Home Midden-Amerika Heimwee naar…Isla de Ometepe

Heimwee naar…Isla de Ometepe

Door Karlijn

Het is zo’n plek waar je meteen bij aankomst automatisch in een lagere versnelling schiet. Waar het draait om rust, natuur en slaperige dorpjes. Maar waar je ook vulkanen kunt beklimmen, kajaktochten kunt maken en rond kunt fietsen. Net waar je zin in hebt. Deze week heb ik heimwee naar Isla de Ometepe, één van de mooiste plekken van Nicaragua.

Isla de Ometepe Nicaragua

Nicaragua is mijn favoriete land in Latijns-Amerika. Ik houd van de ruige landschappen met rokende vulkanen en blauwe kratermeren. Ik fotografeerde me suf in de kleurrijke straten van Granada en Léon en genoot van de vele drukke markten. We waren maar twee weken in Nicaragua, maar ik wil graag nog eens terug om meer te zien. En mocht ik weer afreizen, dan is de kans groot dat ik weer de boot naar Isla de Ometepe pak. Dit bijzondere eiland ligt in het enorme Lake Nicaragua en bestaat uit twee vulkanen, met elkaar verbonden door een smalle strook land. Overal op het eiland kun je de perfect gevormde actieve Concepción-vulkaan zien, de top vaak bedekt door een dekentje van wolken. In het zuiden domineert de Maderas-vulkaan, met flanken die bedekt zijn met dicht regenwoud.

Isla de Ometepe Nicaragua

Slaperige plaatsjes

Op het eiland vind je verschillende kleine dorpjes, waarvan het havenplaatsje Moyogalpa de meeste faciliteiten heeft. De overige plaatsjes zijn slaperig op z’n best. Op de veranda’s van gekleurde huisjes staan schommelstoelen, van waaruit de bewoners de dag bespreken. Of een dutje doen. Paarden lopen los over straat, overal groeien felgekleurde bloemen en weelderige tropische planten. Op het hele eiland zijn relaxte guesthouses en hotels te vinden en wij kozen voor Hotel La Omaja aan de zuidkant van het eiland, alleen bereikbaar via een hobbelige onverharde weg. Het hotel heeft leuke bungalows en een heerlijk zwembad met een schitterend uitzicht over de Concepción-vulkaan. Aanrader!

Isla de Ometepe Nicaragua

Watervallen

Overdag wandelden we langs het meer, zaten op een strandje of gingen een uurtje kajakken. We peddelden naar een eilandje met apen, die bezoek zo leuk vinden dat je uit moet kijken dat ze niet op je kajak springen. Een ochtend wandelden we naar een waterval aan de voet van de Maderas-vulkaan. We hingen in een hangmat bij het zwembad en keken elke avond naar een prachtige zonsondergang. Je kunt op Isla de Ometepe heel actief zijn als je wilt: je kunt vulkanen beklimmen, fietsen, lange kajaktochten maken en hiken. Maar na een maand reizen deden wij het lekker rustig aan. En daar was Isla de Ometepe bij uitstek geschikt voor.

Isla de Ometepe Nicaragua

Lijkt Isla de Ometepe jou mooi, of ben je er al eens geweest?

 

Ook leuk om te lezen

27 Reacties

Robert | Traveljunks 31 januari 2016 - 08:47

O ja. Isla de Ometepe is ook één van mijn Nicaraguaanse favorieten. Wij sliepen weliswaar in het “drukke” Moyogalpa, maar stonden binnen 2 minuten in de rust. Slapen en ontbijten bij The Cornerhouse konden we de avond ervoor telefonisch regelen.

Wij hebben ons een kleine off road motor gehuurd en hebben het complete eiland verkend. Wat een geweldige plekjes kun je daar vinden zeg. Van watervallen en prachtige vergezichten, tot smoothies bij een hippie en een jaarlijkse (krakkemikkige) kermis in Moyagalpa.

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:07

‘Druk’ is gelukkig een relatief begrip op Isla de Ometepe! Gaaf dat jullie een motor hebben gehuurd, lijkt me inderdaad perfect om het eiland mee te verkennen. Onze motorskills zijn zo minimaal dat we dat nooit goed aandurven, zeker niet op die rampzalige weg die naar ons hotel leidde 😉 Die kermis had me trouwens ook erg leuk geleken, altijd bijzonder om dat soort lokale highlights mee te maken!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 31 januari 2016 - 08:49

Ik ken dit deel van de wereld eigenlijk helemaal niet, maar het ziet er prachtig uit!

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:04

Is het ook! Latijns-Amerika is een van mijn favoriete regio’s ter wereld, na Zuidoost-Azië natuurlijk 😉

Antwoord
Chantal 31 januari 2016 - 10:16

Ik ben nu tickets aan het zoeken die kant op. Cuba of Nicaragua. Hoor veel goede verhalen over Nicaragua. Wat was jullie route in twee weken?

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:03

Nicaragua is super! Cuba ook trouwens 🙂 In Nica hebben wij een vrij standaard route gedaan: Léon-Granada-Masaya-Isla de Ometepe-Granada. Heel mooi en een prima rondje voor twee weken. Al vond ik het wel jammer dat we de Corn Islands niet mee konden pikken. Die zien me er toch paradijselijk uit…

Antwoord
Natasja - Watzijzegt 31 januari 2016 - 11:07

Ik ben er, jaaaaaaaaren geleden, een paar dagen geweest! Na een lange dag reizen vanuit Costa Rica en een helse boottocht (lees: ik ben bij de minste golfslag misselijk en het waaide flink…) werden we bij aankomst op het eiland bestormd door allerlei mannen die ons van alles wilden aansmeren. Iets minder relaxed maar uiteindelijk een fijne tijd gehad. En de vulkaan beklommen met een lokale gids, ook erg gaaf!

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 10:01

Ai, zeeziekte is niet fijn op dat ferrytochtje! Je denkt: hoe hoog kunnen de golven zijn op een meer, maar het antwoord is: heel hoog. En op zo’n bestorming zit je dan al helemaal niet meer te wachten. Gelukkig kwam het toch nog goed. De vulkaan beklimmen had me ook super geleken, maar ik kon maar niet uit mijn hangmat komen 😉

Antwoord
Angela 31 januari 2016 - 11:29

Deze plek kende ik nog niet. Ziet er supermooi uit en het lijkt me zalig om in die omgeving tot rust te komen!

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:59

Dat was het ook echt Angela! Zeker na vier weken racen door Cuba, Panama en Nicaragua was dit een hele fijne afsluiter 🙂

Antwoord
Debby 31 januari 2016 - 12:28

Ohhh.. heimwee, heel veel heimwee.

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:58

Zeker van jou kan ik me dat helemaal voorstellen! Heimwee in het kwadraat 🙁

Antwoord
Hennie 31 januari 2016 - 13:48

Ziet er geweldig uit, toevallig deze week iets op tv gezien over dit eilandje.

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:57

Dat is inderdaad toevallig! Het eiland is echt speciaal, alleen al vanwege die twee enorme vulkanen 🙂

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 31 januari 2016 - 18:32

Jaaaaa, Isla de Ometepe! <3 Ook absoluut een van mijn Nicaragua favorieten! Zo'n heerlijke, relaxte plek! Een beetje terug in de tijd ook. Ik sliep in Haciënda Merida, ook zeker een aanrader! Vanuit m'n hangmat had ik prachtig uitzicht over het meer 🙂

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:57

Ah, heerlijk! Isla de Ometepe is inderdaad een paar stappen terug in de tijd. En daarbij een lekker laag tempo…geweldig!

Antwoord
Malou 31 januari 2016 - 18:38

Lijkt me prachtig. Nicaragua staat nog op m’n lijstje 😉

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:56

Snap ik! Nicaragua heeft iets heel speciaals, ik vind het een geweldig land!

Antwoord
patricia 31 januari 2016 - 19:42

Ik ken het niet, maar het ziet er waanzinnig uit

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:55

Is het ook echt! Zo’n relaxte plek 🙂

Antwoord
Eva - eighty7 31 januari 2016 - 19:52

Het ziet er inderdaad waanzinnig uit! Zo relaxed en rustgevend; iedereen zou eigenlijk eens een weekje (of meer) daar moeten doorbrengen.

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:55

Inderdaad! Ik ben er alweer na toe, na vijf weken thuis zijn 😉

Antwoord
Stéphanie 31 januari 2016 - 20:27

Oh wat is dit mooi! Ik ken Nicaragua niet, en eerlijk is eerlijk, het staat niet bepaald op mijn wensenlijst maar je bewijst hiermee mijn ongelijk 🙂

Antwoord
Karlijn 1 februari 2016 - 09:55

Haha! Nicaragua is echt een aanrader, een van mijn favoriete landen!

Antwoord
Jessica 8 februari 2016 - 14:01

Jaaaa Nicaragua! Heerlijke foto’s weer Karlijn, dat zwembad met uitzicht op de vulkaan lijkt me op dit moment ook wel wat… 😉

Antwoord
Karlijn 8 februari 2016 - 14:45

Mij ook, haha! Hoe lang nog voordat je weer vertrekt?

Antwoord
11x de mooiste eilanden ter wereld - Karlijn Travels 22 mei 2016 - 08:01

[…] standaard tropisch eiland, maar wel heel bijzonder: Isla de Ometepe. Dit eiland ligt in een enorm groot meer en bestaat uit twee vulkanen, met elkaar verbonden door […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.