Home Reistips 11x de mooiste eilanden ter wereld

11x de mooiste eilanden ter wereld

Door Karlijn

Ik ben gek op eilanden. Dat komt deels door mijn liefde voor strand, de onderwaterwereld en mooie kustlijnen, maar ook doordat elk eiland haar eigen sfeer, cultuur en karakter heeft. Ik heb al heel wat mooie eilanden mogen bezoeken en ik kon bijna niet kiezen, maar dit is ‘ie: mijn persoonlijke lijst van de elf mooiste eilanden ter wereld.

1. Moorea, Frans-Polynesië

Moorea was de laatste bestemming van onze eilandhop-trip door Frans-Polynesië en ik dacht niet dat het mooier kon dan Bora Bora en Fakarava. Tot we met de ferry van Tahiti naar Moorea voeren en ik vanaf het buitendek het eiland steeds dichterbij zag komen. De ruige, scherpe pieken. De heldere lagoon. Het knalgroene binnenland. De witte stranden. Moorea is één van mooiste plekken op aarde en ik wilde er eigenlijk nooit meer weg.

Mooiste eilanden ter wereld 1

2. Bali, Indonesië

Ik weet dat veel mensen Bali te toeristisch vinden en op veel plekken is dat ook zo. Maar toch denk ik dat je ergens iets gemist hebt als je Bali vindt tegenvallen. Ik ben alleen al verliefd op de typische geur, die je ruikt zodra je het vliegtuig uitstapt. Een combinatie van wierook, warmte, kruiden…zo ruikt alleen Bali. Neem daarbij de groene rijstvelden, het surfsfeertje, de tempels in het binnenland en de rijke Balinese cultuur en ik heb mijn happy place gevonden. Vind je Bali toch te druk? Verhuis dan naar het naastgelegen Nusa Lembongan, ook een pareltje van een eiland.

Mooiste eilanden ter wereld 2

3. Aitutaki, the Cook Islands

Als je ‘paradijs’ Googled, dan is de kans groot dat er foto’s van Aitutaki in the Cook Islands verschijnen. De lagoon van dit eiland staat bekend als de mooiste ter wereld en tot nu toe ben ik het daarmee eens. Nergens heb ik water gezien dat zó helderturquoise was en nergens waren de stranden zó wit. Ik dacht altijd dat de foto’s van Aitutaki gephotoshopped waren, maar nee: in het echt is het nóg mooier.

Mooiste eilanden ter wereld 3

4. Het Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

Van een heel andere orde is het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Op welk ander eiland vind je tropisch regenwoud, gletsjers, hoge bergen, een woeste kustlijn, fjorden, wijngaarden en pinguïns vlakbij elkaar? Nergens anders dan op het Zuidereiland, waar je elke dag weer met open mond door de meest prachtige landschappen rijdt.

Mooiste eilanden ter wereld 4

5. De Galapagos Eilanden

Ik wilde één eiland van deze archipel kiezen, maar dat lukte me niet. Alle eilanden van de Galapagos zijn bijzonder. Van uitgestrekte lavavelden tot vulkanische landschappen, van vogels met blauwe voeten tot spelende zeehondenjongen…de vele unieke dieren, de onderwaterwereld en de prachtige natuur maken de Galapagos Eilanden tot een magische plek.

Mooiste eilanden ter wereld 5

6. Kauai, Hawaii

Over het Hawaiiaanse eiland Kauai raak ik maar niet uitgepraat. De kleurrijke kust. De surfers. De prachtige baaien. De leuke dorpjes. De gave hikingtrails. De helikoptertour. Het relaxte sfeertje. Kauai is zo’n plek waar je het liefste meteen naartoe zou willen verhuizen.

Mooiste eilanden ter wereld 7

7. Paaseiland, Chili

Ik voelde me heel ver van de bewoonde wereld op Paaseiland. Je moet vijf uur vliegen om er te komen en door dat afgelegene hebben de Paaseilanders een unieke cultuur ontwikkeld. De bekende beelden van Paaseiland zijn heel bijzonder om te zien, de stranden zijn er prachtig en het kleine eiland barst van de vulkanen. Ik vond het heel speciaal om hier te zijn.

Mooiste eilanden ter wereld 6

8. Palawan, de Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit ruim 7000 eilanden, maar Palawan moet wel het mooiste eiland zijn van allemaal. De Bacuit Archipelago bij El Nido bestaat uit eilanden met scherpe, hoge pieken, witte stranden en vele palmbomen. Er zijn talloze onbewoonde en bewoonde eilandjes te ontdekken, die allemaal met elkaar strijden om de titel ‘ultiem paradijs’. Onvoorstelbaar mooi.

Palawan_1

9. La Digue, Seychellen

Ah, La Digue! Veruit mijn favoriete eiland van de Seychellen. La Digue heeft de mooiste stranden, het groenste binnenland en het meest relaxte dorpje. Je rijdt met je fiets het hele eiland rond, om zelf de mooiste plekken te ontdekken. Op La Digue gaat alles op island time en voor je het weet heb je je helemaal aangepast aan dat trage, heerlijke tempo.

Mooiste eilanden ter wereld 8

10. Perhentian Islands, Maleisië

De Perhentian Islands liggen aan de oostkust van Maleisië en we brachten hier tijdens onze eerste wereldreis een ultiem relaxte week door. De stranden zijn perfect wit en omzoomd door woeste jungle. Je kunt er prachtig duiken. De zee is er helderblauw en zo glad als een spiegeltje. De Perhentians behoren tot mijn favoriete plekken in Zuidoost-Azië.

Mooiste eilanden ter wereld 10

11. Isla de Ometepe, Nicaragua

Geen standaard tropisch eiland, maar wel heel bijzonder: Isla de Ometepe. Dit eiland ligt in een enorm groot meer en bestaat uit twee vulkanen, met elkaar verbonden door een smal stuk land. Hier vind je slaperige dorpjes, schitterende natuur en een ultiem ontspannen sfeer. Een absolute aanrader!

Wat vind je van deze lijst? En wat is het mooiste eiland waar jij ooit bent geweest?

mooiste eilanden

Ook leuk om te lezen

51 Reacties

Jenny - ikreis.net 22 mei 2016 - 08:03

Wat een prachtige lijst!

Van deze eilanden ben ik alleen op Bali geweest en ik sluit me helemaal aan bij hetgeen wat je zegt.

Antwoord
Karlijn 22 mei 2016 - 09:16

Ja he! Bali is geweldig :) Jij gaat er deze zomer weer naartoe, toch?

Antwoord
Lust 22 mei 2016 - 08:41

Het mooiste eiland waar wij geweest zijn is Mauritius en op onze to do lijst staat ook nog de Galapagos eilanden genoteerd in combinatie met Ecuador

Antwoord
Karlijn 22 mei 2016 - 09:15

Hoi Geert, Mauritius lijkt mij ook prachtig! Staat hoog op mijn lijst :) En de Galapagos Eilanden zijn geweldig, dat kan niet tegenvallen!

Antwoord
Martijn 22 mei 2016 - 09:24

2 van de 11.. Bali en NZ zijn wij geweest.

Volgende week nog een keer naar Bali, vorige keer was 15 jaar terug, ben benieuwd wat er veranderd is.

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:43

Ik ben heel benieuwd wat je van Bali gaat vinden! Na vijftien jaar is er vast ontzettend veel veranderd. Vooral qua verkeersdrukte, denk ik. Heel veel plezier en geniet ervan!

Antwoord
Daphne | www.foodandflipflops.com 22 mei 2016 - 09:37

Moorea staat hoog op de lijst dus die komt nog!

Galapagos en het Zuidereiland zijn idd zeer de moeite waard!

Bij mij staan ook Dominica, Bequia en Tobago Cays hoog in de lijst als favoriet!

Wat heb jij al veel mooie eilanden gezien! Gaaf zeg

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:45

De drie eilanden die jij noemt lijken me geweldig! Van Bequia had ik nog nooit gehoord :) Ik heb in die regio nog bijna niets gezien, tijd om daar verandering in te brengen!

Antwoord
Tikva 22 mei 2016 - 09:39

Mijn favoriete eiland is Zanzibar en volgens mij ga je daar dit jaar nog naar toe dus een mooie toevoeging! Ik heb ook weer een boel inspiratie van deze post voor onze wensenlijst.

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:42

Ah, ik verheug me zo op Zanzibar! Dat gaat vast prachtig in deze lijst passen :)

Antwoord
Sanja 22 mei 2016 - 09:48

Het valt me op dat je de Malediven hier niet tussen hebt staan..

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:41

Hoi Sanja, je hebt helemaal gelijk! De Malediven hadden er makkelijk tussen gepast, want het is daar prachtig. Ik had alleen al een paar van dat soort plekken in mijn lijst en de Cook Islands hebben gewonnen vanwege het blauwe water. Keuzes maken, het valt niet mee ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 22 mei 2016 - 11:52

Fijne lijst zeg! Ik mis wel San Blas een beetje in je lijst. . ;-) Ometepe vond ik ook zo geweldig, als was het maar vanwege de heerlijke ontbijtjes bij The Cornerhouse. Paaseiland moesten we afgelopen jaar van onze lijst schrappen, maar bij een volgend bezoek aan Chili gaan we er met onze vrienden uit Santiago naartoe. Kan niet wachten!

Ps: Ik denk dat Nosy Komba jou ook nog wel zou kunnen bekoren. Goegel het maar eens :-)

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:39

Nosy Komba ziet er briljant uit, dat ligt helemaal in mijn straatje! San Blas was inderdaad een twijfelgeval. Ik vond het er prachtig en heel bijzonder, maar we hadden vier dagen regen. Dat heeft wel iets afgedaan aan het paradijselijke. Ik had ook best een lijst van 20 lievelingseilanden kunnen maken ;) Gaaf dat Paaseiland nog op jullie lijst staat, zo’n speciale plek!

Antwoord
Kelly | Dutchie on the Road 22 mei 2016 - 12:47

Wat een geweldige lijst Karlijn! Ik ben alleen op Bali geweest en was eerlijk gezegd minder enthousiast. Echter denk ik dat ik de verkeerde plaatsen heb bezocht en wil ik Bali nog graag eens een tweede kans geven. Ik denk namelijk dat het leuker is dan wat ik heb gezien.
Mijn favoriete eilanden tot nu toe zijn toch wel IJsland en Sumatra :) .
Nieuw Zeeland, Paaseiland, de Galapagos eilanden en Hawaii wil ik ook graag bezoeken.

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:35

Sumatra lijkt me ook geweldig, daar moet ik echt snel naartoe! IJsland gaan we binnenkort ontdekken, ik ben benieuwd :) Bij Bali hangt het echt af waar je bent geweest. Het oosten, het binnenland en het zuidelijkste puntje zijn zo geweldig. De zuidkust is het voor mij ook niet. Maar ach: smaken verschillen!

Antwoord
Co 22 mei 2016 - 13:21

Wauw, wat een ontzettend mooie lijst! Ik heb alleen Bali bezocht, maar alle andere eilanden in deze lijst staan bij deze op mijn bucket list (als ze daar al nog niet op stonden)

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:33

Haha! Ze zijn allemaal de moeite waard :)

Antwoord
Chantal 22 mei 2016 - 13:36

Wat een lijst zeg! :-) Wow!

Antwoord
Chantal 22 mei 2016 - 13:36

Palawan willen wij gaan bezoeken in april volgend jaar!

Antwoord
Chantal 22 mei 2016 - 13:37

En dan uiteraard de TAO experience. Hmm er gaat iets mis met reageren haha. Dit is al het 3e bericht!

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:33

Heel gaaf!! En inderdaad lekker de TAO-expeditie boeken, dat is zo onbeschrijfelijk geweldig :) !

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 22 mei 2016 - 15:03

Wauw Karlijn! Wat heb jij toch een fantastisch mooie plekken bezocht. Jaloers! Twee van mijn favoriete eilanden staan ook in het lijstje. Palawan en de Perhentians :) Heel eerlijk.. Bali heb ik dan weer wat minder mee haha..

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:31

Heb je ergens iets gemist dan ;) ? Leuk dat Palawan en Perhentians bij jullie ook zo hoog op de lijst staan. Zulke mooie plekken!

Antwoord
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 mei 2016 - 16:40

Poeh. Ik kan gewoon niet kiezen. Prachtige plekken, prachtige foto’s! Hawaii staat hoog op mijn bucketlist :)

Antwoord
Karlijn 23 mei 2016 - 09:30

Dat begrijp ik! Hawaii is zooo mooi :)

Antwoord
André 23 mei 2016 - 22:47

Mooie lijst Karlijn. La Digue is prachtig en Bali is liefelijk. Ik zou er nog een paar willen toevoegen: Cuba, Koh Samui, Langkawi, Borneo en Boa Vista. En ik merk dat ik nog veel eilanden moet ontdekken.

Antwoord
Karlijn 24 mei 2016 - 08:52

Over Cuba heb ik inderdaad getwijfeld, want dat past prima in deze lijst! De andere eilanden die je noemt lijken me ook prachtig. Mijn verlanglijst voor plekken die ik graag wil zien blijft maar groeien ;)

Antwoord
Sabine 24 mei 2016 - 06:13

Jeetje zeg wat heb jij veel eilanden gezien! je hebt me ook echt nieuwsgierig gemaakt naar een aantal plekken, zoals NZ, Hawaii, Galapagos en Paaseiland. Ik heb nog niet zoveel eilanden bezocht, of iig niet zover weg :) De mooiste vond ik de Lofoten, de Azoren en het Griekse Skopelos. Ik hoop nog veel meer eilanden te gaan ontdekken!

Antwoord
Karlijn 24 mei 2016 - 08:58

Hoi Sabine, ik heb juist weer bijna geen eilanden dichterbij gezien! De Lofoten en de Azoren lijken me schitterend en ook de Griekse eilanden staan hoog op mijn lijst. Zoveel moois :)

Antwoord
Erwin | trippingaroundtheworld.nl 24 mei 2016 - 15:26

Jeetje wat een paradijsjes allemaal!! Alleen over Bali kunnen we meepraten en dat vonden we een fantastisch eiland, de kleurrijke bevolking, het hindoeïsme, overal die offertjes, de rijstvelden…. een prachtig eiland maar je moet inderdaad natuurlijk niet in Kuta verblijven.

Antwoord
Karlijn 24 mei 2016 - 22:16

Super om te lezen dat jullie Bali ook geweldig vonden! Ik trek het me altijd bijna persoonlijk aan als mensen Bali niet leuk vonden ;) Want inderdaad: ga weg uit de regio Kuta en ga de rustige kant van het eiland ontdekken! Zoveel moois te zien daar :)

Antwoord
Maria - Reishoedje.nl 25 mei 2016 - 10:50

En volgens de Lonely Planet kunnen we daar Texel ook nog aan toevoegen! ;) Mee eens, want ben dol op Texel. Kom er altijd helemaal tot rust. Zo’n fijn eiland en dat zo dichtbij!

Antwoord
Karlijn 25 mei 2016 - 12:23

Ik ben nog nooit op de Waddeneilanden geweest, erg hè! Maar het wordt hoog tijd, want het lijkt me inderdaad heel relaxed om daar een aantal dagen door e brengen :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 25 mei 2016 - 16:44

Als je aan iemand het opstellen van zo’n lijstje kan overlaten, dan ben jij het wel ;). Ik heb plannen voor Nicaragua, dus goed om te lezen dat er iets moois wacht!

Antwoord
Karlijn 25 mei 2016 - 17:17

Haha! Nicaragua is fantastisch, ik weet zeker dat jij het ook een geweldige bestemming gaat vinden!

Antwoord
Marjolein 25 mei 2016 - 19:33

Instand Fernweh weer bij dit artikel. Wow. Bali lijkt me trouwens fantastisch! Toerisme concentreert zich meestal toch op een paar typische plekken die je kunt vermijden. Maar eerst dit jaar naar Kauai. Want… We hebben geboekt! Ik kan echt niet wachten! Terug vliegen we vanaf Maui, wat me overigens ook waanzinnig mooi lijkt. Ik ben tot nu toe alleen nog maar op Kos (mijn eerste vakantie zonder ouders met mijn eerste vriendje, haha!) en op Sicilië geweest. Die laatste stond heel lang op mijn wensenlijstje en vond ik erg gaaf! Met een jeep over de Etna scheuren <3.

Antwoord
Karlijn 25 mei 2016 - 21:38

Supergaaf dat jullie geboekt hebben, dat wordt zo’n geweldige reis! En Maui is inderdaad ook prachtig, zeker de Haleakala-krater en the Road to Hana. Sicilië lijkt me trouwens ook heel mooi. Sowieso heb ik nog heel wat Europese eilanden op mijn lijst staan, want ik heb er nog maar weinig gezien. IJsland staat nu eerst op de planning, ook een eiland natuurlijk ;)

Antwoord
Marjolein 26 mei 2016 - 09:10

Die staan op het lijstje! We gaan pas in november maar ik heb nu al de reiskriebels, hihi. IJsland lijkt me ook geweldig! Benieuwd naar je foto’s en verhalen. In Berlijn heb je trouwens ook een paar toffe eilandjes. Zo heb je het Pfaueninsel met een vroeger zomerpaleis waar nu pauwen vrij rondlopen en waar enkel wandelaars zijn toegestaan. Zo schattig!

Antwoord
Karlijn 26 mei 2016 - 10:50

Berlijn heeft ook alles! Ik ben nu al benieuwd naar jouw Hawaii-ervaringen :)

Antwoord
Marcella 26 mei 2016 - 16:21

Ik ken alleen het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dus de overige eilanden staan nog zeker op m’n wishlist. Stuk voor stuk plaatjes die mijn reiskriebels onwijs opwekken!

Antwoord
Karlijn 26 mei 2016 - 16:40

Dan heb je een van de toppers in elk geval gezien :) !

Antwoord
Eva 27 mei 2016 - 08:08

Wat een prachtige eilanden heb je toch bezocht, Karlijn! Echt knetterhoog op mijn lijstje staat nieuw-zeeland. Daar wil ik volgend jaar een maand of 2 naartoe. De Cook eilanden en Hawaii lijken me ook fantastisch!

Antwoord
Karlijn 28 mei 2016 - 14:34

Dat zijn gave plannen, twee maanden Nieuw-Zeeland! Dat is zo’n prachtig land, dat wordt geweldig! En de Cook Islands zijn dan ook niet meer ver weg, misschien een mooie afsluiting ;)

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 1 juni 2016 - 10:31

Wat een prachtige lijst! Ze staan eigenlijk allemaal wel op mijn lijstje! nummer tien bezoek ik deze zomer, aangezien ik voor zes weken naar Maleisië ga!

Antwoord
Karlijn 1 juni 2016 - 11:16

Ah, wat een heerlijk vooruitzicht! De Perhentians zijn echt een paradijs, en Maleisië is zo’n fijn reisland. Dat wordt een prachtige trip!

Antwoord
Terugblik: May favorites - Karlijn Travels 1 juni 2016 - 11:12

[…] post die het meeste gelezen werd, was ’11x de mooiste eilanden ter wereld’, een hele leuke post om te […]

Antwoord
Angela 30 juni 2016 - 21:38

aaahhh ik kan me ZO voorstellen dat je deze eilanden hebt gekozen tot mooiste eilanden ter wereld: wat een paradijsjes, ik kan niet kiezen. ;-)
Ik ben op geen van bovenstaande eilanden geweest, maar ik zou er zo naartoe gaan. Omdat Hawaii hoog op het lijstje staat, denk ik dat ik het eiland Kauai als eerste van deze elf eilanden zal bezoeken.

Antwoord
Karlijn 1 juli 2016 - 09:02

Kauai is ook wel een van de absolute toppers! Daar krijg je zeker geen spijt van :)

Antwoord
Sophia Krul 18 februari 2017 - 23:00

Hallo Karlijn. Drie van de door jou genoemde eilanden heb ik bezocht en heb er prachtige herinneringen aan. Ben het eens met je kommentaar. Ik ben me aan het orienteren op Frans Polynesie. Bedankt voor de tips. Waar heb je gezwommen met walvissen in Moorea? Ik heb het gedaan in Tonga maar wil het nog een keer proberen.

Antwoord
Karlijn 19 februari 2017 - 12:14

Hoi Sophia, bedankt voor je reactie en wat gaaf dat je in Tonga bent geweest! Het zwemmen met walvissen is ons op Moorea niet helemaal gelukt, maar we hebben ze wel onder water horen zingen. Ook heel bijzonder :) We hebben onze tour geboekt bij Moorea Deep Blue (www.moorea-deepblue.com). Dat is een klein bureautje dat gerund wordt door een marine biologist en ik vond dat zij de tour heel zorgvuldig en verantwoord aanpakten. Ze wisten heel veel van walvissen en deden er alles aan om de omgeving van de dieren niet te verstoren. Ik kan het aanraden! Succes met het oriënteren en als je meer vragen hebt mag je me altijd een berichtje sturen.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.