Home Afrika Fotoserie: een dorp in Lesotho

Fotoserie: een dorp in Lesotho

Door Karlijn

Vanaf het moment dat we de grens met Zuid-Afrika overstaken en Lesotho binnenreden, belandden we in een totaal ander Afrika. Geen gladde wegen meer, maar een hobbelig pad. Geen steden meer, maar alleen kleine dorpjes, bestaande uit een paar traditionele rondavels. Opeens galoppeerden er mannen te paard onze auto voorbij en mensen waren gekleed in dekens. Welkom in prachtig Lesotho!

Lesotho

Lesotho is een koninkrijk in de bergen, helemaal ingeklemd door Zuid-Afrika. Het land ligt in zijn geheel een kilometer boven zeeniveau en daaraan heeft het haar bijnaam ‘Kingdom in the sky’ te danken. Het land is extreem arm en dat zie je direct zodra je de grens met het relatief welvarende Zuid-Afrika oversteekt. Lesotho is zo’n land waar je direct voor valt. De landschappen zijn overweldigend mooi, de mensen vriendelijk en de bergen indrukwekkend. En hoe kun je nu geen fan zijn van een land waar de nationale klederdracht een kleurrijke deken is?

Lesotho

Malealea Lesotho

Wij reden naar het westen van Lesotho, naar Malealea. Hier is de omgeving op z’n mooist, met bergen, watervallen en groene valleien. We sliepen in een leuke lodge, waar vanuit we verschillende tripjes konden boeken. Het eerste uitstapje was een bezoek aan het kleine Basotho-dorp naast de lodge. Een paar rondavels, waslijnen en grazende paarden, meer was het niet. Maar dit dorp gaf me het echte Afrika-gevoel. De enthousiaste kinderen die op ons af kwamen rennen. Het zelfgebrouwen bier dat we mochten proeven van de lokale brouwers. De bewoners die ons rondleidden in hun basic huisjes. En om ons heen hoge bergen en woeste natuur. Prachtig!

Lesotho Lesotho

Paardrijdtocht

De volgende dag maakten we een trektocht per paard, een must als je in Malealea bent. We bekeken rotstekeningen en lunchten bij een hoge waterval. Ondertussen stonden we doodsangsten uit op onze paarden, want dit gebied is niet heel geschikt voor onervaren rijders. Onze paarden galoppeerden voor ons gevoel de steile, bochtige paadjes op (met afgrond naast ons) en bij een foute manoeuvre stortten mijn paard en ik bijna in een ravijn. Met andere woorden: we waren blij toen we weer heelhuids op de lodge waren. Een tocht van zes uur was achteraf iets teveel van het goede…Maar dat doet niets af aan de schoonheid en het bijzondere gevoel van Lesotho. Een prachtige afwisseling met het moderne Zuid-Afrika!

Lesotho

Een tocht te paard met de meest geweldige uitzichten.

Lesotho

De nationale kleding van Lesotho is de deken. Lekker warm tijdens de koude winters.

Lesotho

De ‘supermarkt’ van het dorp en de lokale band, die serieus goed speelde op die zelfgemaakte instrumenten!

Lijkt Lesotho je een mooie bestemming?

Ook leuk om te lezen

30 Reacties

CarpeDiem 13 maart 2015 - 11:54

Lijkt me prachtig!! De omgeving is werkelijk adembenemend op de foto, laat staan in het echt! Mooie reis hoor! Wel ff spannend die paarden rit, maar gelukkig is het goed afgelopen.

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 12:53

Het was inderdaad heel spannend op die paarden! Het heeft mijn lust voor paardrijden wel even doen afnemen, ik durf niet meer 😉 Maar Lesotho was echt prachtig, zo de moeite waard!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 13 maart 2015 - 11:57

Mooie fotoserie Karlijn! 😀 Ik had me geen voorstelling van Lesotho, maar het ziet er prachtig uit. Ben zelf in Zuid-Afrika in Kaapstad en de Westkaap geweest. Wil nog een keer terug en dan reizen van Johannesburg naar Kaapstad en dan ook Lesotho en Swaziland aandoen.

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 12:54

Dank je Sieds! Zuid-Afrika is echt een land waar ik ook wel vaker naartoe zou willen. Kaapstad en omgeving vond ik ook fantastisch, zo’n mooi land!

Antwoord
Eva - eighty7 13 maart 2015 - 12:38

Dit is zo mooi! Wat een prachtige omgeving 🙂

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 12:54

Lesotho is inderdaad prachtig Eva! Zo mooi, met al die bergen en dat groen 🙂

Antwoord
Kelly 13 maart 2015 - 12:38

Jaaa…Lesotho is zonder enige twijfel een van mijn favorieten. Wij zijn een aantal dagen in Semonkong geweest en dat was ook zeer de moeite waard. Prachtige omgeving en wat een bijzondere en vriendelijke mensen.

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 12:55

Hoi Kelly, leuk dat je ook in Lesotho bent geweest! Echt een bijzonder land. Semonkong ziet er ook prachtig uit, dat had ik ook wel willen zien!

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 maart 2015 - 13:55

Ziet er echt geweldig uit Karlijn. Ik zal Zuid-Afrika vast nog eens bezoeken, wat vooral vanwege de np’s zal zijn. Lesotho doet me een beetje denken aan Madagascar als je er van het centrale deel naar het zuiden gaat.

Oei, wij hebben in Panama eens enkele uren te paard de koffievelden in de bergen bezocht. Mijn gangetje erna was zeer elegant kan ik je zeggen 😉

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 14:57

Haha, dat paardrijden is eigenlijk ook een ellende 😉 Kameelrijden trouwens ook, vraag maar aan Ward! Ik heb net een interview gehad met een lokale reisexpert in Madagaskar en nu wil ik helemaal naar dat eiland. Door jouw blogs stond het al hoog op het lijstje, wat een prachtig land lijkt me dat! Zuid-Afrika is trouwens ook geweldig, vind je vast super!

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 maart 2015 - 16:11

Haha, ik gooi er komende week nog een Madagaskar top 5 tegenaan, dus kun je nog wat ideetjes opdoen 😉 Ik weet er ook een erg goede reisexpert, dus als je ooit info nodig hebt, roep je maar 🙂

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 16:38

Dan weet ik je te vinden! Ik houd je Madagaskar top 5 in de gaten 🙂

Antwoord
Nicetobeout 13 maart 2015 - 13:56

Ja Lesotho lijkt mij zeker wel wat!

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 14:57

Ik kan het aanraden! Net als Zuid-Afrika trouwens 🙂

Antwoord
Esther 13 maart 2015 - 14:42

Prachtige foto’s Karlijn! Die eerste foto is zo scherp, het is net alsof ik erbij ben. Eigenlijk nooit echt over Lesotho nagedacht, maar zo afgaande op dit artikel is het een prachtige streek. Ik hoor de laatste tijd steeds meer goeds over Afrika. Zo schijnen Rwanda en Namibië ook geweldig te zijn.

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 14:59

Dank je Esther! Rwanda, Uganda en Namibie lijken me ook fantastisch. Als ik nog eens naar Afrika ga, wil ik eerst van Kaapstad naar de Victoria Falls rijden, via Namibië en Botswana. Tent op het dak en gaan maar. Geweldig!

Antwoord
Ester 13 maart 2015 - 16:58

Mooi, die groene omgeving! En mooie portret foto’s 🙂

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 17:36

Dank je Ester 🙂 !

Antwoord
Tessa | 52druppels.nl 14 maart 2015 - 09:40

Woooww, wat een mooie foto’s joh! Precies het soort plekje waar ik ook gek op ben… Geweldig!

Antwoord
Karlijn 14 maart 2015 - 12:40

Dank je Tessa! Lesotho is supermooi, echt een aanrader!

Antwoord
Wacca 14 maart 2015 - 11:20

Waw, ziet er pràchtig en heel gemoedelijk uit…

Antwoord
Karlijn 14 maart 2015 - 12:40

Dank je Liesbeth! Het was echt een heel mooie plek 🙂

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 14 maart 2015 - 12:45

Wauwie!! Wat een prachtige foto’s zeg! Nooit veel gehoord over Lesotho, dus kon me er geen voorstelling van maken. Maar dit vind ik echt heeeeeel mooi!

Antwoord
Karlijn 14 maart 2015 - 12:54

Dank je Stéphanie! Het was echt een mooie plek, zo fotogeniek qua omgeving en mensen!

Antwoord
Sarah 16 maart 2015 - 01:12

De natuur van Lesotho ziet er geweldig uit! Hoe is de sfeer daar? Lekker uitbundig of eerder rustig?

Antwoord
Karlijn 16 maart 2015 - 10:05

De natuur is er inderdaad prachtig! De sfeer is heel rustig, Lesotho bestaat uit allemaal slaperige dorpjes en alles ligt vrij ver uit elkaar in bergachtig gebied. Het is echt een plek om tot rust te komen. Behalve als je gaat paardrijden, dan stijgt je hartslag tot grote hoogte 😉

Antwoord
Nanda 17 maart 2015 - 09:00

Jaaaa! Die staat skyhigh op mijn lijst. Ik ben tot Winterton geweest en heb vanaf daar de Drakensbergen gezien, maar ben dus niet verder geweest. Grappig om te zien dat de gezichten ook echt beduidend anders zijn dan in Zuid-Afrika.
Zes uur is wel lang als je niet regelmatig op een paard zit. Dat zal wel even pijn gedaan hebben ;-).

Antwoord
Karlijn 17 maart 2015 - 09:20

Hoi Nanda, de Drakensbergen vond ik ook geweldig! Maar Lesotho heeft ook iets heel speciaals, echt een apart land. En dat paardrijden…dat was in meerdere opzichten niet voor herhaling vatbaar 😉

Antwoord
Lesotho en Swaziland - Better Places - Unieke Reiservaringen 19 juni 2015 - 16:01

[…] Zodra je Zuid-Afrika verlaat en Lesotho binnenrijdt, lijkt het dat je in een ander Afrika terecht komt. Een sfeerimpressie van dit Koninkrijkje vind je op Karlijntravels. […]

Antwoord
Inspirerende blogs #1 | Daphne de Vries 12 maart 2017 - 21:39

[…] Een dorp in Lesotho by Karlijn Travels […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.