Home Engeland Londen is klaar voor kerst!

Londen is klaar voor kerst!

Door Karlijn

Het stond al jaren op mijn verlanglijstje: rond de kerstperiode Londen bezoeken. En afgelopen weekend was het zover! De winkelstraten van Londen waren prachtig versierd, heel wat mensen liepen met Christmas sweaters rond (geweldig) en overal in de stad waren gezellige kerstmarkten te  vinden. Daarnaast kregen we eindelijk de kans om de geweldige wijk Shoreditch te ontdekken. Kortom: genoeg te bloggen! Ik begin met een fotoserie van Londen in kerstsfeer, inclusief de mooist versierde en gezelligste plekken. Kerst in Londen brengt zelfs de meest verstokte kerst-hater enigszins in kerststemming!

Ben je op zoek naar overdadig versierde etalages en honderden lichtjes en heb je ernstige last van koopdrang? Dan kun je je uitleven op Oxford Street en Regent Street. Ik vond de etalages van warenhuis Selfridges het mooiste ingericht.

Kerst in Londen: kerstshoppen!

Het kerstshoppen gaat in één  moeite door in het superdrukke Covent Garden. Toch is dit winkelgebied absoluut de moeite waard, want Covent Garden Market wint voor mij de hoofdprijs in de categorie ‘mooist versierd’.

Warenhuis Harrods is qua etalages en aankleding altijd geweldig, maar tijdens kerst doen ze er nog een schepje bovenop (midden). De foto rechts nam ik in het zakencentrum van Londen, vlakbij de Tower Brigde. En in het midden zie je een rijtje Christmas sweaters hangen. Heel veel mensen lopen erin rond, dus ik was niet de enige die ze gaaf vond ;)

Winter Wonderland in Hyde Park! Dit is de grootste kerstmarkt die we hebben gezien in Londen en het is meer een kerstkermis dan iets anders. Een reuzenrad, spookhuis, verschillende achtbanen en een ijsbaan maken allemaal deel uit van de markt. Daarnaast staan er tientallen eetstalletjes, waar je broodjes worst, Nederlandse poffertjes, gluhwein, warme chocolademelk en allerlei ander lekkers kunt kopen. Gezellig! Daarnaast vind je er  kraampjes met kerstballen, snoep, handgemaakte kerstversieringen en allerlei andere spullen. Ook gezellig is de Duitse biertuin, waar je rustig buiten een pul bier kunt drinken. Ik vond Winter Wonderland veel leuker dan ik had verwacht en je komt hier gegarandeerd in kerststemming.

De kraampjes en attracties van Winter Wonderland.

Nog een rijtje kerstattributen. Zo’n muts kan prima in combinatie met je Christmas sweater.

We zijn volgens mij drie kilo aangekomen tijdens drie dagen Londen: wat een enorme hoeveelheid lekkere dingen hebben we gegeten. In dat kader: deze week plaats ik ook een post over Borough Market, de grootste foodmarkt van Londen. Voor ons dé ontdekking van onze trip!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

22 Reacties

Kirsten | Travelaar.nl 15 december 2014 - 16:16

Ziet er super gezellig uit Karlijn! Ben ooit eens in Londen geweest (een jaar of tien geleden). Volgens mij waren we er in november.. Met school was het. Heb sindsdien altijd gezegd dat ik nog een keer heen wil en dan inderdaad in december. Is er alleen helaas nog steeds niet van gekomen :( Wie weet volgend jaar! ;)

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 16:32

Hoi Kirsten, wie weet komt het er volgend jaar van, ik hoop het voor je! Ik vind Londen altijd geweldig, maar het kerstgebeuren gaf de stad nog iets extra’s. Echt gezellig!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 15 december 2014 - 16:29

Oh wat heerlijk zeg! Super gezellig al die kerstdingen. Ben ook heel benieuwd naar je post over Borough Market, daar wil ik heel graag nog een keer naartoe!

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 16:31

Hoi Stéphanie, ik ben helemaal niet zo’n kerstfan, maar in Londen kwam ik helemaal in de stemming. En Borough Market was geweldig, echt een must als je in Londen bent. Ook in Shoreditch hebben we heel wat leuke markten bezocht. De blogs komen eraan!

Antwoord
Esther 15 december 2014 - 17:51

Leuk, leuk, leuk! Ik kom zo heerlijk in de stemming voor mijn trip naar Londen in januari. Keep the posts coming!

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 19:44

Hoi Esther, gaaf dat je naar Londen gaat volgende maand! Ik ga mijn best doen met de posts, ik heb zoveel leuke dingen ontdekt!

Antwoord
Tikva 15 december 2014 - 19:49

Ziet er gezellig uit, maar ik heb nu opeens wel zin in chocolade en snoep…

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 19:58

Hoi Tikva, daar had ik het hele weekend ook last van! Erger nog: ik heb er het hele weekend aan toegegeven ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 15 december 2014 - 20:33

Ik was gisteren met vrienden uit Düsseldorf bij hun naar de Weihnachtsmarkt, maar als ik dit zie was dat maar behelpen ;-)

Antwoord
Karlijn 15 december 2014 - 20:56

Hoi Robert, volgens mij blijven de Duitsers de koningen van de kerstmarkt! Er waren ook verdacht veel Duitse braadworsten en andere Duitse lekkernijen op de Londense kerstmarkten te vinden ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 16 december 2014 - 08:45

Haha, ik bedoelde dat het in Düsseldorf behelpen was ;-)

Antwoord
Rianne 15 december 2014 - 22:06

Ohh heeeerlijk! Ik wil ook echt heel graag een keer rond kerst naar Londen!

Antwoord
Karlijn 16 december 2014 - 09:58

Het is echt een aanrader Rianne :) ! Zelfs als je kerst helemaal niks vindt, word je er nog blij van!

Antwoord
Sheelagh 16 december 2014 - 10:51

Geweldig is het daar in deze tijd! Heerlijke foto’s! Laatste x voor mij is helaas alweer 5 jaar geleden, maar denk er nog met veel plezier aan terug :)

Antwoord
Karlijn 16 december 2014 - 12:06

Hoi Sheelagh, ik vond het ook echt super! Helemaal wat ik ervan verwacht had. Londen is altijd goed, maar in deze tijd van het jaar extra bijzonder!

Antwoord
Nanda 16 december 2014 - 11:12

Ohhh heerlijke foto’s! Heel benieuwd naar de rest! Ik moest ook zo lachen om al die foute kersttruien. (en bijbehorende kantoorborrels overal)

Antwoord
Karlijn 16 december 2014 - 12:05

Hoi Nanda, dank je! Ik heb echt getwijfeld of ik ook zo’n kersttrui zou kopen. Vooral Rudolph the Rednose Reindeer met een bolletje wol als neus vond ik fantastisch! Maar ik geloof dat ik daar toch mee voor gek zou lopen hier ;)

Antwoord
Nina 17 december 2014 - 19:14

Ziet er geweldig uit! Londen is mijn absolute favoriete stad maar ik had nooit de kans om er met kerst naar toe te trekken: ben een beetje een nonchalante planner en voor ik het weet is kerst en nieuw alweer voorbij, zonder een trip naar Londen! :)
Hele mooie foto’s heb je genomen, ik ben er nu echt wel vastberaden om volgend jaar eindelijk in Londen te geraken!

Antwoord
Karlijn 17 december 2014 - 19:34

Hoi Nina, bedankt voor je reactie! Londen is altijd gaaf, maar ik vond de kerstsfeer ook echt iets extra’s hebben! Hopelijk lukt het om volgend jaar een kerstripje Londen te plannen :)

Antwoord
Marcella 20 december 2014 - 22:03

Wat een geweldige foto’s Karlijn, ziet er echt ontzettend sfeervol uit in Londen! Ik wil al een tijdje terug naar Londen, maar nu weet ik ook in welke periode. Onwijs gaaf!

Antwoord
Karlijn 21 december 2014 - 11:22

Hoi Marcella, dank je! Ik vond Londen met kerst nog leuker dan ik al had verwacht! Ik kan een kersttripje van harte aanbevelen :)

Antwoord
Terugblik: December favorites - Karlijn Travels 3 januari 2015 - 13:01

[…] december vlogen we naar Londen om een item van de bucketlist af te strepen: Londen in kerstsfeer meemaken. Het was een geweldig weekend. Londen was prachtig versierd en we brachten een heerlijke […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.