Home Tips reisfotografie INSPIRATIE: het nieuwe boek Reisfotografie van Laura Vink

INSPIRATIE: het nieuwe boek Reisfotografie van Laura Vink

Door Karlijn

Er zijn weinig dingen die ik zo leuk vind als fotograferen op reis. Landschappen, portretten, architectuur, markten, ik fotografeer het allemaal even enthousiast. De afgelopen jaren volgde ik verschillende fotografiecursussen en las ik me suf over alles wat met reisfotografie te maken heeft, want ik wil graag steeds beter worden. Aan mijn volle boekenkast voeg ik half mei een nieuw boek toe, want fotografe Laura Vink brengt dan haar nieuwe boek uit: Reisfotografie: explore – discover -capture.

Laura

Ik leerde Laura zo’n acht jaar geleden kennen bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, waar we allebei een vervolgcursus fotografie deden. We zaten in dezelfde groep, maar het niveauverschil was groot: Laura was toen al een veel betere fotograaf dan dat de rest ooit zou worden. Ik vind haar kleurrijke foto’s prachtig en ik bewonder haar creativiteit en de constante stroom van ideeën die ze heeft. Een paar jaar na die cursus maakte ze van fotografie haar beroep en niet veel later runde ze een succesvolle eigen zaak. Ze zette de Vink Academy op en ontwikkelde onder andere de online cursus ‘Nooit meer op de automatische stand fotograferen’, waarmee ze deelnemers leert het maximale uit hun camera te halen. Ze schreef verschillende e-books, blogt over fotograferen en Lightroom en zorgt daarmee continu voor fotografie-inspiratie. Laura is niet alleen een uitstekende fotograaf, maar ze kan ook heel goed uitleggen. Dat zorgt ervoor dat al haar tips en lessen heel toegankelijk zijn en dat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Laura 1

Boek Reisfotografie

Tussen al haar werk door gaat Laura heel graag op reis en dan komt ze (uiteraard) met de meest geweldige foto’s thuis. Vorig jaar maakte ze een wereldreis van drie maanden en ik volgde haar fanatiek op Instagram. Wat een prachtige foto’s! Of het nu mensen, landschappen of steden zijn: Laura legt alles even mooi vast. Daar werkt ze dan ook hard voor, want ik heb zelf de discipline niet om bijna dagelijks vroeg op te staan voor de zonsopgang. Van Laura kan ik nog heel wat leren en ik was dan ook meteen enthousiast toen ik hoorde dat ze een boek heeft geschreven over reisfotografie: Reisfotografie: explore-discover-capture. Een boek met bijna vierhonderd pagina’s vol met praktische tips, voorbeeldfoto’s, praktijkverhalen en zelfs de mogelijkheid om er extra videolessen bij te kopen. Laura’s boek komt op 16 mei uit en je kunt het nu met korting alvast bestellen via bovenstaande link. Deze leidt naar een pagina met volop informatie over het boek en twee leuke filmpjes, zeker de moeite van het bekijken waard. Ik mag bovendien een exemplaar van het boek weggeven, dus houd rond begin mei mijn blog extra goed in de gaten!

*Dit artikel bevat affiliatelinks. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

22 Reacties

Jessica 21 maart 2016 - 01:55

Wat een leuke meid is Laura (althans zo komt ze over in haar video’s en teksten haha). Ik zag dat er jammer genoeg geen E-book van haar boek komt, dus ik zit nog te twijfelen of ik het boek wil kopen net voordat ik weer naar het buitenland ga. Met name over portretten en straatfotografie wil ik graag nog meer leren! En misschien is het lezen van dit boek juist wel een goede tijdsbesteding op Cuba, kan ik het later altijd nog terug naar Nederland sturen als ik het uit heb ;p

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:55

Haha! Laura is inderdaad ook qua persoon erg leuk. Zoveel energie en ideeën ook, heel inspirerend! Ik denk wel dat het een vrij groot en zwaar boek wordt, maar wie weet heb je nog wat ruimte over in je rugzak ;) Zonder boek vermaak je je ook vast prima in Cuba, ik ben zo benieuwd wat je ervan gaat vinden!

Antwoord
Jessica 22 maart 2016 - 23:22

Jaaa ongetwijfeld!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 21 maart 2016 - 08:16

Ziet eruit als een mooi boek! Ik ga het onthouden :)!

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:51

Het lijkt mij ook een heel gaaf boek!

Antwoord
Ripley's Believe it or not! komt naar Amsterdam | Elke dag vakantie 21 maart 2016 - 08:27

[…] RONDJE IJSLAND – Wanneer je IJsland per (huur)auto gaat ontdekken, hoef je niet al te ingewikkeld te denken over de route. De belangrijkste autoweg van het land is de Ringweg nr. 1. Deze cirkelvormige weg van maar liefst 1339 kilometer lang loopt parallel aan de kust het hele eiland rond. ROADTRIP USA – Na onze lange vlucht willen we eerst een paar dagen acclimatiseren in Las Vegas en ook nog diverse spullen voor het kamperen aanschaffen en dan gaat onze roadtrip door het westen van Amerika echt van start. We beginnen met een rondrit die ons door de woestijn naar het oosten brengt en waarmee we langs diverse mooie en bekende hoogtepunten uit de regio zullen komen. Zo gaan we zeker zien; Zion National Park, Bryce Canyon NP, Capitol Reef NP, Arches NP, Canyonlands NP, Mesa Verde NP, Monument Valley, Grand Canyon en de Hoover Dam. EILANDJES – De San Blas eilanden zijn een archipel van maar liefst 357 eilandjes voor de Caribische kust van Panama. De beste manier om dit paradijselijke stukje aarde te ontdekken is daarom met een meerdaagse tour per boot, waarbij je verschillende eilandjes aandoet. Het is ook wel mogelijk om een losse hotelovernachting te boeken, maar daarmee ontdek je maar een heel klein stukje van de archipel. LEUKSTE WIJK GENEVE- Dit is Carouge. Vroeger een aparte stad; nu een prachtige wijk van Genève. De Frans-Italiaanse architectuur in het oude deel van de wijk is een lust voor het oog. En de hele wijk doet mediterraans aan. Het tempo ligt hier een tandje lager dan een paar kilometer verderop. FOTOBOEK – “Ik leerde Laura zo’n acht jaar geleden kennen bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, waar we allebei een vervolgcursus fotografie deden. We zaten in dezelfde groep, maar het niveauverschil was groot: Laura was toen al een veel betere fotograaf dan dat de rest ooit zou worden. Ik vind haar kleurrijke foto’s prachtig en ik bewonder haar creativiteit en de constante stroom van ideeën die ze heeft”, zo staat op Karlijn Travels. […]

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 maart 2016 - 09:00

Ziet erg erg leuk uit! Die komt op mijn verlanglijstje :)

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:49

Leuk Narelle! Ik wil ‘m zelf ook graag hebben :)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 21 maart 2016 - 10:10

Ik ben echt helemaal geen goede fotograaf en vind het stiekem ook nooit zo leuk. Dat gedoe met die knopjes en je moet er zo veel geduld voor hebben… ;-) Maar dit is een van de eerste cursussen/boeken die me aanspreekt. Want stiekem wil ik natuurlijk ook gewoon knalmooie foto’s maken. Net zoals die van jou!

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:48

Ah, thanks :) ! Het is gek dat ik voor fotografie wel het geduld kan opbrengen, want verder is het met mijn geduldsniveau maar bedroevend gesteld ;) Als je toch zin krijgt om je erin te verdiepen, dan is Laura’s site sowieso een mooi beginpunt. Ze kan ook technische dingen heel helder uitleggen. Vind ik ook fijn, want van techniek heb ik nog steeds weinig kaas gegeten!

Antwoord
Rowan - sillysis.nl 21 maart 2016 - 21:53

Wat een mooi en fijn boek! Ik ben er heel benieuwd naar geworden!

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:45

Hoi Rowan, ik kan niet wachten tot ik het zelf ook kan bestellen! Nog kleine twee maanden wachten :)

Antwoord
Linda 21 maart 2016 - 23:58

Ik heb sinds kort een spiegelreflex camera en zocht tips, toen ontdekte ik de site van Laura, echt heel leuk en hele mooie foto’s! Ik ben heel benieuwd naar haar boek :)

Antwoord
Karlijn 22 maart 2016 - 20:44

Hoi Linda, ik denk dat je het boek van Laura ook erg leuk gaat vinden! Laura is echt een topfotografe :)

Antwoord
Jenny - ikreis.net 22 maart 2016 - 21:57

Ik zag de vooraankondiging al op Laura’s FB. Het boek klinkt als een waardevol naslagwerk voor velen.

Antwoord
Karlijn 23 maart 2016 - 10:16

Lijkt mij ook!

Antwoord
Simone 22 maart 2016 - 22:43

Ik kwam via Twitter uit bij deze post. Het lijkt me echt een top boek! Ik heb ook het boek van zilver blauw (algemeen fotografie) en die was ook zo praktisch. Maar voor het reizen op zich is een gericht boek echt een uitkomst! Bedankt voor het delen Karlijn en ik denk dat ik er enorm veel van kan opsteken!

Antwoord
Karlijn 23 maart 2016 - 10:16

Graag gedaan Simone! Ik hoop dat je er iets aan hebt :)

Antwoord
Eva - eighty7 23 maart 2016 - 14:45

Ik kijk ernaar uit :)

Antwoord
Karlijn 23 maart 2016 - 16:19

Ik ook!

Antwoord
Linda | One Day Trip 26 maart 2016 - 18:13

Ben heel benieuwd! Vorig jaar gaf ze twer keer (zover ik weet) een online masterclass, maar was beide keren te laat. Zo jammer.

Antwoord
Karlijn 26 maart 2016 - 20:26

Dat is inderdaad jammer! Hopelijk maakt het boek dat weer een beetje goed, lijkt me echt gaaf!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.