Home Azië I Klaar voor vertrek: morgen naar Bali!

Klaar voor vertrek: morgen naar Bali!

Door Karlijn

Mijn koffer is ingepakt, mijn cameratas ook en ik ben er klaar voor: morgen vlieg ik naar Bali! Ik ga 2,5 week weg en ik ga alleen. Normaal gesproken reis ik altijd met Ward samen, op wat kortere tripjes na, en dit is de eerste keer in tien jaar dat ik alleen naar een ander continent reis.

Toen Ward en ik vijf jaar samen waren ging ik alleen backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Toen we tien jaar samen waren vertrok ik voor drie maanden naar China. Beide keren was ik de maanden van tevoren dolenthousiast, maar dacht ik de week voor vertrek alleen maar: ‘waarom doe ik dit, ik wil helemaal niet weg’. Eenmaal op de plaats van bestemming ging het snel beter, maar toch: leuk was anders. Ik was dan ook benieuwd hoe het deze keer zou zijn, maar gelukkig: ik heb er vooral heel veel zin in. Twee weken Bali is iets heel anders dan drie maanden China en het zou natuurlijk ook wel een beetje treurig zijn als ik tijdens dit korte tripje last van heimwee zou hebben.

Ubud Bali tempels

Wat ga ik doen op Bali?

Het idee is dat ik reizen en werken ga combineren. Ik ben toch nieuwsgierig geworden door alle verhalen van ‘digital nomads’ en ik ben benieuwd hoe het is om vanuit het buitenland te werken. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het werken wel een beetje wil beperken, want ik ben natuurlijk niet voor niets op Bali. De eerste vijf nachten ben ik in Ubud. Daar ga ik een fietstocht doen, op pad met een professionele fotograaf en veel spa’s testen. Ook belangrijk! Daarna ga ik naar Sidemen, een dorpje in de rijstvelden. Daar wil ik gaan hiken en misschien ook wat andere activiteiten doen. Vervolgens staat het schiereiland Bukit op de planning, wat we in 2015 heel relaxed vonden. Ik sluit af met vijf dagen in het leuke kustplaatsje Canggu, waar ik waarschijnlijk vooral veel leuke eettentjes ga uittesten. Heerlijk!

Ik ben van ook plan om veel te gaan bloggen op Bali, dus ik houd jullie op de hoogte :) Tot snel!

 

Ook leuk om te lezen

28 Reacties

Annick 20 augustus 2017 - 13:40

Karlijn ik wens je een onvergetelijke tijd in Bali. Ik heb mijn hart verloren op Bali en ben er de laatste 5 jaar al elk jaar geweest. Ook dit jaar was ik in juni in Bali om te duiken en een jaarlijks bezoek aan Ubud. Ik verbleef een aantal dagen in Alaya Resort Ubud en hun spa is een echte aanrader! Misschien staat hij ook op jouw lijst. Ik kijk er alvast naar uit om je ervaringen te lezen. Laugh, Love & Live! Annick

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:59

Dank je wel Annick! Ik vind Bali ook heerlijk, wat geweldig dat je elk jaar bent teruggegaan! Ah, ik had eigenlijk geboekt in het Alaya Resort, maar heb uiteindelijk geannuleerd omdat het me toch een beetje te luxe leek voor een solo-reiziger. Het leek me dat de kans om andere mensen te ontmoeten daar wat kleiner is. Maar misschien dat ik dan wel naar hun spa ga (en spijt krijg van mijn annulering ;) ) Bedankt voor je tip!

Antwoord
Lotte 20 augustus 2017 - 14:44

Heerlijk dat het zover is! Lijkt me een fantastische bestemming voor een solotrip, geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:56

Dank je wel Lotte! Bali moet inderdaad ideaal zijn voor een tripje alleen. Ik ben nu wel een beetje zenuwachtig, maar het komt vast goed :)

Antwoord
Shamira | Kompas 24 20 augustus 2017 - 15:33

Wat leuk! Alvast veel plezier en geniet ervan!

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:52

Dank je wel :) !

Antwoord
Manon 20 augustus 2017 - 18:11

Hi Karlijn,
ken je me nog?
Wat een gaaf plan heb je! En zeker een goede keuze van je hoor, om toch lekker alleen te gaan. Gaat vast goed bevallen! Ik ga 4 september ook naar Bali voor een aantal weken. Ook voor het allereerst alleen als digital nomad zoals dat zo mooi heet. En ook al is Bali super makkelijk bereisbaar, toch vind ik het spannend! Maar ik kijk er vooral heel erg naar uit! Ben erg benieuwd wat je gaat doen en zal je blogs op de voet volgen.
Welke spa’s ben je voornemens te gaan bezoeken in Ubud? Ik wil dat zelf ook graag doen, maar er zijn er zoveel! Heb je enkele tips? Ik wil de spa’s misschien ook combineren met meditatie of een beetje yoga. Ben benieuwd!

Groetjes,
Manon de Jong
Reiswijsneuzen.nl

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 10:04

Hoi Manon, natuurlijk ken ik je nog! Wat gaaf dat je ook naar Bali gaat. Het is besmettelijk, dat digital nomad-gebeuren ;) Ik vind het ook wel een beetje spannend hoor. Niet zozeer op Bali zelf, maar die lange reis en zonder Ward…maar het komt goed en ik heb er zin in. Qua spa’s heb ik in 2015 al goed vooronderzoek gedaan, erg belangrijk ;) . Ik ben toen bij Taksu geweest (fantastisch), bij Putri Bali (ook goed) en bij de spa van ons hotel Sri Ratih Cottages (super). Ik ga nu naar Tamarind Spa en ik wil eigenlijk Karsa Spa nog proberen. Ik kreeg zojuist van een lezer de tip om ook de spa bij Alaya Resort te testen, dus wie weet heb ik daar ook nog tijd voor. Zo fijn! Veel plezier in Bali, het gaat vast geweldig worden!

Antwoord
Manon 22 augustus 2017 - 21:28

Hai Karlijn, ben je goed aangekomen op Bali?
Bedankt voor je goede tips, wat betreft de spa’s – ik ga er zeker in duiken! En ik ga je blogs volgen natuurlijk.
Ik kom op 5 september aan, in Changgu. Ben jij er dan nog en ben je dan net weg? Zou leuk zijn om even te meeten!

Geniet ervan daar!

Groetjes, Manon

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2017 - 03:12

Hoi Manon, ik ben goed aangekomen in Ubud! Ik ben 5 en 6 september nog in Canggu, ik vlieg in de nacht van de 6e op de 7e naar huis. Dan kunnen we dus nog even afspreken, lijkt me gezellig!

Antwoord
Manon 2 september 2017 - 22:50

Hi Karlijn!
Zo te lezen aan je blogs vermaak jij je prima daar! Ik vertrek maandag en heb er ook enorm veel zin in! Alleen mijn plannen zijn gewijzigd, waardoor ik je helaas niet meer kan meeten… :-( Ik reis de dag na aankomst namelijk direct af van Denpasar naar Bengin in het zuiden. Vind het wel super jammer dat we elkaar niet kunnen treffen, maar laten we dan een keertje in Nederland een vakantie-achtig drankje doen :-) Geniet van je laatste dagen daar, en ik blijf je blogs volgen!

Karlijn 3 september 2017 - 02:51

Geen probleem natuurlijk! Geniet van Bali :) !

Edith | [travel.create.repeat] 20 augustus 2017 - 19:10

Whaah superleuk! En ook een piepklein beetje spannend ;-) Ik hoop dat je een heerlijke tijd hebt en lekker kunt genieten van Bali, de smoothie bowls en het bloggen. Have fun! X

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:49

Dank je wel! Het is inderdaad wel een beetje spannend, maar het komt vast goed. Jij heel veel plezier gewenst op Cuba!

Antwoord
Manon 3 september 2017 - 09:37

Dankje! Goede reis terug!

Antwoord
Robert | Traveljunks 20 augustus 2017 - 20:52

Veel plezier gewenst. Ennuh, niet te hard werken hè…

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:49

Dat komt goed hoor! Rustig aan ;)

Antwoord
Shirley 20 augustus 2017 - 22:10

Jaaa, leuk! Toen ik op Twitter las dat je twijfelde, stemde ik voor ;-) Best wel spannend lijkt me, maar het komt vast helemaal goed. Heel veel plezier!

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 09:49

Dank je wel Shirley! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen :)

Antwoord
Alfons 21 augustus 2017 - 11:59

Heel veel plezier hier op Bali Karlijn! Ik ben al benieuwd naar je blogs en foto’s :)
Nog een paar restaurant tips voor Canggu: Warung Bu Mi (bij Batu Bolong, goedkoop en lekker!), Milk & Madu en Café Cinta (bij Berawa) en Nook bij Seminyak. Ga je een scooter huren? :)

Antwoord
Karlijn 21 augustus 2017 - 12:37

Dank voor de tips Alfons! Een scooter ga ik toch maar niet huren. Ik heb nog nooit scooter gereden en Bali lijkt me niet de plek om het te leren ;)

Antwoord
Sabine 21 augustus 2017 - 16:14

Heel veel plezier op Bali! Gaat vast heel goed bevallen op zo’n prachtige bestemming! Ben benieuwd naar je foto’s en verhalen!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2017 - 03:06

Dank je wel, ik ben benieuwd!

Antwoord
Marcella 22 augustus 2017 - 11:20

Onwijs veel plezier lady! Klinkt goed, spa’s ontdekken :-) Ik kijk uit naar je updates!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2017 - 03:07

Dank je Marcella! Met de spa’s komt het in elk geval goed :)

Antwoord
freyja 25 augustus 2017 - 03:52

Hi Karlijn,
Mocht je nog in Ubud zijn ik (ook digital nomad) ben net geland en denk erover om een dag een driver te huren om langs wat tempels te gaan. Misschien zin om samen te gaan ? groet

Antwoord
Karlijn 25 augustus 2017 - 12:14

Hoi Freyja, ik heb morgen helaas al mijn laatste dag in Ubud en ga dan fietsen. Maar dank voor het aanbod, was anders leuk geweest!

Antwoord
Eén week alleen op reis: hoe bevalt het? - Karlijn Travels 28 augustus 2017 - 07:01

[…] ik mijn vorige post schreef, was ik nog heel trots dat ik vooral heel veel zin had om naar Bali te gaan, en dat ik geen […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.