Home Azië I Ga je met mij mee op fotoreis naar Jordanië?

Ga je met mij mee op fotoreis naar Jordanië?

Door Karlijn

Droom je ervan om door de oude stad Petra te dwalen? Lijkt het je geweldig om te slapen onder de sterren in woestijn Wadi Rum? Wil je slenteren door kleurrijke souks, dobberen in de Dode Zee en écht Jordaans leren koken? En wil je ook nog eens leren hoe je die ervaringen op z’n mooist vastlegt met je camera? Dan is mijn tiendaagse fotoreis naar Jordanië (vertrek: 10 oktober 2023) echt iets voor jou. Ik organiseer deze reis in samenwerking met reisorganisatie Better Places en de trip is bedoeld voor zes tot acht mensen. 

Het lijkt me al jaren geweldig om een reis te organiseren voor lezers van mijn blog. Een reis zoals ik hem zelf zou maken, met veel aandacht voor fotografie, wandelingen en lekker eten. Ik werk al heel lang samen met Better Places en ga zelf ook regelmatig op reis met deze reisorganisatie. In 2020 kreeg ik van hen de kans om mijn eigen fotoreis te ontwikkelen. Maar we weten allemaal wat er toen gebeurde en het organiseren van een eigen reis verdween ver naar de achtergrond.

oude Romeinse stad Jerash

Fotoreis Jordanië: wat gaan we doen?

Inmiddels ziet de wereld er qua reizen gelukkig weer heel anders uit. Better Places vroeg me een paar maanden geleden of ik voor de tweede keer een fotoreis wilde samenstellen. Natuurlijk! Samen met Elena, de lokale reisspecialist van Better Places, bedacht ik een prachtige reis waarin alle hoogtepunten van Jordanië verwerkt zijn. We gaan fotograferen bij de overblijfselen van de Grieks-Romeinse stad Jerash. In Amman leren we koken van drie Jordaanse zussen. We gaan dobberen in de Dode Zee. Slapen in een unieke ecolodge in Dana Nature Reserve. We wandelen via de ‘achterdeur’ van Petra, Little Petra, de wereldberoemde oude stad in. We slapen onder de sterren in Wadi Rum, trekken zes uur de woestijn in en bezoeken de sfeervolle stad Madaba. Overnachten doen we steeds in bijzondere accommodaties, waaronder een luxe tentenkamp in Wadi Rum.

Petra Jordanie

Leren fotograferen in Jordanië

Bij alle activiteiten staat fotografie centraal. De reis is bedoeld voor beginnende fotografen, die graag willen leren hoe ze de sfeer van een plek het beste kunnen vastleggen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de technische aspecten van fotografie, maar het gaat vooral om het maken van mooie composities, goed leren kijken en het verhaal van een plek vertellen met je foto’s. Ik geef tijdens de reis drie fotografieworkshops: architectuurfotografie, straat- en portretfotografie en landschapsfotografie. Wat je leert, kun je daarna meteen in de praktijk brengen. Op de mooiste plekken van Jordanië! Natuurlijk ben ik ter plekke altijd beschikbaar voor vragen en tips, ook over het nabewerken van je foto’s. We bespreken je foto’s ook na, zodat je kunt leren van je reisgenoten.

Voor meer informatie over de reis

De reis begint op dinsdag 10 oktober en eindigt op donderdag 19 oktober. De reis is kleinschalig: de groep bestaat uit zes tot maximaal acht mensen. Ik ben tijdens deze reis je fotografiegids en daarnaast gaat er een Engelssprekende Jordaanse gids mee, die je alles kan vertellen over de vele bezienswaardigheden en de Jordaanse cultuur. Enthousiast geworden?

Heb je vragen over de reis? Dan kun je me altijd mailen op kmeulman@gmail.com. Ik hoop dat je meegaat, ik ben in elk geval enorm enthousiast!

Ook leuk om te lezen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.