Home Persoonlijke blogs 5x jarig in het buitenland

5x jarig in het buitenland

Door Karlijn

Dinsdag ben ik jarig (ik word 35. 35!) en het is de eerste keer in jaren dat ik thuis ben. De afgelopen vijf jaar vierde ik mijn verjaardag in Myanmar, Zuid-Afrika, de Filipijnen, Nicaragua en Bhutan. Niet elk land bleek even geschikt om me echt jarig te voelen, maar het was weer eens wat anders dan taart uitdelen aan familie en vrienden.

2010: Mandalay, Myanmar

Score op de verjaardagsschaal: 5

Ik ben dol op Myanmar. Maar als verjaardagslocatie is het land minder geschikt. We waren op 10 maart in Mandalay en we brachten de hele dag door met het bekijken van talloze bezienswaardigheden. Dat was helemaal prima, maar toen ik ’s avonds wilde internetten bleek er eerst geen verbinding mogelijk en viel uiteindelijk de stroom uren uit. Het duurde dus even voordat ik digitale verjaardagswensen in ontvangst kon nemen en naar huis bellen bleek helemaal onmogelijk. Als troost zijn we ‘luxe’ uit eten gegaan bij een Thais restaurant. Heerlijk!

Jarig Myanmar

2011: Stellenbosch/Kaapstad, Zuid-Afrika

Score op de verjaardagsschaal: 8

We werden wakker met een kater. Misschien dat Ward daardoor mijn verjaardag vergat. Geen goed begin, vond ik. De dag daarvoor hadden we doorgebracht met wijnproeven bij een stuk of vijf wijnhuizen in Stellenbosch, samen met een Amerikaans stel en een enthousiaste buschauffeur die ons steeds naar nieuwe wijnproeverijen bracht. Het was een fantastische dag en dat voelden we een dag later nog goed. Die ochtend reden we naar Kaapstad en daar kwam het helemaal in orde met mijn verjaardag. De Tafelberg was helemaal zichtbaar, we vonden de stad meteen geweldig en we aten er heerlijk Thais. Alweer!

Jarig Zuid-Afrika

2012: El Nido, de Filipijnen

Score op de verjaardagsschaal: 9

Waar kun je je verjaardag beter doorbrengen dan in het paradijs? Een mooiere plek dan de omgeving van El Nido in Palawan kan ik me niet voorstellen. We voeren de hele dag langs de mooiste onbewoonde eilanden, snorkelden met ontelbare vissen en aten ’s avonds onder de sterren op het strand.

Jarig El Nido

2013: Granada, Nicaragua

Score op de verjaardagsschaal: 8

Ik werd 33 in Granada, een prima plek om jarig te zijn. We huurden een dag een auto met chauffeur en verkenden de omgeving. We keken in de diepe krater van de actieve Masaya-vulkaan, zwommen in Laguna Apoyo en shopten op de markt van Masaya. ’s Avonds kozen we een gezellig terras uit in het centrum van Granada en aten we een prima pizza. Niets te klagen!

Jarig Nica

2014: Thimphu, Bhutan

Score op de verjaardagsschaal: 9

We waren net twee dagen op pad met onze gids Chunjur en chauffeur Rinzen toen mijn verjaardag aanbrak. Toen we aan het einde van de middag in de hoofdstad Thimphu aankwamen, zagen we hen vanaf ons hotelbalkon richting het centrum lopen. We vermoedden al dat ze iets gingen regelen. Na het eten kwamen ze opeens in het restaurant inlopen. Met een grote taart, flessen Bhutanese whisky en onder luid gezang van alle aanwezigen. Op de taart stonden de onsterfelijke woorden ‘Happy birthday Mrs. Ward’. Er was blijkbaar nog wat onduidelijkheid over de vraag wie van ons tweeën Ward was ;) Echt geweldig geregeld!

Jarig Bhutan

Voor dit jaar verwacht ik weinig spannende activiteiten op mijn verjaardag. Gewoon thuis met taart en familie. Ook prima (voor een keertje ;) ! Heb jij je verjaardag wel eens in het buitenland gevierd?

 

Ook leuk om te lezen

32 Reacties

Jenny 8 maart 2015 - 16:57

Wat een leuke blog!

Mijn verjaardag vierde ik in Indonesie, Vietnam, Kosovo, Oekraïne, Oezbekistan en dit jaar zal ik in Armenië zijn.

Mijn favoriet was Indonesie, samen met locale vissers. Misschien moet ik eens een blogje wagen aan die dag :)

Antwoord
Karlijn 8 maart 2015 - 17:51

Dank je Jenny! Jij hebt ook geen verkeerd verjaardagslijstje zeg! Dat verhaal over Indonesië klinkt leuk, erg geschikt voor een blog!

Antwoord
Robert | Traveljunks 8 maart 2015 - 17:13

Leuke en originele post! Ik heb mijn verjaardag nog nooit op reis gevierd, want wij zijn in maart nooit weg. Die van Ingrid wel eens. Bijvoorbeeld tijdens het pasen in Merida met Mexicaanse vrienden. Is weer eens iets anders. Alvast gefeliciteerd “Ward” ;-)

Antwoord
Karlijn 8 maart 2015 - 17:52

Dank je Robert ;) Die Mexicaanse verjaardag van Ingrid klinkt ook erg leuk. Die vergeten jullie nooit meer!

Antwoord
patricialukens 8 maart 2015 - 17:19

niet in het buitenland maar, was vaak in Nederland op vakantie met familie. Toch een verjaardags gevoel. Omringd door familie die ik lief heb.

Antwoord
Karlijn 8 maart 2015 - 17:53

Hoi Patricia, als er familie bij is, voelt het vanzelf al als jarig zijn! Waar je dan ook bent :)

Antwoord
Let's travel and see 8 maart 2015 - 17:27

Wat een leuke post! En wat grappig (en lief!) die taart in Bhutan.. Gefeliciteerd alvast:)

Antwoord
Karlijn 8 maart 2015 - 17:53

Dank je! Die taart was echt geweldig, ik moest zo lachen om die tekst! Ze hadden echt hun best gedaan, heel schattig :)

Antwoord
Esther 8 maart 2015 - 18:02

Wat een leuke post! Ik vierde mijn verjaardag vorig jaar in Thailand. Om precies te zijn in Chiang Rai (geen aanrader). Dit jaar zal ik mijn verjaardag vieren in China! Mijn vriend vierde zijn verjaardag in Moskou, dat was erg speciaal;)

Antwoord
Karlijn 8 maart 2015 - 18:22

Hoi Esther, goed om te weten dat Chiang Rai ook geen verjaardagsaanrader is ;) Kun je beter in Bangkok of op een mooi strand zitten! Ik ben benieuwd hoe je verjaardag in China bevalt! Moskou klinkt in elk geval als een bijzondere plek voor een feestje. Wodka, kaviaar…helemaal prima ;)

Antwoord
Lisette | Travellust.nl 13 maart 2015 - 14:24

Origineel artikel! Tijdens mn reis door Azie vierde ik mijn verjaardag op de Perhentian Islands. Paradijselijk! Omdat we op een klein budget reisden kreeg ik van mijn vriend een rol oreo, een bus pringles en een anzichtskaart. Hilarisch!

Antwoord
Karlijn 13 maart 2015 - 14:58

Wat een cadeaus, haha! Ik krijg meestal niets. Oreo’s zouden al een enorme verrassing zijn ;) De Perhentians zijn trouwens ook een toplocatie voor een verjaardag, dat is echt mijn happy place!

Antwoord
Ester 8 maart 2015 - 22:28

Wat leuk Karlijn, wat een wereldreiziger ben je ook! Ik heb mijn verjaardag twee keer in Mexico gevierd, een keer in Frankrijk en een keer in België. Dat was het wel, geloof ik :-) Een hele fijne verjaardag morgen!

Antwoord
Karlijn 9 maart 2015 - 08:51

Dat is ook niet slecht Ester! Mexico lijkt me ook een prima verjaardagland. Het weer zit in elk geval mee :)

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 8 maart 2015 - 23:08

Gefeliciteerd alvast! Stuk voor stuk mooie plekken om je verjaardag te vieren volgens mij. Ik zat afgelopen jaar met mijn verjaardag in Berlijn en was een hele goede manier om een extra kaarsje uit te blazen ;)!

Antwoord
Karlijn 9 maart 2015 - 08:52

Dank je Stéphanie! Berlijn lijkt me ook een gave plek om je verjaardag te vieren. Sowieso zijn grote steden daar erg geschikt voor :)

Antwoord
Tikva 9 maart 2015 - 07:32

Die taart hilarisch, maar wat lief!. Ik vierde mijn verjaardag in Mexico tijdens onze wereldreis. Met taart en slingers! En in 2012 in Jordanië

Antwoord
Karlijn 9 maart 2015 - 08:53

Die taart was inderdaad briljant! Maar slingers en taart in Mexico klinkt ook niet verkeerd :) Toch apart, in het buitenland jarig zijn!

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 9 maart 2015 - 09:51

Wat lijkt me dat heerlijk om m’n verjaardag op een heerlijk bounty strand te vieren.. Mooie post! Ik ben tot nu toe altijd thuis geweest met mijn verjaardag, maar lijkt me wel erg leuk om een keer in het buitenland te zijn.. Alvast van harte gefeliciteerd ook natuurlijk!

Antwoord
Karlijn 9 maart 2015 - 10:16

Dank je Kirsten! Ik teken ook voor een verjaardag op een bountystrand. Heerlijk was dat :) !

Antwoord
Eva - eighty7 9 maart 2015 - 23:33

Wat heerlijk om je verjaardag op deze prachtige plekken te vieren :) Ik neem me ieder jaar voor om met mijn verjaardag op vakantie te gaan, want ik heb er een hekel aan om het te vieren, maar dit wil toch niet lukken ieder jaar, haha! Dit jaar ga ik ervoor ;)

Antwoord
Karlijn 10 maart 2015 - 10:38

Hoi Eva, mijn verjaardag vieren vind ik ook niet het leukste wat er is, vandaar dat het me prima uitkwam dat we steeds weg waren! Maar nu ik eens thuis ben, is dat toch ook wel weer leuk. Hopelijk lukt het je om er dit jaar aan te ontsnappen ;)

Antwoord
Simone 9 maart 2015 - 23:46

ik ga graag met mijn verjaardag op reis… Dus tot nu toe vierde ik mijn verjaardag in Thailand, Engeland en Vietnam. En natuurlijk een hele fijne verjaardag!! Dat is dan morgen als ik me niet vergis…:)

Antwoord
Karlijn 10 maart 2015 - 10:37

Dank je Simone! Dat zijn fijne landen om je verjaardag te vieren. In Thailand en Vietnam alleen al vanwege het fantastische eten :)

Antwoord
Yvon 11 maart 2015 - 12:49

Nog van harte Karlijn! Hoe was het om je verjaardag eens in Nederland te vieren?
Een taart regelen is wel echt super zeg! Heel leuk.

Mijn verjaardag vier ik sinds 2010 elk jaar in het (zelfde) buitenland, maar ik heb het nog nooit gevierd terwijl ik op reis was.

Antwoord
Karlijn 11 maart 2015 - 12:56

Dank je! Het was eigenlijk heel leuk om weer eens thuis jarig te zijn. Volop berichtjes, kaartjes en telefoontjes gehad, dus over de aandacht mocht ik niet klagen! Jij bent natuurlijk altijd in China jarig tegenwoordig. Vinden ze een verjaardag daar eigenlijk belangrijk, of niet zo?

Antwoord
Yvon 15 maart 2015 - 04:56

Ja, best wel. Er wordt altijd taart gegeten, dat is het voornaamste.
Verder is het wel interessant dat je bij je geboorte al 1 jaar bent en dan weer jarig bent bij het veranderen van de Chinese kalender.

Antwoord
Karlijn 15 maart 2015 - 10:22

Dat wist ik inderdaad niet, wat grappig!

Antwoord
Marcella 15 maart 2015 - 16:28

Leuk om te lezen Karlijn, wat mooi om te lezen over je verjaardagen van de afgelopen jaren! Ik heb mijn verjaardag nog nooit in het buitenland gevierd en dat staat zeker nog hoog op mijn wishlist. In 2012 hebben we mijn 30e verjaardag wel gevierd in Marrakech, maar dat was daadwerkelijk een paar weken na 4 november. Ik ga eens kijken of het dit jaar wel lukt om dan in het buitenland te zijn. Een Spaanse stad lijkt me wel wat :-)

Antwoord
Karlijn 15 maart 2015 - 21:51

Oe, jarig zijn in een Spaanse stad…heerlijk! Lekker eten, lekker weer…ik kan Sevilla aanraden ;)

Antwoord
Linda 18 maart 2015 - 10:54

Leuk! Ik was vorig jaar jarig toen ik in Slovenië was. Ergste dag van de vakantie, het regende alleen maar, dus hele dag tent.

Antwoord
Karlijn 18 maart 2015 - 11:02

Oh nee! Zit je de hele dag opgesloten in zo’n natte tent. Wat een ellende met je verjaardag ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.