Home Azië II Fotoverslag: de eerste wereldreisdag in Istanbul

Fotoverslag: de eerste wereldreisdag in Istanbul

Door Karlijn

We zijn vertrokken! Gistermiddag vlogen we naar Istanbul, waar onze wereldreis vandaag officieel van start is gegaan. De vertrekdag zelf viel niet mee (voor acht maanden afscheid nemen is toch niet niks), maar vandaag ging de knop om. We brachten een relaxed dagje door in Istanbul en dit is wat we deden.

’s Ochtends

We hebben een heel fijn hotel in Sultanahmet, het historische centrum van Istanbul. Hotel Alilass bestaat pas een jaar en zit op een perfecte locatie. Na een lekker ontbijt gaan we de stad in. Alleen jammer: het regent. In Nederland is het beter! We beginnen bij de Hagia Sofia, een combinatie van kathedraal en moskee. Dit is een van de bekendste gebouwen van Istanbul en van binnen is het nog spectaculairder dan van buiten. Tegenover de Hagia Sofia ligt de Blauwe Moskee en het hele plein ertussen is bedekt met tulpenvelden. Prachtig! We lopen ook nog een rondje om de Blauwe Moskee, maar we hebben geen zin om naar binnen te gaan. Het is veel te druk en we hebben ‘m al eens van binnen gezien.

Op de bovenste foto’s zie je alvast het verschil tussen het weer ’s ochtends en ’s middags.

De rest van de ochtend dwalen we door de stad. We gaan de Grote Bazaar in om aan de regen te ontsnappen en de vele kleurrijke Turkse lampjes, waterpijpen, kleding en keramiek te bewonderen. We halen ook de buskaartjes voor onze volgende bestemming alvast en de treinkaartjes naar Iran. Want half mei willen we met de trein de grens tussen Turkije en Iran oversteken. We eindigen de ochtend in de Spice Bazaar, waar ik altijd erg vrolijk van word. Bakken vol kruiden, theesoorten en Turks fruit zijn enorm fotogeniek en ook de verse producten zien er prachtig uit. Altijd leuk voor de foto en voor een praatje met de verkopers.

’s Middags

We steken de Galatabrug over naar het nieuwere deel van Istanbul en we duiken eerst de wijk Karaköy in. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje een aftandse buurt, maar hier zitten volop gave restaurants, winkeltjes en koffiebars. We lunchen bij Istikamet Karaköy en bij koffietent Short Black drinken we erg goede koffie. In een volgende post volgt meer informatie! Inmiddels is het weer helemaal omgeslagen en wordt de lucht steeds blauwer. We wandelen nog wat rond in de wijk rond de Galatatoren en gaan daarna weer richting Sultanahmet, om de bekende moskeeën én de tulpen in de zon te fotograferen. Daarna is het tijd voor een drankje op een dakterras met uitzicht op de Blauwe Moskee.

’s Avonds

We eten lekkere spicy gehaktrolletjes bij de beste kofta-tent van Istanbul (volgens ons 100% Istanbul-boekje) en dan is het wel mooi geweest voor deze eerste wereldreisdag. Het maken van deze post kost me vervolgens zo’n beetje de rest van de avond, want de wifi is net iets trager dan thuis ;) Kan ik vast wennen, want voorlopig zal het wel van kwaad tot erger gaan. Morgen hebben we nog een dag in Istanbul en overmorgen is het tijd voor een busrit van tien uur, richting het zuiden. Dan gaat het reizen echt beginnen!

 

 

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

48 Reacties

Laurens (Rondreis.nl) 21 april 2015 - 22:35

De eerste foto’s en verhalen gelijk al mooi. Het begin van een geweldige reis. Veel plezier!!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:25

Dank je Laurens, dat gaat helemaal goed komen!

Antwoord
Esther 21 april 2015 - 22:47

Ziet er nu al leuk uit! Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:25

Dank je Esther :) !

Antwoord
Nanda 21 april 2015 - 23:25

Wat fijn dat je ons toch al weer zo snel op de hoogte houdt! Mooie plaatjes. Echt, ik ben zo nieuwsgierig naar Iran! Duurt nog even, ik weet het. Ik lees geduldig mee. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:24

Nog een week of drie wachten, dan zijn we er! En dan maar hopen dat ik de blog dan kan updaten. Ik heb mijn twijfels bij de wifi-beschikbaarheid in Iran ;) . Maar ik ga mijn best doen!

Antwoord
Marlies 21 april 2015 - 23:52

Ik kan zo weer alles mee beleven, erg leuk!!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:23

Heel leuk dat je me volgt Marlies! Ik ga proberen regelmatig te updaten :)

Antwoord
Yvon 22 april 2015 - 00:25

Leuk dat je ons meteen al een fotoverslag laat zien!
En die foto van de granaatappels, mag ik die op een poster aan de muur? <3

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:23

Haha, natuurlijk mag je die aan de muur hangen! Ik kan ‘m altijd even mailen. Geen probleem ;)

Antwoord
Reggy | Project R 22 april 2015 - 05:46

Prachtige foto’s! Alvast heel veel plezier voor de rest van deze fantastische reis. Maar dat komt vast goed.

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:22

Dank je Reggy, dat gaat helemaal goed komen!

Antwoord
Sandra 22 april 2015 - 07:17

Wat leuk dat je ons zo op de hoogte houdt! Ik vind het leuk om mee te reizen met mensen die op reis zijn, mijn lievelingsposts! Ik ben heel benieuwd naar Iran (en naar de rest van Turkije, eigenlijk alles haha, goede reis alvast!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:21

Dank je Sandra! Ik vind het zelf ook altijd leuk om via blogs met mensen mee te reizen, dus ik zal mijn best doen om de blog vaak te updaten. Als internet een beetje mee wil werken tenminste, wat in Iran wel niet het geval zal zijn ;) Ik ben zelf ook enorm benieuwd naar Iran. De treinkaartjes zijn alvast binnen ;) !

Antwoord
Simone 22 april 2015 - 08:02

Leuk om zo snel al de eerste post te hebben Karlijn! Istanbul is een fijne stad om de reis te beginnen lijkt me zo! :)

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:16

Hoi Simone, Istanbul was inderdaad een fijn begin van de reis! Omdat we de stad al kenden, konden we rustig opstarten. Al hebben we toch weer vele kilometers gelopen natuurlijk ;) . Morgen stappen we de bus in, voor een lekker lange rit. Dan gaat het echte reizen beginnen!

Antwoord
Melinda 22 april 2015 - 08:32

Veel plezier Karlijn!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:15

Dank je Melinda!

Antwoord
Monique Derwig 22 april 2015 - 09:09

Hallo Karlijn,
Al een tijdje volg ik je belevenissen op internet. Je verslag over Istanboel is weer smullen. Staat nog altijd op mijn verlanglijstje. Mijn man Rolf en ik zijn ook enthousiaste reizigers. Morgen gaan we weer voor twee naar het oorden van Griekenland. Ik wil zelf ook een reisblogs gaan bijhouden maar ben er nog niet uit wie wat waar en hoe! Moet je bij Blog society ook een eigen website hebben? Hoe bevalt jou deze manier van verslag doen?
Geniet van jullie eerste dagen! Blijf jullie vast en zeker volgen!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:20

Hoi Monique, wat leuk dat je me volgt en bedankt voor je reactie! Heerlijk dat je naar Griekenland gaat, dat is ook zo’n fijn land! En natuurlijk ook erg leuk dat je een reisblog wilt beginnen. Er zijn allerlei manieren om dat te doen. Je kunt het heel simpel houden door een blog te starten op aroundtheglobe.nl of op reismee.nl. Je kunt ook een eigen site maken met Wordpress (dat doe ik) en dan kun je echt alle kanten op. Ik vind het bloggen enorm leuk, dus ik ben blij dat ik ermee begonnen ben! Blogsociety is meer een verzamelplek voor blogs. Als ik een post heb gemaakt, kan ik die vervolgens ook op Blogsociety laten zetten. Mocht je meer vragen hebben, dan kun je me altijd mailen :) En natuurlijk een hele fijne vakantie gewenst!

Antwoord
Robert | Traveljunks 22 april 2015 - 09:22

Je bent er snel bij met de eerste post. Fijn om op zo’n relaxte manier de reis te starten in zo’n mooie stad. Ik ben benieuwd naar wat gaat komen :-)

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:15

Hoi Robert, ik heb mijn best gedaan! En nu volhouden, dat blogritme ;) Beginnen in Istanbul was inderdaad relaxed, zeker omdat we de stad al kenden. Morgen begint het echte reizen, met een busrit van tien uur!

Antwoord
Nathalie 22 april 2015 - 10:02

Prachtige foto’s van een goeie eerste dag wereldreis. Dat de rest maar minstens zo bijzonder mag zijn. Bon voyage!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:14

Dank je Nathalie :) !

Antwoord
Marjolein 22 april 2015 - 10:57

Whoohoo! Ik was helemaal blij toen ik zag dat er een artikel uit Istanbul live staat op je blog. Mooie foto’s en leuk om zo een beetje “mee op reis” te zijn! Die granaatappels en die kruiden, wow! De markten in Istanbul lijken me geweldig. Ik kijk uit naar je volgende artikelen :)

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:13

Hoi Marjolein, de markten van Istanbul zijn ontzettend fotogeniek! Ik weet niet hoeveel foto’s ik wel niet heb gemaakt van al die kruiden en andere producten. Leuk dat je meeleest en ik ga proberen regelmatig te updaten!

Antwoord
Natasja 22 april 2015 - 11:22

Ik ‘ontdek’ je blog nu pas, maar zo te zien precies op het juiste moment :) Heel gaaf je reisplannen! Ik kijk nu al uit naar je volgende verslagen en foto’s.

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:11

Hoi Natasja, superleuk dat je mijn blog hebt ontdekt! Inderdaad precies goed getimed, ik ga proberen om heel regelmatig te bloggen over wat we allemaal meemaken!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 22 april 2015 - 11:47

De eerste wereldreis is achter de rug en gelijk alweer zo’n mooie post, chapeau hoor! Geniet lekker van alles!! :-D

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:10

Gaat lukken Sieds! Ik ga proberen het blogritme er een beetje in te houden. Als de wifi wil meewerken tenminste ;)

Antwoord
Ester 22 april 2015 - 11:58

Heerlijk kleurrijk, genieten! Veel plezier :-)

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:09

Dank je Ester :) !

Antwoord
Milou 22 april 2015 - 13:41

Zooo leuk om nu al een beetje mee te kunnen genieten. Spannend hoor!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:09

Dank je Milou :) !

Antwoord
DeniseM 22 april 2015 - 13:57

Ohhh, je bent vertrokken! Wat een supergave reis ga je maken. Istanbul is sowieso heerlijk natuurlijk. Ik was er eind november en ik herken veel.

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:09

Hoi Denise, Istanbul is een fijne start van onze reis! Een bekende plek voor ons, dus we hebben de afgelopen twee dagen rustig aan gedaan. Morgen begint het echte reizen, met meteen een busrit van tien uur ;)

Antwoord
Eva - eighty7 22 april 2015 - 15:54

Tof om meteen al weer een reisverslag te lezen!

Antwoord
Karlijn 22 april 2015 - 19:08

Ik heb mijn best gedaan ;) Hopelijk kan ik dit tempo een beetje volhouden!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 22 april 2015 - 19:53

Klinkt als een goed begin! Lekker ook om nog eventjes niet echt iets te hoeven omdat Istanbul zo bekend is. Ik blijf jullie volgen, enjoy!!

Antwoord
Karlijn 23 april 2015 - 20:48

Dank je Stephanie! Het was inderdaad een prima begin. Inmiddels zijn we elf uur bussen verder en zitten we in een guesthouse ergens in het zuiden van Turkije. Nu voelt het alsof het echt begonnen is!

Antwoord
Emma 22 april 2015 - 20:13

Wauw, wat een goed begin! De foto’s zijn prachtig en smaken naar meer. Geniet van de reis van jullie leven en ik ben benieuwd naar alle mooie verhalen!

Antwoord
Karlijn 23 april 2015 - 20:48

Dank je Emma! Ik ga proberen jullie op de hoogte te houden :)

Antwoord
daniel soute 23 april 2015 - 10:09

Ziet er mooi uit. Geniet ervan.
Gr Daniel en Linda

Antwoord
Karlijn 23 april 2015 - 20:50

Dat gaat lukken, dank je wel!

Antwoord
Liselore - GRAB YOUR BAGS 23 april 2015 - 20:45

Oh, ik word nu al zo blij van jouw foto’s! En dat inderdaad zo snel al een artikel klaar hebt: belooft veel goeds ;) Heel veel plezier! Ik ga alles lezen

Antwoord
Karlijn 23 april 2015 - 20:51

Dank je en leuk dat je me gaat volgen Liselore! Ik ga proberen om veel te bloggen, hopelijk houd ik het ritme vast!

Antwoord
Marcella 27 april 2015 - 10:28

Leuk om te lezen over je eerste dag (en straks ook al de eerste week!) Jammer van de regen, maar gelukkig kon je ervoor schuilen. Mooie foto’s heb je al gemaakt!!

Antwoord
Karlijn 27 april 2015 - 19:31

Dank je Marcella! De regen in Istanbul was een beetje jammer, maar gelukkig hadden we ook nog een middagje zon. Kon ik toch de foto’s maken die ik wilde maken ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.