Home Afrika Golden Gate Highlands National Park: onbekende natuurpracht in Zuid-Afrika

Golden Gate Highlands National Park: onbekende natuurpracht in Zuid-Afrika

Door Karlijn

Ga je naar Zuid-Afrika, dan is de kans groot dat je Kruger National Park, Blyde River Canyon en de Drakensbergen bezoekt. Terecht, want die zijn allemaal prachtig. Op doorreis naar Lesotho stopten wij ook in het onbekendere Golden Gate Highlights National Park. De Big Five ga je hier niet zien, maar qua rotsformaties en landschappen is het één van de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika.

Golden Gate Highlands 1

Golden Gate Highlands National Park: highlight Zuid-Afrika

Voordat we naar Zuid-Afrika vertrokken had ik nog nooit van Golden Gate Highlands National Park gehoord. Ik verheugde me vooral op de safari’s in de wildparken, Golden Gate Highlands was meer een handige tussenstop op weg naar Lesotho. Maar als we een paar uur voor zonsondergang het park inrijden, valt mijn mond open. Om ons heen rijzen rozerode zandstenen rotsformaties op. De rotsen werpen lange schaduwen op de groene weiden die hen omringen en de laagstaande zon zet alles in een gouden licht. Wat een prachtig landschap!

Golden Gate Highlands 4

Hoog in de bergen

Als we verschillende rondjes door het park hebben gereden, gaan we richting het Highlands Mountain Retreat, een lodge bestaande uit acht enorme bungalows. De naam zegt het al: de cabins liggen hoog tegen een berg aan (2200 meter!) en je moet over een onverlicht, smal pad helemaal naar boven rijden. Overdag prima, maar in het donker minder leuk. Daarom doen we eerst boodschappen in het kleine winkeltje van het nabijgelegen Glen Reenen Restcamp en koken zelf in het prima keukentje van onze cabin.

Golden Gate Highlands 2

Prachtig uitzicht over Golden Gate Highlands National Park

De volgende ochtend kijken we uit over een indrukwekkende vlakte, waar rozerode rotsen boven het groen uitsteken. We ontbijten dan ook buiten op het terras en genieten uitgebreid van het uitzicht voordat we de auto instappen, op weg naar Lesotho.

Golden Gate Highlands 3

Meer informatie

Golden Gate Highlands National Park ligt 320 kilometer van Johannesburg. Het dichtstbijzijnde dorp is Clarens, gelegen in de Vrijstaat. Kijk voor meer informatie op http://www.sanparks.org/parks/golden_gate/.

Meer lezen over Zuid-Afrika?

Ook leuk om te lezen

5 Reacties

Manouk - Bunch of Backpackers 24 mei 2014 - 16:23

Prachtig die groene heuvels Karlijn!

Antwoord
Karlijn 24 mei 2014 - 16:45

Hee Manouk, bedankt voor je reactie! Mooi contrast met die roze stenen ook :)

Antwoord
Eva 25 mei 2014 - 21:11

Supermooi. De volgende keer dat ik naar ZA ga wil ik hier naartoe :)

Antwoord
Karlijn 26 mei 2014 - 10:27

Zuid-Afrika is ook zo prachtig, er is teveel moois om uit te kiezen!

Antwoord
Marcella 28 mei 2014 - 22:24

Wauw, wat geweldig zeg! Ik heb al veel mooie foto’s van ZA gezien, maar dit is weer totaal anders. Echt prachtig!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.