Home Wereldreis FAQ: zijn we klaar voor de wereldreis?

FAQ: zijn we klaar voor de wereldreis?

Door Karlijn

Elk gesprek met vrienden, familie, buren of kennissen begint tegenwoordig met dezelfde vraag: ‘En, zijn jullie er klaar voor?’ Niet zo gek, want maandag over een week vertrekken we naar Istanbul, het startpunt van onze wereldreis van acht maanden. Daarom in deze blog het antwoord op deze veelgestelde vraag!

Het antwoord is…ja en nee. Ja, want alles wat we moesten regelen voor de reis is geregeld. Ik ben misschien een beetje doorgeslagen met plannen, maar alles is wel mooi in orde. Niet alleen de tocht van Iran tot China is geregeld, maar ook de hotels en binnenlandse vluchten in Frans-Polynesië en Hawaii liggen vast. Deze week besloot ik op advies van China-kenner Yvon ook de treinkaartjes voor China maar vast te reserveren. Augustus is een drukke reismaand in China en ter plekke zijn kaartjes misschien lastig te krijgen. Ik weet het, het is niet de ultieme vrijheid die je je voorstelt bij een wereldreis, maar ik heb geen zin om ergens te stranden. Ik vind het daarom prima om het zo te doen. En er zijn gelukkig ook nog landen over waar we gewoon gaan backpacken.Heerlijk!

IMG_1010

Werk is klaar

Wat ook klaar is, is het werk. Ward had afgelopen vrijdag zijn laatste werkdag en ik rondde mijn werk ook vorige week af. Zo fijn! Al vond ik het wel lastig om de laatste weken verschillende nieuwe opdrachten af te moeten slaan. Elke keer als ik ‘nee’ zei, dacht ik met buikpijn ‘is het nu wel verstandig dat ik mijn freelance opdrachten acht maanden stopzet?’ Maar al mijn werk is keurig overgedragen en ik ga er maar vanuit dat ik het ook weer terugkrijg volgend jaar.

Visaperikelen

We hebben inmiddels ook alle spullen binnen die we nog nodig hadden, variërend van externe harde schijven voor onze foto’s en filmpjes tot een nieuwe bikini (een project op zich ;) . We kunnen dus inpakken en vertrekken als we willen! Er is alleen één klein probleempje: we hebben nog steeds geen paspoorten. Het duurde langer dan verwacht om de uitnodiging voor Oezbekistan rond te krijgen en zonder uitnodiging geen visumaanvraag. Maar onze paspoorten liggen nu bij de ambassade, dus ik hoop ze ergens volgende week terug te krijgen.

FAQ wereldreis

Bijna weer ‘on the road’!

Russisch

Komende week staat vrijwel helemaal in het teken van het regelen van de laatste dingen. Inpakken, het huis grondig schoonmaken, dollars halen, de auto voor een beurt wegbrengen en nog tientallen kleine dingetjes meer. Gisteren hadden we onze laatste Russische les, dus met de kennis die we nu hebben, moeten we het doen. En dat is best een leuke basis, dus kom maar op met die Russische gesprekjes! Als mensen maar niet teveel van onze geoefende dialogen gaan afwijken ;)

Nog niet helemaal klaar

Waar ik niet helemaal klaar voor ben, is voor het weggaan zelf. Dit is de vierde keer dat ik voor langere tijd (meer dan drie maanden) van huis ga en mijn gevoel van tevoren is altijd hetzelfde. Aan de ene kant kan ik niet wachten om weg te gaan. Aan de andere kant ga ik een aantal mensen erg missen en daar zie ik nu al tegenop. Vooral het afscheid van mijn nichtje en neefje vind ik heel lastig. Normaal gesproken droom ik thuis alleen maar van reizen, maar net voor een lange reis vind ik het thuis opeens ontzettend fijn. Maar ik weet ook: na die vertrekdag is het goed. Dan zit ik meteen weer in mijn reisritme, ben ik dik tevreden met mailen en Skypen naar huis en geniet ik voor 100% van elke dag. Ik kijk dus niet zozeer uit naar 20 april, maar vooral naar 21 april. Naar de eerste volle wereldreisdag, met nog acht maanden reizen in het vooruitzicht!

Herken je dat dubbele gevoel of ben ik toch een beetje raar?

Ook leuk om te lezen

64 Reacties

Marlies 10 april 2015 - 11:14

Ontzettend veel plezier, en ik kijk nu al uit naar je verslagen van jullie avonturen!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:52

Dank je Marlies, ik ga proberen om de blog goed bij te houden!

Antwoord
Laurens (Rondreis.nl) 10 april 2015 - 11:15

Oooh yes. bijna zo ver. Gogogo!

Die eerste dagen zijn magisch :). En na het afscheid op Schiphol gaat de knop direct om hè ;)

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:53

Die knop gaat meteen om, beloofd ;) De eerste dagen zijn inderdaad heel speciaal! Dat je weet dat je nog héél lang mag, en dat je nog heel veel hebt om naar uit te kijken. Heerlijk vooruitzicht!

Antwoord
Manouk 10 april 2015 - 11:17

Zo’n vette reis Karlijn :)! Ik kijk uit naar je foto’s en verhalen! Nu nog even je paspoort terug en ready to go!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:54

Hoi Manouk, ik zal blij zijn als het paspoort weer veilig thuis is! En dan…eindelijk gáán!

Antwoord
Marjolijn 10 april 2015 - 11:24

Het komt nu echt dichtbij, wat heerlijk! Succes met de laatste voorbereidingen, geniet nog even flink van het thuis zijn want het zal weer even duren voordat jullie weer voet op Nederlandse bodem zetten. Heel veel plezier en ik kijk nu al uit naar jullie verhalen!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:56

Dank je Marjolijn, dat gaat goed komen! Ik zal inderdaad nog even genieten van het thuis zijn in lentesferen. Tegen de tijd dat we weer thuis zijn, is het kerst ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 10 april 2015 - 11:36

Geweldige reis gaan jullie maken! Ik ga het op de voet volgen. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:54

Dank je Robert, en leuk dat je me blijft volgen!

Antwoord
Gaby 10 april 2015 - 11:59

Wat een fantastisch vooruitzicht! Nee je bent niet raar. Volgens mij herkent iedereen dat, vooral de dames ;-) Heel veel plezier en ik volg het graag!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:57

Hoi Gaby, gelukkig dat het herkenbaar is! Ik voel me soms echt een muts ;) Leuk dat je me gaat volgen :) !

Antwoord
Eva - eighty7 10 april 2015 - 12:03

Fijn dat alles zo goed als geregeld is! Hopelijk hebben jullie je paspoorten zsm terug :) Hele goede reis alvast!!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:57

Dank je Eva! Ik hoop ook dat de paspoorten snel binnen zijn. Het wordt erg krap zo ;)

Antwoord
Debby 10 april 2015 - 12:17

Leuke blog weer @Karlijn! Helemaal jij. Vooral die bikini ook haha. Fijn dat Ward nu ook vrij is. Ik ben gewoon met jullie mee aan ’t aftellen….

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 15:58

Dank je Debby! Tja, die bikini, daar kan ik wel een aparte blog aan wijden. Maar dan zonder foto’s ;)

Antwoord
Milou 10 april 2015 - 13:57

Super tof. Ik leef nu al zo met je mee. En ik ken je gevoel, hoewel ik nooit zo lang ben weggeweest, ben ik de dag van te voren altijd een wrak, en blijf ik liever thuis. Zodra ik eenmaal on the road ben zou ik nog de naam van mijn eigen moeder vergeten :p

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 16:00

Haha! Fijn dat het herkenbaar is, ik word af en toe gek van mezelf ;) Al die tegenstrijdigheden! Gelukkig werkt het bij mij ook zo dat alles van me afglijdt zodra ik op reis ben. Van mij mag het snel zover zijn, zo leuk dat je met me meeleeft!

Antwoord
Esther 10 april 2015 - 13:58

Je gaat een prachtige reis maken, daar heb ik alle vertrouwen in! Heel veel plezier en geniet!

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 16:00

Hoi Esther, dat gaat helemaal goed komen, dank je wel!

Antwoord
Yvon 10 april 2015 - 14:27

Hey Karlijn, wat komt het nu dichtbij! Ik voel de spanning met je mee.
Hopelijk komen die paspoorten snel weer bij jullie terug, het wordt nu wel heel kort dag.

En je dubbele gevoel herken ik maar al te goed. Zeker na de verhalen die je me hebt geschreven kan ik me goed voorstellen dat het moeilijk is om echt afscheid te nemen voor langere tijd. Het zal even moeilijk zijn, maar zoals je zelf ook zegt: na de vertrekdag zal dat gevoel weg zijn en heb je een geweldige reis in het verschiet liggen!

Ik kijk uit naar je verhalen & foto’s!
Enne, bedankt voor de mention! <3

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 16:03

Hoi Yvon, fijn dat het dubbele gevoel herkenbaar is! En het klopt: na het afscheid is dat vervelende gevoel al snel weg en blijft alleen het geweldige van de reis over. Ik kijk er zo naar uit! Wat betreft die paspoorten: ik hoop dat ik ze snel weer heb, vol mooie visa. Wat een gedoe is dat toch!

Antwoord
Sabine 10 april 2015 - 14:34

Leuk dat je bijna vertrekt! Een heel herkenbaar gevoel ook. Bij mij kwamen de zenuwen een paar dagen van tevoren. Op Schiphol was het afscheid vreselijk moeilijk. Pas toen ik landde in Colombia leek bij mij die knop weer om te gaan. Gelukkig is er Skype, What’s app en internetbellen dus je hoeft niemand écht te missen :)

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 16:06

Hoi Sabine, dat afscheid is toch altijd een ellende! Wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die daar moeite mee heeft. Ik ben inderdaad heel blij dat er tegenwoordig zoveel communicatiemiddelen zijn. In 2002 zat ik in Australië met mijn telefoonkaart waarmee ik een paar minuten in een openbare telefooncel kon bellen. Ik ben zo blij dat dat nu anders is! Geniet van je leven in Colombia, emigreren is natuurlijk nog veel spannender dan een wereldreis!

Antwoord
Linda 10 april 2015 - 16:48

Wat een vette reis in het vooruitzicht zeg! Afscheid lijkt me ook lastig, maar daarna ben je lekker weg en dat lijkt me echt geweldig! Hoop over twee jaar voor zes maanden / zeven maanden weg te kunnen :)

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:15

Hoi Linda, het is inderdaad geweldig om zo lang weg te zijn! Ik hoop voor je dat het gaat lukken over twee jaar!

Antwoord
Chantal 10 april 2015 - 17:17

Ik kijk uit naar je mooie verhalen en foto’s! En die knop is zo om! ;-)

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:20

Hoi Chantal, ik denk ook dat de knop snel om is hoor! Gaat een prachtige reis worden, hoop ik :)

Antwoord
Saskia 10 april 2015 - 18:04

Wat gaat de tijd snel zeg! Super gaaf dat Julie avontuur nu bijna gaat beginnen.

En dat sunbelt gevoel komt me heel bekend voor. Tijdens ons afscheidfeestje stond ik met tranen in mijn ogen me af te vragen wat me bezielde om zo lang weg te gaan…

Succes met de laatste dingen. Ik ben benieuwd naar alle blogs en foto’s die komen!

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:24

Hoi Saskia, fijn dat het herkenbaar is, ben ik niet de enige! Gelukkig overheerst het enthousiasme, ik kan niet wachten om te gaan :)

Antwoord
Annika 10 april 2015 - 21:08

Ohh spannend!! Veel succes deze dagen nog!
En ik heb ook wel een beetje hetzelfde, die avond ervoor denk ik van zal ik wel? Dat heb ik ook aan het eind van reis, altijd weer fijn om naar huis te gaan.

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:36

Dank je Annika! Grappig dat jij van tevoren ook altijd een dubbel gevoel hebt. Ik ben blij dat dat eenmaal op weg altijd snel weer verdwijnt. Over naar huis gaan ben ik nooit zo enthousiast ;)

Antwoord
Nanda 10 april 2015 - 22:10

Het is echt bijna zover! Wow! Het dubbele gevoel herken ik deels, hoewel ik nooit langer dan een maand van huis ben geweest.
Lekker toch, dat een deel ook gepland is? Heb je toch een paar ankerpuntjes ;-).

Wat gaat het nu snel! Heel veel succes die laatste week!

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:42

Dank je Nanda! Leuk dat jij dat dubbele ook wel herkent. En het is inderdaad fijn dat er al best wat geregeld is. Dat scheelt op de Zijderoute een hoop gedoe!

Antwoord
Linda 11 april 2015 - 08:46

Wat vliegt de tijd, jullie gaan al bijna! Heel veel plezier!

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:40

Dank je! En inderdaad: niet normaal hoe snel de tijd gaat…

Antwoord
Jenny - ikreis.net 11 april 2015 - 11:26

Wat ben je goed voorbereid en netjes op tijd met alles. Ik ben 4 keer langer dan 3 maanden weg geweest en het was bij mij altijd rennen en vliegen op het eind. En alles nét niet af…

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:39

Hoi Jenny, ik ben dan ook wel echt een planner, een beetje teveel misschien! Maar het is wel een lekker gevoel dat we alles bijna rond hebben :)

Antwoord
Taina 11 april 2015 - 14:57

Wat spannend allemaal. Ik leef helemaal met je mee! Ik begrijp je gevoel heel goed. Ik heb heel vaak voor dingen die ik leuk maar ook spannend vind dat ik me dan ineens afvraag waarom doe ik dit?! Maar als het moment daar is geniet ik er volop van. Succes nog even met de voorbereidingen!

Antwoord
Karlijn 11 april 2015 - 15:45

Dank je Taina! Gek he, dat dubbele gevoel, terwijl je toch heel goed weet dat het heel gaaf is wat je gaat doen :) Gelukkig is dat gevoel altijd weer snel verdwenen!

Antwoord
Janine 11 april 2015 - 16:14

Super herkenbaar!! Heel veelgeluk en geniet van het maken van veel mooie nieuwe reisherinneringen!!

Antwoord
Karlijn 12 april 2015 - 20:00

Dank je Janine! En fijn dat het herkenbaar is ;)

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 11 april 2015 - 17:33

Wat heerlijk, nog maar een week te gaan en jullie gaan op pad! Hoe gaaf! En inderdaad op Schiphol is het nog even lastig, maar zodra je je omdraait, richting het vliegtuig loopt en vertrek is de knop om! Je gaat acht heerlijke maanden tegemoet en zult wederom de tijd van je leven hebben. Geniet ervan topper! :)

Antwoord
Karlijn 12 april 2015 - 20:01

Gaat helemaal goed komen, dank je wel :) ! En je hebt gelijk: die knop gaat supersnel om. Ik kan niet wachten!

Antwoord
Anto 11 april 2015 - 22:19

Wat een heerlijk gevoel moet het zijn om zometeen alles voorlopig achter te kunnen laten en te gaan genieten van alles dat de wereld te bieden heeft :-) enjoy!!!

Antwoord
Karlijn 12 april 2015 - 20:02

Hoi Anto, dat is ook echt een geweldig gevoel! Morgen over een week is het zover, wat een heerlijk vooruitzicht!

Antwoord
Ria 13 april 2015 - 00:14

Nee, hier geen moeite met afscheid, totaal geen heimwee en alleen af en toe een whatsappje onderweg vind ik voldoende. En eerlijk: ik vind dingen vooraf regelen juist ultieme vrijheid. Je houdt zóveel tijd over voor leuke dingen! Ik zeg: lang leve het plannen :-)
Geniet van jullie avontuur, we reizen met jullie mee!! Tot in januari!! :-)

Antwoord
Karlijn 13 april 2015 - 10:19

Hoi Ria, daar zit zeker iets in! Het geeft mij in elk geval rust dat de Zijderoute is geregeld en dat ik niet twee maanden lang continu met allerlei Russische taxichauffeurs hoef te onderhandelen. Hoewel dat natuurlijk wel in vloeiend Russisch zou gaan ;) Heimwee ken ik gelukkig ook niet meer (in 2002 nog wel), alleen dat afscheid…Geniet nog enorm van jullie geweldige reis en tot volgend jaar!

Antwoord
Let's travel and see 13 april 2015 - 21:14

Zo ontzettend gaaf Karlijn! En volgens mij zijn jullie er echt wel klaar voor (al zijn die paspoorten natuurlijk nog een klein detail;)) Altijd als ik iets over jullie wereldreis lees begint het bij mij ook te kriebelen. Achja, ooit!;) Geniet van je laatste dagen thuis en ik kijk uit naar de blogjes op locatie:):)

Antwoord
Karlijn 13 april 2015 - 21:26

Dank voor je reactie Saimi! De paspoorten zijn inderdaad nog een klein puntje van aandacht, maar verder zijn we er inderdaad wel klaar voor. Denk ik ;) Ik ga mijn best doen om de blog goed bij te houden. Hopelijk ga jij ook ooit een wereldreis maken, dat zou echt geweldig zijn!

Antwoord
Malou 14 april 2015 - 07:47

Wow nu schiet het echt op! Zijn de paspoorten al onderweg inmiddels?

Ik hoop op veel mooie verhalen en foto’s de komende tijd!

Antwoord
Karlijn 14 april 2015 - 09:54

Hoi Malou, ik ga mijn best doen voor de verhalen en foto’s! De status van de paspoorten is nog steeds onduidelijk, ik ga vandaag maar eens bellen. Het wordt nu wel erg krap, al komt het vast allemaal goed!

Antwoord
Simone | Paper Travels 14 april 2015 - 07:59

Wat spannend en leuk allemaal! Kan me dat dubbele gevoel wel goed voorstellen hoor. Wij zijn nooit voor zo’n lange tijd weggeweest maar ik zou dat dubbele gevoel denk ik ook wel hebben. Nog succes met de allerlaatste loodjes!! Volgende week!!!

Antwoord
Karlijn 14 april 2015 - 09:55

Dank je Simone, het is nu echt bijna! Het dubbele gevoel begint gelukkig al een beetje af te nemen, van mij mogen we wel vertrekken :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 14 april 2015 - 12:52

Oooooh bijna!! Ik vind het zo leuk om al je voorbereidende berichten te lezen, en ben heel benieuwd naar je verslagen van ‘on the road’. Heeel veel succes nog even met de laatste loodjes en goede reis alvast :D!

Antwoord
Karlijn 14 april 2015 - 14:13

Dank je, dat gaat vast goed komen! Ik ben nu even in de stress over onze paspoorten, want het Oezbeekse visum ‘is maandag klaar’. Eh, dan vliegen we! Fingers crossed dat het in orde komt…

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 15 april 2015 - 08:49

Heerlijk gevoel dat alles nu geregeld is! :-) Het lijkt me alleen maar goed dat jullie dat gedaan hebben, een goede voorbereiding is het halve werk denk ik dan maar! ;-) Ik zou zeggen geniet lekker van wat komen gaat en het komt heus allemaal goed! Ik kijk uit naar je verhalen én je prachtige foto’s natuurlijk. :-D

Antwoord
Karlijn 15 april 2015 - 10:32

Hoi Sieds, ik ben ook erg blij dat alles nu geregeld is! Toch een fijn idee :) Nu alleen nog wachten op de paspoorten, die hopelijk zaterdag terugkomen. Hoezo lekker krap ;) Leuk dat je me gaat volgen!

Antwoord
Laura 16 april 2015 - 22:23

Oeh spannend! Alvast heel veel plezier. Wij zitten net over de helft en nog 7 weken te gaan, maar stiekem droom ik alweer van een tweede trip. Dus kan me heel goed voorstellen dat jullie voor de 2e keer weg gaan!

Antwoord
Karlijn 17 april 2015 - 10:17

Haha! Geniet nog enorm van jullie prachtige reis, zeven weken is nog super lang!

Antwoord
Marjolein 18 april 2015 - 16:54

Ik kan me dat dubbele gevoel heel goed voorstellen. Een soort schuldgevoel overvalt me ook altijd als ik Nederland weer verlaat. Maar het wordt echt waanzinnig! Wat tof trouwens dat jullie Russisch hebben geleerd. Lijkt me erg lastig… Ik kan niet wachten al je mooie foto’s te zien! Succes met pakken ;-)

Antwoord
Karlijn 18 april 2015 - 18:03

Hoi Marjolein, fijn dat dat dubbele gevoel herkenbaar is! Ik kan me voorstellen dat jij dat inderdaad ook regelmatig hebt. Maar ik heb ook zoveel zin in de reis! Het Russisch leren was behoorlijk lastig en we kunnen ook geen diepgaande gesprekken voeren. Maar we hebben iets van een basis, toch fijn in landen waar ze echt geen Engels spreken!

Antwoord
Marcella 20 april 2015 - 09:48

Vandaag ga je Karlijn, en is het bijna 21 april! Goeie vlucht en geniet volop van je eerste avonturen!

Antwoord
Karlijn 20 april 2015 - 10:22

Dank je Marcella! We gaan ervan genieten!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.