Home Midden-Amerika Fotoserie: de kleurenexplosie die Nicaragua heet

Fotoserie: de kleurenexplosie die Nicaragua heet

Door Karlijn

Nicaragua is in één woord geweldig. De koloniale steden staan vol kleurrijke huisjes en kerken, gelegen aan schattige straatjes met kinderkopjes. Er zijn talloze vulkanen om te beklimmen en kratermeren om in te zwemmen. Er is jungle, strand, watervallen. De sfeer is relaxed, de mensen zijn vriendelijk en er zijn nog relatief weinig toeristen. Nicaragua is gewoon gaaf! Ook qua foto’s kon ik me er helemaal uitleven, want voor iemand die van kleurrijke fotografie houdt, is dit land het paradijs. Daarom in deze blog een fotoserie over de kleuren van Nicaragua.

Deze foto’s maakte ik in Léon, mijn favoriete stad in Nicaragua. Léon is het culturele hart van het land én een gezellige studentenstad. Op een of andere manier hangt hier nog een revolutionair sfeertje. Daarnaast is het ook een mooie plaats: koloniaal, kleurrijk, maar niet zo gepolijst als het bekendere Granada. Een geweldige plek!

Nog een serie uit Léon. Je vindt er naast gekleurde kerken volop muurschilderingen, die allemaal verwijzen naar de Nicaraguaanse revolutie.

Ik ben fan van gekleurde huisjes en wat dat betreft kon ik in Nicaragua mijn hart ophalen. Deze foto’s maakte ik in Granada.

In het enorme meer van Nicaragua ligt Isla de Ometepe, een eiland bestaande uit twee vulkanen. Het eiland bestaat uit slaperige dorpjes, de twee vulkanen, stranden en mooie watervallen. Wij liepen naar deze waterval toe en elke avond keken we hoe de zon ondergang. Met de mooiste luchten die we ooit zagen!

Hangmatten en aardewerk zijn Nicaraguaanse specialiteiten. En de markten zijn ook altijd een bezoek waard. Die van Granada is een chaos en vooral ’s ochtends een aanrader.

Nicaragua heeft tientallen vulkanen en helderblauwe kratermeren. Rechtsboven is de Cerro Negro bij Léon, waar je ook vanaf kunt volcanoboarden. Linksonder de Concepcíon op Isla de Ometepe, rechtsonder Laguna Apoyo bij Granada. De foto linksboven is gemaakt in Léon, vanaf het dak van ons guesthouse.

En nog meer kleuren in Granada! Ik kreeg er geen genoeg van 🙂 Wat is het kleurrijkste land waar jij ooit bent geweest?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

21 Reacties

Debby 13 februari 2015 - 08:29

Ohhh heeeeiimweeeee. Prachtige foto’s! Ik ga bijna weer naar huis 😀

Antwoord
Karlijn 13 februari 2015 - 16:38

Dank je Debby! Wat heerlijk voor je dat je weer terug gaat, mooi hoe goed je je daar thuisvoelt!

Antwoord
Robert | Traveljunks 13 februari 2015 - 08:41

Wow, ik ben weer even terug 🙂 Weet je hoe herkenbaar het voor me is? Ik herken zelfs veel deuren. Wij vonden Nicaragua ook geweldig. Lekker met de motor enkele dagen op Ometepe rondstruinen en op verstopte plekken en stranden bij de leukste hippietentjes met verse sapjes uitkomen.

Granada is samen met Campeche in Mexico de kleurrijkste stad die ik heb bezocht. Campeche komt dit jaar redelijk op jullie route denk ik 😉

Antwoord
Karlijn 13 februari 2015 - 16:35

Wat grappig dat je zelfs de deuren herkent! Wie weet kom ik ook wel met dezelfde foto’s als jullie terug uit Campeche. Want die stad staat inderdaad op de planning dit jaar. Ik ben benieuwd of we Mexico net zo leuk vinden als Nicaragua, dat land heeft onze harten ook wel een beetje gestolen 🙂

Antwoord
Sieds | siedsmytravels.nl 13 februari 2015 - 08:59

Prachtige foto’s weer en echt herkenbaar als ik Nicaragua vergelijk met Guatemala en Mexico waar ik vorig jaar was. Volgens mij vind je overal in Midden-Amerika de vele mooie kleuren terug. Zelf vond ik in Mexico San Christóbal de las Casas en in Guatemala Antigua heel kleurrijk. Bij deze gaat Nicaragua op de bucketlist, heel mooi Karlijn!

Antwoord
Karlijn 13 februari 2015 - 16:32

Dank je Sieds! En het klopt: Midden-Amerika is ontzettend kleurrijk, ik heb me in Guatemala, Mexico en Panama ook uit kunnen leven qua kleurrijke huisjes en mooie straten 🙂 Dit jaar staat Mexico weer op het programma, ik ben nu al bang voor de honderden foto’s van mooie geveltjes die ik per se zal willen maken! En Nicaragua is echt een aanrader, verdient zeker een plek op de bucketlist!

Antwoord
chantal 13 februari 2015 - 21:33

Prachtige foto’s !!!
Wat vind je nu het mooiste Cuba of Nicaragua ? Cuba hebben we vorig jaar gedaan en vonden we prachtig. What about Nicaragua ? Nog mooier ? Of vergelijkbaar ?

Antwoord
Karlijn 14 februari 2015 - 18:41

Hoi Chantal, wat een moeilijke vraag! Het zijn zulke andere landen (behalve de gekleurde huisjes dan 😉 Cuba is uniek, er is geen ander land ter wereld met die sfeer en cultuur. Dat maakt reizen daar heel bijzonder. Nicaragua is een gaaf land, heel veelzijdig en met heel veel mogelijkheden. De natuur is er mooier dan op Cuba, vond ik. Je kunt er erg relaxed rondreizen en het is nog niet te toeristisch. Ik vond Cuba en Nicaragua allebei geweldig, op hun eigen manier. Maar als je Cuba vorig jaar nog hebt gedaan, dan is het nu misschien leuk om een heel ander soort land te kiezen, met een heel andere sfeer. Een beetje afwisseling is altijd leuk!

Antwoord
Linda 14 februari 2015 - 10:31

Vrolijk! Krijg een beetje een Cuba gevoel! Ik wil! :))

Antwoord
Karlijn 14 februari 2015 - 18:42

Qua straatbeeld heeft het inderdaad veel weg van Cuba! Ik heb ook echt weer zin in die vrolijkheid en warmte. Ik ben behoorlijk wintermoe 🙂

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 14 februari 2015 - 17:51

Prachtig! Ik vind die gekleurde huisjes zoo mooi! Daar krijg ik spontaan reiskriebels van 😀

Antwoord
Karlijn 14 februari 2015 - 18:37

Ik ook! En fotografiekriebels 🙂

Antwoord
Ester 15 februari 2015 - 22:43

Wat mooi! In Mexico was ik ook constant foto’s aan het maken van kleurrijke deuren/gevels. De meeste locals vonden dat dan weer vreemd, maar in Brussel / Nederland is het gemiddelde huis gewoon wat neutraler 😉

Antwoord
Karlijn 16 februari 2015 - 10:50

Dank je Ester! Mexico is natuurlijk ook enorm kleurrijk, dat maakt het straatbeeld zo leuk! Hadden we dat in Nederland ook maar, dan zou ik mijn huis meteen turquoise verven 🙂

Antwoord
Marcella 16 februari 2015 - 14:09

Wat een onwijs mooie foto’s zeg, lekker kleurrijk! En die zonsondergang is echt magisch moooooi! Een mooie bestemming om toe te voegen aan mijn wishlist!

Antwoord
Karlijn 16 februari 2015 - 14:11

Zeker Marcella, Nicaragua is top! Ik houd van al die kleuren 🙂

Antwoord
Marjolein 23 februari 2015 - 10:24

Oeh Karlijn, hoe meer foto’s ik van jou zie, hoe meer fan ik ervan word. wat een heerlijke serie weer!

Antwoord
Karlijn 23 februari 2015 - 11:22

Dank je Marjolein, dat is super om te horen 🙂 !

Antwoord
Heimwee naar…Isla de Ometepe - Karlijn Travels 31 januari 2016 - 08:00

[…] van de ruige landschappen met rokende vulkanen en blauwe kratermeren. Ik fotografeerde me suf in de kleurrijke straten van Granada en Léon en genoot van de vele drukke markten. We waren maar twee weken in Nicaragua, […]

Antwoord
Denise 2 januari 2019 - 16:34

Wauw, wat een mooie foto´s! Ik ga volgend jaar op wereldreis en dan staat Nicaragua ook op de planning. Leuk om zo alvast in de stemming te komen!

Antwoord
Karlijn 2 januari 2019 - 19:05

Dank je wel Denise, mooie plannen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.