruikelijk. De kater van thuiskomen vond ik ook verschrikkelijk! Ik kijk uit naar je reisjes, sprs.me staat ook nog op mijn lijstje maar tot nu toe nog niet gedaan. Benieuwd waar je terecht komt (mits je dat mag delen). Jordanië lijkt me fantastisch!

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:20

Dat thuiskomen is echt een ding hè? Je wilt niet zeuren, want je bent net een half jaar weggeweest, maar ondertussen ;) Natuurlijk ga ik delen waar ik naartoe ga met SRPRS.me, via Instagram en de blog!

Antwoord
Ellen 6 februari 2020 - 18:25

Hoi Karlijn,
Je website ziet er prima en fris uit. Ik wens je een goed reis jaar 2020 toe en hoop dat de door jou te organiseren reis naar Jordanië door gaat en een succes wordt.
Het nieuwe jaar begon voor mij met een reis met een onverwacht einde. Mijn reis naar Tibet (China) kwam 2 dagen eerder dan gepland ten einde door het corona virus. Ik had geluk dat ik de laatste KLM vlucht van Chengdu terug naar Nederland had. Nu maar hopen dat in het najaar alles weer normaal is als ik weer die kant op ga.

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:19

Dank je wel Ellen! Wat balen dat je reis zo eindigde. Wel een geluk inderdaad dat je de laatste vlucht terug had, je wilt daar echt niet vastzitten nu. Ik hoop met je mee dat het virus snel onder controle is. Mooi dat je alweer een nieuwe reis gepland hebt!

Antwoord
Melanie | travelwithmel.nl 6 februari 2020 - 19:33

Je site ziet er hartstikke mooi uit Karlijn! Kun je trots op zijn! Ik ben ook erg benieuwd naar je reis naar Jordanië (spannend!). Lijkt me een prachtige en bijzondere bestemming. Je hebt ook weer een aantal gave reizen op de planning staan. Wij hebben binnenkort een onverwacht weekendje naar Boedapest gepland. Dus dat is een goed begin van het nieuwe jaar ;)

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:17

Dat is een heel goed begin van het nieuwe jaar! Boedapest lijkt me prachtig :) En dank voor het compliment!

Antwoord
Sacha 6 februari 2020 - 23:09

Mooie site, Karlijn! Wat een klus, maar dan heb je ook wat moois. Heel overzichtelijk ook
En de reisplannen zien er ook goed uit: genoeg om naar uit te kijken!

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:16

Dank je wel! Het was inderdaad veel werk, maar ben blij dat het gelukt is :)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 7 februari 2020 - 09:37

Ik vind je nieuwe design echt super leuk! Ik ben al meer dan een jaar van plan om mijn website aan te passen, maar het komt er maar niet van. Leuke reisplannen heb je weer! Ik ben nog hard aan het plannen maar dit jaar staan Jordanie in maart, Bilbao in april en Madagascar in mei al vast :-)

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 10:16

Hoi Dominique, dat lijken me alvast prachtige plannen! Wie weet zijn we wel tegelijk in Jordanië in maart :) En dank voor het compliment! Zo’n redesign is ontzettend veel werk, maar dan heb je ook wat ;)

Antwoord
Robert 7 februari 2020 - 12:37

Fijne plannen heb je voor het komend jaar. Wij hebben naast een roadtrip naar diverse Skandinavische landen (en mijn outdoorweekend in Oostenrijk) nog niets op de planning. Mooie site is het geworden. Heb deze template bij de release meteen gebookmarked. Ik ben ook al een tijd een vernieuwing aan het plannen. Meer informatief en minder blog/magazine. Eerst geen tijd vanwege de verhuizing en nu on hold vanwege de enorme stijging van bezoekers sinds twee maanden. Geen idee wat de laatste roll out van goegel was, maar iets schijnt goed voor me te zijn haha ;-)

Antwoord
Karlijn 7 februari 2020 - 13:04

Dank je! Het was een klus, maar we zijn er ;) Ik snap dat een verhuizing en bezoekersstijgingen je tegenhouden om een vernieuwingsproject aan te gaan, het is echt veel werk. Fijn dat de nieuwe uitrol van Google zo goed voor je gewerkt heeft!

Antwoord
Malou 11 februari 2020 - 07:50

Je website ziet er goed uit Karlijn! Alle bloed, zweet en tranen waard. ;-) gave reizen heb je weer op de planning staan! En wat geweldig die eigen Jordanië reis die je gaat organiseren.

Antwoord
Karlijn 11 februari 2020 - 09:40

Dank je wel! Ik ben heel benieuwd of ik de reis vol ga krijgen :)

Antwoord
Marjolein 25 februari 2020 - 09:37

Wat fijn om te horen dat het zo goed met je gaat en gefeliciteerd met het nieuwe blogontwerp, ziet er heel clean en overzichtelijk uit! Het duurt voor ons gelukkig nog een paar maanden, maar ik zie nu al op tegen het wennen aan een regelmatig leven… lijkt me best even slikken! Wel jammer dat ik dan niet mee kan naar Jordanië, lijkt me een prachtige bestemming en met jouw ervaring een prachtige reis!

Antwoord
Karlijn 25 februari 2020 - 10:59

Dank je wel Marjolein, dat is goed om te horen! Ik lees jullie blogs met veel plezier, zo leuk om jullie te volgen. Denk nog maar niet aan het thuiskomen, dat duurt gelukkig nog héél lang :)

Antwoord
Angela 1 april 2020 - 22:39

Wat een leuke nieuwe werkplek heb je! En je nieuwe lay out hier op je website vind ik erg geslaagd. Wat je reizen betreft : daar zal vast nog het eea in gewijzigd zijn/worden, gezien de hele Corona situatie. Ik hoop dat je er financieel gezien niet al te veel last van ondervindt!
Blijf gezond!

Antwoord
Karlijn 2 april 2020 - 10:02

Dank je wel! Qua reizen is er inderdaad veel veranderd, van deze mooie lijst zal maar weinig overblijven. Maar ik verzet alles gewoon naar volgend jaar, dus hopelijk kunnen we het dan weer een beetje goedmaken. Ik ben al dolblij als ik hier straks weer normaal boodschappen kan doen, de rest komt wel weer. Veel sterkte en gezondheid gewenst de komende tijd!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.