Home Afrika Hluhluwe-Imfolozi: het mooiste wildpark van Zuid-Afrika

Hluhluwe-Imfolozi: het mooiste wildpark van Zuid-Afrika

Door Karlijn

Ik tuur in de verte, op zoek naar dieren. En dan schiet ik in de lach: boven de heuvels tekenen zich vier giraffenkoppen af. Ze lijken te zweven in het niets, maar dan rijden we de heuvel op. En daar staan de vier giraffen in volle glorie. Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve is vanwege haar heuvelachtige landschap heel anders dan de andere wildparken van Zuid-Afrika en dat maakt een safari hier extra bijzonder.

Hluwhule Zuid-Afrika

Vanuit Sint Lucia, gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika, boeken we een dagtrip naar Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Je spreekt het ongeveer uit als ‘sloewsloewie’, als ik het goed heb onthouden. We hebben al safari’s gedaan in Kruger National Park en in een private game reserve, maar Hluhluwe schijnt ook erg de moeite waard te zijn. En op safari gaan is een beetje verslavend: je krijgt er geen genoeg van, en blijft maar hopen op weer een fantastische ontmoeting met een groep olifanten, giraffen of leeuwen. Hluhluwe-Imfolozi bestaat al sinds 1895 en is daarmee het oudste wildpark van Afrika. In het park kun je de Big Five spotten, het heeft de grootste populatie witte neushoorns ter wereld en er leven 340 vogelsoorten. Daarnaast vind je er onder andere krokodillen, nijlpaarden, cheeta’s, wildebeesten, giraffen, zebra’s en diverse apensoorten. Genoeg te zien dus!

Hluwhule Zuid-Afrika

Kudde buffels

Wij rijden ’s ochtends voor zonsondergang het park al in. We rijden niet zelf (wat we in Kruger National Park wel deden), maar hebben een trip met gids geboekt. Het is nog koud in de open jeep en we slapen nog half, maar schieten meteen wakker zodra we het park inrijden. Voor ons staat een enorme kudde buffels, die ons dreigend aanstaren. Het duurt lang voordat ze besluiten van de weg af te gaan en we kijken ze onder de indruk na. Dat is pas de eerste ontmoeting met een grote groep dieren. Hierna zien we zebra’s (mijn favorieten, samen met de giraffen), neushoorns, apen, cheeta’s (op afstand) en talloze andere beesten. Ook giraffen zijn hier volop aanwezig en je ziet hun koppen vaak eerder dan hun lijf. Doordat Hluhluwe zo heuvelachtig is, is het een extra uitdaging om dieren te spotten.

Hluwhule Zuid-Afrika

Hluwhule Zuid-Afrika

Weelderig park

We vinden het park prachtig. Het is groen en weelderig, er zijn prachtige uitzichten en er zijn volop wilde dieren te zien. Het is heel anders dan het vlakke Kruger en qua natuur mooier. Hoewel wij in Kruger meer dieren hebben gezien, waaronder de Big Five, heeft Hluhluwe iets bijzonders wat we niet hadden willen missen. Dat wordt nog versterkt als we stoppen voor de lunch. Onze gids maakt een geweldige barbecue klaar en we eten aan de rivier. Een bijzonder idee dat je tussen de wilde beesten zit te lunchen. En een mooie afsluiting van een geweldige ochtend!

Ben jij wel eens op safari geweest, of zou je dat willen?

Hluwhule Zuid-Afrika Hluwhule Zuid-Afrika

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

17 Reacties

Linda | Meisje van de Wereld 23 februari 2015 - 21:01

Wauw, wat ziet dat er schitterend uit! Ik ben nog niet eerder op safari geweest, maar wat staat het hoog op mijn lijstje. En dit bevestigt alleen naar dat we er echt naartoe moeten!

Antwoord
Karlijn 23 februari 2015 - 21:05

Dank voor je reactie Linda! Op safari gaan is echt geweldig. Ik zou zelf graag een keer naar Kenia en Tanzania gaan om daar de migratie van de wildebeesten mee te maken. Maar Zuid-Afrika was een perfecte eerste kennismaking met Afrika, zo afwisselend en zo mooi! Veel meer dan alleen gave safari’s 🙂

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 23 februari 2015 - 21:32

Wat leuk dat je over Zuid Afrika blogt! Ben weer helemaal terug! Loved it! Wij zijn ook in ‘sloewsloewie’, want zo spreek je het inderdaad uit, geweest. Alleen zagen wij nog net een paar impala’s 😛 Voor ons was dit park een grote teleurstelling. We hadden echt zoveel goede verhalen gehoord, maar zagen zelf bijna geen wildlife. Heel jammer, want het park is inderdaad heel mooi gelegen! 😉

Antwoord
Karlijn 23 februari 2015 - 21:53

Ha, de uitspraak had ik dus goed 😉 Wat balen dat jullie daar niets gezien hebben! Zo zie je maar, met dieren weet je het maar nooit. Wij hebben in Kruger uiteindelijk ook meer gezien hoor, maar we mochten alsnog niet klagen….

Antwoord
Robert | Traveljunks 23 februari 2015 - 21:36

Prachtige foto’s. Ik ben niet zo’n Afrika mens, maar een safari en het vele wild spotten zou ik toch graag een keer doen.

Antwoord
Karlijn 23 februari 2015 - 21:54

Dank je Robert! Ik vond de safari’s veel leuker dan ik van tevoren had verwacht. Het blijft toch spannend, je weet nooit wat je tegenkomt!

Antwoord
Esther 24 februari 2015 - 09:09

Wat is het toch aan zebra’s dat die zo graag op elkaars bil leunen, zo grappig!! Zag namelijk die exacte pose toen ik in Pilanesberg NP was. Dat vond ik ook een geweldig wildpark, vooral omdat het landschap heel bijzonder (vulkanisch en heuvelachtig) is.

Antwoord
Karlijn 24 februari 2015 - 10:14

Pilanesberg NP klinkt ook prachtig! Goed om te weten voor de volgende keer 😉 Zebra’s zijn zo fantastisch. Die pose vond ik geweldig, net als het geluid dat ze maken als ze een beetje paniekerig zijn. Het is een soort menselijk gegrinnik wat je eerst totaal niet kunt plaatsen 🙂

Antwoord
Nanda 24 februari 2015 - 11:04

Jaaaaa….. ik ben op safari geweest en wat je zegt… het is verslavend. Ik zou zo graag weer gaan. In Zuid-Afrika ben ik drie keer geweest en ook in Hluhluwe en in Kenya. Ik hou zo van de vrijheid die je in ZA hebt. En wat een geluk had je om daar een cheetah te zien!

Antwoord
Karlijn 24 februari 2015 - 12:06

Drie keer in Zuid-Afrika? Wat gaaf! Zo’n prachtig land 🙂 Kenia lijkt me ook geweldig, maar in Zuid-Afrika is het super dat je met je eigen auto kunt rondrijden. Precies wat je zegt: de vrijheid is daar heerlijk!

Antwoord
Bianca 24 februari 2015 - 15:01

Wat prachtig! Mijn ultieme reis is dit. Op safari en dat het liefst Tanzania!

Antwoord
Karlijn 24 februari 2015 - 15:09

Oeh, Tanzania lijkt mij ook wel wat! En dan in combinatie met Zanzibar. Daar wil ik alleen al vanwege de naam naartoe 😉

Antwoord
Bianca 24 februari 2015 - 16:59

Ha ja, die stranden!

Antwoord
Sandra 24 februari 2015 - 20:11

Jaaa! Hier hou ik van! Zuid-Afrika staat hoog op mijn lijstje en ik zie graag de minder bezochte parken. Sloewsloewie haha, geweldig!

Antwoord
Karlijn 24 februari 2015 - 20:23

Zuid-Afrika is geweldig! Grappig he, die uitspraak. Voordat we in het park aankwamen hadden we er al van alles van gemaakt, maar op Sloewsloewie waren we zelf nooit gekomen 😉

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 maart 2015 - 08:01

Wauw, wauw, wauw!!! Ik zou zo graag nog een keer op safari willen, fantastisch om al die mooie dieren te spotten. Kan me voorstellen dat dat een verslavend spelletje is ;)!

Antwoord
Karlijn 5 maart 2015 - 10:08

Op safari gaan is inderdaad geweldig, veel leuker dan ik had verwacht! Ik zou het graag nog eens doen, bijvoorbeeld in Kenia of Tanzania. Ah, die ellenlange wishlist 😉

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.