Home Persoonlijke blogs Mijn (grote!) reisplannen voor 2019

Mijn (grote!) reisplannen voor 2019

Door Karlijn

Na al het terugblikken van de afgelopen maanden is het nu tijd om vooruit te kijken en mijn reisplannen voor komend jaar op een rijtje te zetten. We hadden al langer het plan om weer voor langere tijd op reis te gaan, maar onverwachte ontwikkelingen op het werk van Ward leken even roet in het eten te gooien. Gelukkig is alles weer op de rit en dat betekent dat we half juni vertrekken voor een reis van ruim vijf maanden.

Rondreis Egypte en solotripje Italië

Voordat we onze lange reis beginnen, staan er nog twee andere reizen op de planning. In maart gaan we een rondreis Egypte maken. We zijn enorme archeologiefans en Egypte is echt een hiaat in ons reis-CV. Na de vele enthousiaste verhalen van bloggers Jessica en Alex, die Egypte vorig jaar bezochten, vond ik het nu hoog tijd worden om al dat moois zelf te gaan bewonderen. We hebben een individuele rondreis van twee weken geboekt bij Kingfisher Tours en ik heb er heel veel zin in. Begin mei ga ik een week alleen op pad. De bestemmingen: Cinque Terre en Lucca in Italië. Ik weet dat Cinque Terre overtoeristisch is, maar ik wil het zo graag met eigen ogen zien. En fotograferen!

Sydney

Ruim vijf maanden Vanuatu, Australië en Azië

Als alles volgens plan verloopt, vertrekken we half juni voor onze lange reis. Eigenlijk was alles in het najaar al in kannen en kruiken voor vijf maanden reizen, maar na een grote brand op het werk van Ward was het even onduidelijk of we nog wel weg zouden kunnen. Gelukkig komt het allemaal goed met het bedrijf en Ward’s werkgever vindt het goed dat we weggaan. Een betere baas is er niet.

Bora Bora

Eilandhoppen Vanuatu

We beginnen met een paar dagen in mijn favoriete stad, Sydney, en vliegen daarna door naar Vanuatu. Deze eilandengroep is eigenlijk de reden dat onze reisplannen zijn ontstaan. We willen er al een paar jaar naartoe, maar we vonden het eigenlijk te ver vliegen voor een vakantie van vier weken. Het leek ons mooi om Vanuatu te combineren met Australië en voor we het wisten hadden we alweer een reis van vijf maanden bedacht. In Vanuatu gaan we vulkanen beklimmen, traditionele festivals bijwonen, mooie stranden bewonderen en zeer afgelegen eilanden bezoeken. Lijkt me geweldig!

Roadtrippen in Australië

Na een maand vliegen we terug naar Australië en het grappige is: daar ga ik eigenlijk niets nieuws zien. Ik reisde in 2002 alleen langs de oost- en westkust (mijn eerste verre, lange reis), en samen met Ward reed ik van Sydney naar Darwin, dwars door het hart van Australië. Ik wilde altijd al terug naar West-Australië en eigenlijk trokken de Outback en een deel van de oostkust ook weer. Daarom blijven we bijna twee maanden in Australië om dat allemaal te gaan zien.

Nepal reizen

Terug naar Azië…en de Mount Everest Base Camp Trek!

Na Australië vliegen we naar ons geliefde Indonesië voor een rondje Bali, Nusa Penida en Lombok, waar ik heel graag de vulkaan Mount Rinjani wil beklimmen. Na Indonesië is het tijd voor een paar dagen Bangkok (ik mis die stad) en dan gaan we door naar Nepal. Daar wacht de grootste fysieke uitdaging van mijn leven: we gaan de Mount Everest Base Camp Trek lopen. Wie mijn wandelblogs vol bloed, zweet en tranen heeft gelezen vraagt zich misschien af waarom ik in hemelsnaam zeventien dagen wil gaan lopen, maar ik ben echt gek op wandelen. Zeker in de Himalaya. Ik zal wel hard moeten  trainen (voor het eerst in mijn leven), maar ik heb het ervoor over. We sluiten de reis af met een maand in Noord-India. In 2008 reisden we door Zuid-India en sindsdien staat het noorden ook op de verlanglijst.  Eind november zijn we dan weer thuis.

Dat zijn de plannen en ik kan nu al niet meer wachten. Hebben jullie tips voor een van deze bestemmingen, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Ook leuk om te lezen

50 Reacties

Jenny 10 januari 2019 - 07:19

Ohhh, wat een heerlijke plannen!

Ik begon al te stuiteren toen ik las dat je met Miriam naar Egypte ging en het stopte niet bij het lezen van de rest.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:27

Haha! Ik wil al zo lang naar Egypte, en dat moest gewoon met Miriam zijn. Ze heeft een supergave reis voor ons samengesteld :)

Antwoord
Lianne 10 januari 2019 - 07:24

Wow wat heerlijk Karlijn!
Ik kijk al uit naar de verhalen en je ongetwijfeld prachtige foto’s

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:26

Leuk om te horen Lianne, ik ga mijn best doen!

Antwoord
Claudia 10 januari 2019 - 07:47

Wow Karlijn, wat gaaf weer!!!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:26

Ik ben ook zo blij dat we kunnen gaan plannen!

Antwoord
Henk 10 januari 2019 - 07:48

Ik wens je heel veel ontdekplezier tijdens de reis maar vooral ook veel (organisatorische) voorpret..!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:25

Dank je wel Henk, dat gaat zeker lukken!

Antwoord
Susan De Jong 10 januari 2019 - 07:54

Wat een mega mooie reisplannen!! Jaloers en vooral zin om je blogs en foto’s te volgen. Geniet van de voorbereidingen

Antwoord
Karlijn 10 januari 2019 - 21:20

Dank je wel Susan, leuk om te horen!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:25

Dank je wel Susan, dat gaat lukken!

Antwoord
Esther 10 januari 2019 - 07:55

Prachtige plannen, gelukkig hoefden jullie het niet uit te stellen! Noord-India is bloedmooi, maar ook intens. En uiteraard heerlijk Indiaas eten, mijn favoriete keuken. Ik zou nog wel een keer naar Zuid-India willen gaan, een stuk relaxter en groener dan het noorden. Geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:24

Ik ben zo benieuwd naar Noord-India! Het zuiden vond ik ook enorm indrukwekkend, maar ik kan me voorstellen dat het noorden veel intenser is. Ik ben zo benieuwd! En dat eten alleen is inderdaad al een reden om weer naar India af te reizen ;)

Antwoord
Dimitri 10 januari 2019 - 08:38

Heerlijke plannen! Als ik jullie nog iets kan aanraden dan is het de Three Passes Trek naar Everest Base Camp ipv normale Everest Base Camp trek. Duurt 19 dagen geloof ik, maar je wijkt een groot deel af van de meer ’toeristische’ route. En je wandelt over 3 passen van boven de 5000m :-) Que moeilijkheid valt dat allemaal best wel mee hoor, enkel de echt hoge stukken zijn puffen, wegens de heel ijle lucht, maar onvergetelijk! Als je de lokale economie wilt steunen (wat ik je zeker wel aanraad) dan kan ik je wel met een topbedrijfje in contact brengen. Alvast heel veel plezier met het plannen!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:23

Hoi Dimitri, dank voor de tip! Ik heb inderdaad goede verhalen gehoord over die trek, ik ga er naar kijken. Ik heb inmiddels al een lokaal bedrijfje op het oog waar ik de trekking mee wil boeken, maar ik hoor ook graag welke jij aanraadt. Ik wil sowieso lokaal boeken, dus alle tips zijn welkom :)

Antwoord
Dimitri 11 januari 2019 - 10:28

Top!

Wij deden het met Nepal Mother House Treks: https://www.nepalmotherhousetreks.com/contact-us.html
Contact met Karna ging altijd heel vlot, Wij waren bijna aan het einde van onze trekking toen de aardbeving gebeurde in 2015. Mede dankzij onze gids zijn wij veilig en wel weer thuis geraakt, dus ik kan deze mensen niet genoeg aanbevelen :)

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:32

Dat snap ik! Bedankt voor de link, ik ga meteen kijken!

Antwoord
Marinka 10 januari 2019 - 08:39

Mooie plannen Karlijn, ik ga je volgen. Ga je bloggen onderweg ?

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:21

Ik ga zeker bloggen! Ik denk nu aan zondagse weekverslagen en nog een ander artikel per week. Tijdens mijn vorige lange reis is dat ook gelukt, hopelijk nu weer :)

Antwoord
Hendrik 10 januari 2019 - 08:55

Hi Karlijn,

Wat een geweldig vooruitzicht! Op een eerder blogartikel van jou heb ik al gemeld dat ik Vanuatu één van de hoogtepunten van mijn wereldreis vond. Ik heb daar Efate, Esperito Santo, Ambrym en Tanna bezocht.

Efate vond ik niet een bijzonder eiland. Zeker niet wanneer je de andere drie hebt bezocht! Esperito Santo heeft geweldige natuur. Vooral de wegen vol palmbomen, blue holes en prachtige stranden. Een tip is om de millenium cave tour te doen. Met een groep mensen ga je de jungle in en zwem je langs prachtige rotsformaties. Dit vond ik zelf één van de spannendste en gaafste dingen op Vanuatu.

Ambrym staat bekend om de prachtige festivals, zoals ‘Back to My Roots’ en de indrukwekkende vulkanen Marum en Benbow. We hebben alles via een reisorganisatie laten regelen (Wrecks and rainforests). Dit omdat het best lastig is om dit eiland zelfstandig te kunnen bezoeken en er bijna geen telefonisch bereik is. Bij aankomst op Ambrym hebben we eerst Olal bezocht en enkele dagen geslapen bij het dorpshoofd en zijn gezin. Hier werd dagelijks prachtige dansen uitgevoerd. Ook hebben we Fanla bezocht en het dorpshoofd ontmoet, waarvan de overgrootvader nog contact heeft gehad met kapitein Cook. Tot slot hebben we een tweedaagse vulkaantrekking gemaakt. Hier ging van alles mis! Zo was onze gids bij aankomst dronken, waarbij de dorpsbewoners een nieuwe gids hadden geregeld. Ook hadden ze vergeten om onze slaapspullen te regelen. We hebben de hele nacht in een tent op de koude grond geslapen. De trekking over de vulkaan was werkelijk indrukwekkend! Geweldig ruig landschap. Halverwege de vulkaan zou een andere gids ons oppikken, maar ook deze kwam niet opdagen. Hij was deze dag gaan winkelen op een ander eiland! We zijn toen maar aangehaakt bij een Australisch team en kregen later te horen dat onze looproute veel te gevaarlijk was. Ik vind het lastig om hierbij een goede tips te geven om dit te voorkomen. Dit komt vooral doordat het totaal niet toeristisch is. Mijn enige advies is om je gevoel te volgen en wanneer je twijfelt niet doen! Achteraf gezien hadden wij deze trekking bij de dronken gids, direct al moeten stopzetten.

Tot slot hebben we Tanna bezocht en hier één van de meest actieve vulkanen ter wereld bezocht. Dit was wederom geweldig.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:21

Hoi Hendrik, bedankt voor al je tips, hier heb ik wat aan! Wij zijn ook van plan om naar Ambrym te gaan en ik heb al meer slechte verhalen gelezen over die vulkaantrekking. Ik denk dan ook dat we die maar overslaan. Wij zijn er tijdens een festival en ik denk dat we daar op gaan focussen. Ik heb in Kirgizië ook eens gedoe gehad met een trekkinggids die stoned was en zo’n situatie hoef ik niet nog een keer ;) Zo goed om te horen dat jij zo enthousiast bent over Vanuatu, ik kan niet wachten!

Antwoord
Linda 10 januari 2019 - 09:23

Wauw super gaaf!! Alle bestemmingen waar je heen gaat ben ik nog niet geweest, dus helaas geen tips voor je. We gaan wel in maart naar Nepal, voor een korte trekking van 5 dagen naar Poon Hill en daarnaast nog wat rondreizen in Nepal, naar verschillende plaatsen. Dus als je meer van Nepal wilt zien naast de Everest Base Camp Trek (wat super gaaf!!) kan je vanaf eind maart op mijn website terecht! :D Heel veel plezier! Ik ga je zeker weer volgen.

Antwoord
Karlijn 10 januari 2019 - 21:20

Leuk dat je naar Nepal gaat Linda! Zo’n speciaal land :) Wij hebben in 2010 ook de Poon Hill-trek gedaan, geweldig is ‘ie. Geniet enorm van je reis!

Antwoord
Petra Brouwer 10 januari 2019 - 09:40

Wat een super leuke plannen voor het nieuwe jaar. Ik kan niet wachten op je foto’s en verhalen. En stiekem ben ik ook jaloers dat je teruggaat naar Bali. Wij zijn vorig jaar geweest en zijn echt verliefd geworden op dit eiland.

Antwoord
Karlijn 10 januari 2019 - 21:19

Bali is heerlijk he! Ik krijg er maar geen genoeg van. Van heel Indonesië niet trouwens, het is echt een van mijn favoriete bestemmingen. Hopelijk krijg je de kans om ook terug te gaan!

Antwoord
Angela 10 januari 2019 - 10:29

Yay, wat een supergaaf reisjaar staat er voor je klaar! ?? Heb nu al zin in alle posts die daardoor ongetwijfeld gaan komen. Veel voorpret gewenst enne.. Succes met trainen! ?

Antwoord
Karlijn 10 januari 2019 - 21:18

Dank je wel, ik zal het nodig hebben, als ultieme a-sportieveling!

Antwoord
Monique 10 januari 2019 - 12:20

Hi Karlijn, wat gaaf! Ik ben zelf ook een reis van een paar maanden aan het plannen, voor het eerst! Australie (nov-dec), Nieuw-Zeeland (jan), het liefst daarna ook een mooi eiland rechts daarvan (Cooks of Frans-Polynesie) als het weer daar het toelaat want ik lees dat het in feb daar regenseizoen is.. en tot slot de Filipijnen waar mijn vriend vandaan komt. We reizen ook samen, ook voor het eerst, spannend!. Dat is tot nu toe een beetje het plan. We zijn begonnen met Australie uitzoeken en hebben een redelijk beeld van wat we willen zien: Oost, nieuwjaar in Sydney, Great Ocean Road en de Outback. Ik kreeg voor de outback echter het advies om niet met z’n tweeen door de outback te gaan rijden (Uluru, Kings Canyon, etc) en zeker niet naar Alice Springs te gaan, schijnt gevaarlijk te zijn. Heb jij daar ervaring mee? Ook de accommodaties in de outback zijn erg schaars… hoe doen jullie dat? Hoor graag of je tips hebt die ons verder op weg kunnen helpen :-) Verder: ga zo door, ik geniet mee met al je blogs ;-)

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:18

Wat een mooie plannen! Wat betreft je vragen: het lijkt mij dat je gewoon naar Alice Springs kunt gaan. Ik wist niet eens dat het daar gevaarlijk zou zijn (al vond ik er in 2002 ook niets aan verder) en ik heb even Gegoogled. Dan staat er wel dat er meer kans is op overvallen en dergelijke, maar als je gewoon je gezonde verstand gebruikt lijkt me dat verder geen enorm risico. Manila is gevaarlijker! Bovendien ben je hoogstens een middag of twee in Alice Springs, puur als opstapje richting Uluru en King’s Canyon. Zelf rijden in The Red Centre (dus Ulura, Olga’s, Kings Canyon) lijkt me ook geen probleem, er zijn zoveel mensen die dat doen. Natuurlijk moet je je wel goed voorbereiden (goede auto, genoeg water en eten mee e.d.), want met de Outback valt niet te spotten. Maar dit is zo’n toeristisch deel van Australië dat de risico’s me beperkt lijken. In de rest van de Outback is het misschien anders hoor. Bij twijfel kun je ook gewoon een tour boeken, die zijn er ook genoeg. Qua accommodaties: die zou ik vooraf boeken. De plekken zijn inderdaad beperkt en je wilt niet ergens stranden. Ik ga dit deel van onze reis in elk geval van tevoren regelen ;) Veel plezier met de voorbereidingen!

Antwoord
Robert 10 januari 2019 - 16:21

Wat gaaf! Mooi dat alles goed is gekomen en jullie de reis kunnen gaan maken. Die hike lijkt me ook geweldig. Als jullie wat later naar Australië waren gegaan, waren we ons misschien tegen kunnen komen. Doen jullie helemaal of deels kamperen tijdens de roadtrip? Mijn tip is natuurlijk friet met bier bij Deus in Sydney. Oh ja, en kijk ook even naar die mooie caféracers ;-)

Antwoord
Karlijn 10 januari 2019 - 21:17

Dank voor de tip, die gaat zeker op de lijst! Wat betreft het kamperen: dat proberen we zo min mogelijk te doen ;) In West-Australie wel hoor, dat lijkt me supergaaf, maar in het oosten denk ik meer aan allerlei hippe hotelletjes. Totdat ik de prijzen zie waarschijnlijk, want Australië is wel echt schrikbarend duur. Ik vraag me nu vooral af hoeveel ik van tevoren moet boeken. We zitten er van half juli tot half september ongeveer. Niet mijn voorkeurstijd vanwege de drukte, maar de hele reisplanning is afgestemd op de festivals op Vanuatu. Ik hoop dat we het westen zonder campingboekingen kunnen doen…

Antwoord
Rachel 10 januari 2019 - 22:20

Heel erg jaloers en ik ben nu al benieuwd naar je verhalen en foto’s!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:11

Ik ga mijn best doen voor mooie artikelen :) !

Antwoord
Eva 11 januari 2019 - 10:27

Wat heerlijk dat jullie weer zo’n lange reis kunnen gaan maken, fijn dat alles goedgekomen is op het werk van Ward. De Mount Everest Base Camp Trek lijkt me echt fantastisch, kijk nu al uit naar je (altijd eerlijke) verhalen en prachtige foto’s.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2019 - 10:32

Fijn he! Ik had er even een hard hoofd in, gelukkig dat alles goed komt bij het bedrijf. Ward mag namelijk nooit meer ergens anders gaan werken, zoveel vrijheid krijgen we nergens anders ;)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 11 januari 2019 - 20:36

Wat een super leuke plannen! Dit wordt een fantastisch reisjaar voor jullie! Ik denk dat ik dit jaar ook mijn lang verlof aan ga vragen! Ik wil aan het einde van het jaar namelijk ook een lange reis plannen!

Antwoord
Karlijn 12 januari 2019 - 14:31

Wat gaaf! Weet je al een beetje wat je dan wilt gaan zien?

Antwoord
Antonette 12 januari 2019 - 08:09

Gaaf! Ik hoorde trouwens dat de Rinjani trek op dit moment dicht is en naar verwachting een jaar dicht blijft tot ze alles weer hersteld hebben. Hopelijk kunnen jullie hem toch doen! X

Antwoord
Karlijn 12 januari 2019 - 14:30

Klopt ja, hoorde ik ook! Wij zouden ‘m eind september willen beklimmen, dus in theorie zou alles dan weer open moeten zijn. Even afwachten maar.

Antwoord
Marcella Molenaar 12 januari 2019 - 13:17

Jeej, wat een gave veelzijdige reis! En dan voor die grote reis nog ‘even’ naar Egypte en Italië ook nog ;-) Mooie plannen joh, het wordt een tof jaar voor jullie!

Antwoord
Karlijn 12 januari 2019 - 14:28

Ik hoop het ook! Aan de plannen ligt het in elk geval niet ;)

Antwoord
Nynke 13 januari 2019 - 15:55

Oh wat super gaaf allemaal! En wat fijn dat het allemaal gewoon door kan gaan ondanks het werk van je vriend. Ik ben erg nieuwsgierig hoe reizen in Egypte zal zijn.
Jullie grote reis klinkt heel bijzonder en ook heerlijk afwisselend. Wat geweldig ook dat je naar Vanuatu gaat. Daar hoor ik zoveel moois over, ik ben heel benieuwd ?. Heel veel plezier met de voorpret ?

Antwoord
Karlijn 14 januari 2019 - 09:08

Dank je wel Nynke! Ik ben er echt heel blij mee. De eerste tickets zijn geboekt!

Antwoord
Janet | thatonetime 16 januari 2019 - 20:28

Zo wat een prachtige plannen hebben jullie zeg. Ik ben benieuwd naar jullie avonturen.

Antwoord
Karlijn 16 januari 2019 - 20:56

Ik ook, ik kan niet wachten :) !

Antwoord
Sanne 3 februari 2019 - 10:20

Wauw, wat een fantastisch mooie reis gaat dat worden die vijf maanden! Ik wil zelf ook heel graag een keer “die kant” op, het lijkt me zo mooi daar. Wel echt een gebied waar je de tijd voor wil nemen denk ik ook. Egypte lijkt me ook fantastisch. Dat staat al zo lang op m’n lijstje, maar dat voelt voor mij op dit moment niet veilig genoeg. Ben daarom wel erg benieuwd naar hoe jij het daar gaat hebben! Wilde als kind archeoloog worden, dus wil dat daar wel eens met eigen ogen zien, haha!

Antwoord
Karlijn 3 februari 2019 - 12:47

Wat leuk dat je vroeger archeoloog wilde worden! Dan is Egypte inderdaad een droombestemming :) Maar de veiligheid is inderdaad wel een ding. Daarom heeft het bij ons ook zolang geduurd voordat we de knoop durfden door te hakken. Maar na zoveel enthousiaste verhalen van collega-bloggers vorig jaar, kon ik het toch niet laten. Ik ben echt heel benieuwd!

Antwoord
Carla 19 maart 2019 - 14:39

He Karlijn, wat gaaf dat de werkgever van Ward dit allemaal goed vind. Zelf wil ik graag een wereldreis gaan maken van een kaar maar ik moet dan het werkgeversgedeelte zelf betalen. In mijn geval kost dat 850€ per maand wat het tot 10.000€ op jaarbasis maakt. Is dat bij Ward ook zoveel? Ik weet dus nog niet wat ik ga doen: ontslag nemen of dit bedrag betalen.

Antwoord
Karlijn 19 maart 2019 - 17:09

Hoi Carla, bij Ward zitten er geen voorwaarden aan zijn onbetaald verlof. Ik heb jouw eisen ook nog nooit gehoord, dat is een flinke smak geld! Ik kan me voorstellen dat dit een lastige keuze is, maar voor een jaar zou je eventueel toch ontslag kunnen nemen. Misschien met een afspraak op papier dat je daarna terug kunt komen als de situatie bij de werkgever onveranderd is? Dan is het geen officieel onbetaald verlof, maar een terugkeergarantie ofzo. Succes met kiezen!

Antwoord
Update: de voorbereidingen voor onze lange reis - Karlijn Travels 24 april 2019 - 07:01

[…] dit jaar schreef ik een post waarin ik onze reisplannen voor dit jaar op een rijtje zette. Met als grote klapper natuurlijk onze reis van ruim vijf maanden. En die gaat […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.