Home Azië I De duizenden rode torii van Fushimi Inari Taisha

De duizenden rode torii van Fushimi Inari Taisha

Door Karlijn

In een dichte rij van vier kilometer lang slingeren ze de berg op: de duizenden rode torii van Fushimi Inari Taisha. Deze Shinto-tempel ligt in het zuiden van Kyoto en is één van de hoogtepunten van je bezoek aan de stad. Wij namen een heel vroege trein, zodat we de dagelijkse drommen bezoekers voor waren. En we hadden het tempelcomplex de eerste paar uur bijna helemaal voor onszelf.

Fushimi-Inari

Kyoto heeft zoveel tempels en shrines dat het bijna overweldigend is. Welke tempels zijn het mooiste en welke mag je overslaan? Het was moeilijk om keuzes te maken, maar Fushimi Inari stond meteen hoog op onze to do-list. Deze tempel is compleet anders dan alle andere tempels in Japan en is enorm de moeite waard. Fushimi Inari is gewijd aan Inari, de Shinto-god van de rijst. Vossen waren de boodschappers van Inari en in het tempelcomplex kom je dan ook talloze beelden van deze dieren tegen. Heel apart!

Fushimi-Inari

Vier kilometer wandelen

De rode torii van Fushimi Inari slingeren de berg Inari op, die 233 meter hoog is. Het pad van de torii is vier kilometer lang en je doet er ongeveer 1,5 tot twee uur over om naar boven te lopen. Onderweg splitsen de rode gangen zich soms in tweeën en je komt regelmatig shrines tegen, bewaakt door beelden van vossen.

Fushimi-Inari

Rust

Toen wij aankwamen bij de tempel was er nog vrijwel niemand. We liepen in alle rust naar boven, bijna gehypnotiseerd door de duizenden rode poorten waar we doorheen liepen. We hebben tientallen tempels bekeken in Kyoto, maar Fushimi Inari was misschien wel de mooiste van allemaal.

Fushimi-Inari

De hypnotiserende lange gangen van Fushimi Inari.

Fushimi-Inari

Het zonlicht geeft een extra mooi effect.

Fushimi-Inari

Op de derde foto een beeld van een vos, zoals je er heel veel tegenkomt in dit tempelcomplex.

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

19 Reacties

Robert | Traveljunks 22 maart 2015 - 17:47

Wat een kleurenpracht :-) Lijkt me zeer bijzonder om daar rond te dwalen.

Antwoord
Karlijn 23 maart 2015 - 09:33

Hoi Robert, ik vond dit echt een bijzondere plek! Zeker zo ’s ochtends vroeg :)

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 22 maart 2015 - 19:19

Dit ziet er echt bijzonder uit. Ik heb deze tempels wel eens vaker voorbij zien komen op foto’s. Echt zo mooi met die kleuren. Weer eentje erbij voor op de bucketlist (past het nog..?).

Antwoord
Karlijn 23 maart 2015 - 09:33

Hoi Linda, deze tempel kan vast nog wel op de bucketlist! Uit ervaring weet ik dat die heel rekbaar is en dat er héél veel op past ;)

Antwoord
Marijke 22 maart 2015 - 20:02

Hihi, we waren net onze reis aan het voorbereiden naar Japan deze zomer. Geweldige timing om dit online te zetten. Wat een voorpret! Deze gaan we dus zeker ook bezoeken!

Antwoord
Karlijn 23 maart 2015 - 09:32

Zeker doen Marijke, deze mag je niet missen! Zo gaaf dat jullie naar Japan gaan :)

Antwoord
Marijke 23 maart 2015 - 11:02

Ja, ik vind het zelf ook ongelooflijk leuk! We zijn nu onze reisroute aan het maken en overwegen om helemaal tot het zuiden te reizen en een vlucht terug naar Tokio te nemen. De zomer is niet ideaal om naar Japan te gaan, maar alles (incl. die vlucht) is wel héél goedkoop, dat valt dus toch mee! Als ik zo naar je posts kijk, kan ik nog maar amper geloven dat wij er zelf over een paar maanden zullen zijn :-)

Antwoord
Karlijn 23 maart 2015 - 11:20

Volgens mij is Japan in elk seizoen geweldig, ik ben zo’n fan van het land! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, ik houd je blog in de gaten!

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 23 maart 2015 - 08:25

Wat ziet dit er mooi uit zeg, wat een kleuren!! :-)

Antwoord
Karlijn 23 maart 2015 - 09:32

Het is echt prachtig Sieds! Ik kon me weer uitleven qua fotografie :)

Antwoord
Sheelagh 27 maart 2015 - 11:05

Wow, bijzonder zeg. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar echt prachtig! Japan trekt me op de een of andere manier niet zo maar misschien moet ik dat heroverwegen…

Antwoord
Karlijn 27 maart 2015 - 16:39

Hoi Sheelagh, Japan is zo gaaf! Het is een van mijn favoriete landen, ik vond het daar geweldig. Het heroverwegen waard ;)

Antwoord
Marcella 1 april 2015 - 19:21

Wauww, ziet er mooi uit. Wat bijzonder om daar zo met z’n tweetjes rond te lopen!

Antwoord
Karlijn 1 april 2015 - 19:50

Was het ook echt, heel speciaal :) !

Antwoord
Laura 2 april 2015 - 09:45

Zo bijzonder! Ik heb echt zin in onze Japan trip eind dit jaar. Duurt lang!

Antwoord
Karlijn 2 april 2015 - 11:30

Hoi Laura, je gaat Japan vast geweldig vinden! Ik kan ook al niet wachten om in oktober terug te gaan :)

Antwoord
Nynke 6 juli 2016 - 19:04

Oh, zoo mooi! Die foto van de twee rijen poortjes lijkt wel 3D, als je daar lang naar kijkt, zuigt ie je bijna op ? . Puur uit nieuwsgierigheid: hoe vroeg was je hele vroege trein?

Antwoord
Karlijn 6 juli 2016 - 19:05

Hmm, ik weet niet meer precies hoe vroeg. Ik denk rond half acht ofzo? In november is het rond half vijf ’s middags al aardig donker aan het worden en wij hadden elke dag een to do-list van een meter. We waren dus al aardig vroeg op…bij deze tempel wel echt de moeite waard, we hadden het complex zo’n beetje voor ons alleen!

Antwoord
Tips: deze 15 dingen moet je zeker doen in Kyoto! - Karlijn Travels 20 juli 2017 - 07:01

[…] ergens iets over Kyoto, dan is de kans groot dat er een foto van Fushimi Inari-Taisha bij staat. De duizenden rode poorten van dit tempelcomplex zijn zo’n beetje het icoon van Kyoto geworden en terecht. Het is geweldig […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.