Home Azië I Reisfilm: Bhutan, land van de donderende draak

Reisfilm: Bhutan, land van de donderende draak

Door Karlijn

Vorig jaar maart reisden we acht dagen door Bhutan. Wat een bijzondere trip! De cultuur van dit Himalaya-koninkrijk is uniek, de hoge bergen zijn prachtig en de kleurrijke festivals alleen zijn al reden om het eerste vliegtuig naar Paro te pakken. Het heeft even geduurd, maar de reisfilm is klaar. Ben je benieuwd naar Bhutan? Dan is dit filmpje hopelijk de moeite waard!

 

Ook leuk om te lezen

28 Reacties

Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 januari 2015 - 16:10

Gaaf om te zien, lijkt me zo’n gaaf land! En die piemels… daar sta ik (alweer) van te kijken ;).

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 16:18

Dank je Stéphanie, Bhutan is echt geweldig! En die penissen…dat blijft bijzonder ;)

Antwoord
Esther 5 januari 2015 - 18:07

Wat een bijzonder land zeg! Mooi gefilmd ook. Toch jammer dat het zo duur is..

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 19:11

Dank je Esther! Bhutan is echt bijzonder, maar de prijs is niet grappig inderdaad. Dit is hun manier om het toerisme beperkt te houden, omdat ze bang zijn dat het land anders overspoeld wordt door toeristen. Terecht, maar wel jammer…

Antwoord
Eva - eighty7 5 januari 2015 - 19:38

Lijkt me een prachtig land. Mooie beelden, die wapperende vlaggen ook.. <3

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 20:03

Dank je Eva! Bhutan is inderdaad prachtig. Ik ben gek van de Himalaya-regio!

Antwoord
elianne jessen 5 januari 2015 - 19:49

bijzondere bestemming, ook al een keer overwogen maar ook duur en luxe probleem dat er zoveel mooie bestemmingen zijn! Genoten van het prachtig filmpje!!

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 20:06

Dank je Elianne! Bhutan is inderdaad bijzonder, maar het klopt: ook bijzonder duur ;) En er zijn inderdaad zoveel mooie landen om uit te kiezen, dan krijgen andere bestemmingen voorrang!

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 5 januari 2015 - 20:27

Wauw Karlijn! Wat een onvergetelijke ervaring moet dat geweest zijn.. Prachtig! Super leuk om na de foto’s ook een video te kunnen bekijken.. Krijg je toch weer een heel ander beeld van.

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 20:57

Hoi Kirsten, dank je! Ik vind de filmpjes ook een leuke aanvulling, geeft toch de sfeer van een land extra goed weer. Bhutan was inderdaad een prachtige ervaring, we hebben zoveel moois gezien en beleefd!

Antwoord
Robert | Traveljunks 5 januari 2015 - 20:38

Wat leuk zo’n filmpje. Je krijgt best een goede indruk van een land op deze manier. Filmen jullie met een fotocamera?

Hadden jullie Bhutan los, of i.c.m. een ander land bezocht?

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 21:03

Dank je Robert! Filmen is echt Ward z’n ding, heeft hij ook iets te doen als ik weer uren foto’s sta te maken ;) Dit is gefilmd met een videocamera, maar op wereldreis nemen we om te filmen alleen de GoPro mee. Daar kun je hele leuke filmpjes mee maken, ook onder water. We wilden niet én een spiegelreflex, én een videocamera én een onderwatercamera meenemen. Met mijn spiegelreflex kun je overigens ook mooie filmpjes maken, maar dat vergeet ik eigelijk altijd te doen.

Bhutan hebben we in combinatie met diverse landen bezocht. We hebben Singapore, Bangkok, Bhutan en enkele Thaise eilanden gedaan. Het is eigenlijk het meest logisch om Bhutan te combineren met Nepal en India. Maar in Nepal waren we al geweest en voor India had ik afgelopen jaar de energie even niet. Vandaar een relaxte combi met Thailand en Singapore. Je kunt zowel vanuit Singapore als vanuit Bangkok rechtstreeks op Paro vliegen. Geweldige bestemming!

Antwoord
Este5 5 januari 2015 - 21:17

Heel bijzonder:-) Nu vraag ik me wel af, wordt het boogschieten alleen als sport gedaan of ook bij bijvoorbeeld jagen?

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 21:33

Hoi Ester, voor zover ik weet is het boogschieten nu alleen een sport, en een culturele kunstvorm. Vroeger werden pijl en boog wel voor de jacht gebruikt en ook als verdedigingswapen. Maar daar is nu geen sprake meer van. Het is een spectaculair gezicht om de mannen te zien schieten. Ik zag het doel amper staan, en zij schoten zo in de roos!

Antwoord
Alfons 5 januari 2015 - 21:39

Mooie beelden Karlijn! Ik hoop eind maart naar Bhutan te gaan (in combinatie met Thailand), en heb er nog meer zin in na het zien van deze video! Hebben jullie zelf ook nog een pijl geschoten? :)

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 22:46

Gaaf dat je naar Bhutan gaat Alfons! Ik vond de combi met Thailand ook erg fijn :) Het boogschieten heb ik maar aan me voorbij laten gaan. Ik wilde alle Bhutanezen graag in leven laten ;)

Antwoord
Jenny 5 januari 2015 - 22:21

Wat ontzettend gaaf!

Toen ik in Kathmandu was zag ik verschillende trips naar Bhutan, en toen dacht ik al: daar wil ik heen. Alleen was de combinatie Tibet-Bhutan-Nepal net wat teveel gehaast en teveel aan de prijs.

Antwoord
Karlijn 5 januari 2015 - 22:50

Hoi Jenny, het was ook echt gaaf! Ik kan me voorstellen dat de combi van de drie Himalaya-landen erg prijzig was. Onze reis naar Tibet was al duur en Bhutan kost sowieso handen vol geld. Gelukkig maar dat Nepal wel goed te betalen is. Ik hoop voor je dat een bezoek aan Bhutan er nog eens van komt!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 6 januari 2015 - 09:15

Hele mooie film zeg! :-D Lijkt me echt heel bijzonder om daar geweest te zijn. Tom Waes heb ik met Reizen Waes ook in Bhutan gezien, was toen al onder de indruk van dit land, herken veel terug in je film, grappig. Het boogschieten, de penissen en ook die agent die het verkeer moet leiden, Tiger’s Nest natuurlijk; erg leuk gemaakt! :-)

Antwoord
Karlijn 6 januari 2015 - 10:28

Dank je Sieds! Grappig dat in het programma ongeveer dezelfde dingen terugkwamen. Het zijn duidelijk de dingen waar Bhutan beroemd om is! Die verkeersagent is ook zo grappig. Op zijn plek stond eerst een stoplicht, het enige stoplicht van Bhutan. Maar de Bhutanezen vonden dat helemaal niets, dus is het stoplicht vervangen door de verkeersregelaar. Het is echt een heel bijzonder land, ben erg blij dat we er geweest zijn!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 6 januari 2015 - 11:29

Jah heel herkenbaar, ook dat ze geen stoplichten willen en er idd daarom een agent staat. Tom wilde ook met oom agent praten,
maar hij had het echt te druk op zijn manier haha.. ;-) Ook het stukje met Tom en de penissen is hylarisch, aanradertje! ;-)

Antwoord
Karlijn 6 januari 2015 - 11:46

Het is ook een hele dans die die agent moet uitvoeren ;) Ik ga die aflevering eens even terugkijken, dank voor de tip!

Antwoord
Laura - What About Her 6 januari 2015 - 12:02

Heel mooi om te zien! Ik twijfelde nog om een uitstapje Bhutan te maken vanuit Nepal, maar ik ga gewoon nog eens terug. Prachtig!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2015 - 12:36

Dank je Laura! De film is natuurlijk niet professioneel, zoals die van jullie, maar we doen ons best ;) Goed idee om nog eens apart terug te gaan naar Bhutan, Nepal verdient ook alle aandacht!

Antwoord
Yvon 9 januari 2015 - 17:56

Afgelopen jaar had ik de kans om te gaan, ik kreeg helaas geen vrij. Na dit filmpje vind ik het nog een beetje meer jammer dat ik niet kon.
Heel mooi gedaan, ’t geeft goed de sfeer weer.

Antwoord
Karlijn 9 januari 2015 - 18:46

Dank je! Wat balen zeg, dat je geen vrij kreeg :(. Hopelijk komt het er snel van om alsnog te gaan!

Antwoord
antonette - we12travel 10 januari 2015 - 13:45

Wat een fijne, inspirerende film. Ik zou zelf niet snel Bhutan overwegen maar als ik zo de bergen op de achter grond zie … wie weet!

Antwoord
Karlijn 10 januari 2015 - 14:32

Dank je! Bhutan is echt een aanrader voor bergliefhebbers, de natuur is daar helemaal ongerept. Al is Nepal waarschijnlijk toch een beter alternatief, omdat reizen daar geen 250 dollar per persoon per dag kost ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.