Home Persoonlijke blogs Dit zijn ze: mijn reisplannen voor 2018

Dit zijn ze: mijn reisplannen voor 2018

Door Karlijn

Met reisplannen bedenken heb ik normaal gesproken geen enkele moeite. De afgelopen jaren had ik een duidelijke wensenlijst in mijn hoofd en wist ik precies welke plekken ik wanneer wilde bezoeken. Dit jaar was het anders. Er zijn talloze bestemmingen gepasseerd voordat we er eindelijk uit waren, maar dit zijn ze: onze reisplannen voor 2018!

Je kunt er natuurlijk prima voor kiezen om helemaal niets te plannen en tijdens het jaar te kijken waar je zin in hebt. Die relaxte houding is mij helaas niet gegeven: ik wil weten wat we gaan doen en het liefst ook wanneer. Ergens halverwege vorig jaar had ik al bedacht wat onze grote reis in 2018 zou worden: eilandhoppen in Vanuatu. We zouden dan in juni/juli moeten gaan om een aantal gave festivals bij te kunnen wonen. Helaas: het werk van Ward gooide roet in het eten. Hij heeft dan net een belangrijke deadline en we kunnen die periode niet weg. Jammer, maar we stellen het een jaartje uit.

The Chillhouse Canggu

Geen plan B voor Vanuatu

Ik ging nadenken over een plan B, maar wat bleek: dat had ik niet. Ik had meer dan genoeg ideeën voor gave reizen van twee weken, maar voor reizen van drie weken of langer kwam ik er niet uit. Colombia kwam qua reistijd niet uit. Ik wilde van Kaapstad naar Victoria Falls rijden, maar Ward had geen zin in een safarivakantie (Tanzania is nog niet zo lang geleden). Ward wilde naar Canada, maar dat leek mij niet afwisselend genoeg. Madagaskar vonden we allebei gaaf, maar we twijfelden over een reis waarbij we weer met auto en chauffeur zouden reizen. Georgië stond ook hoog op de shortlist, maar dan zouden we geen relaxbestemming hebben. Kortom: welkom in de wereld van de luxeproblemen!

Kopenhagen

Foto Kopenhagen door Sigrid Hoek van Mytravelsecret.nl

Dit is het geworden

De plannen zijn nog zeven keer veranderd, maar dit is uiteindelijk onze wensenlijst voor 2018:

  • Lapland in maart. Ik hoop op het Noorderlicht, maar met husky’s en rendieren ben ik ook al tevreden.
  • Israël: een combinatie van Tel Aviv en Jeruzalem. We hebben hier erg over getwijfeld vanwege de onrust in Israël, maar we hebben toch geboekt voor april. We kunnen het ticket gratis wijzigen en ook de hotels zijn nog kort van te voren gratis te annuleren.

  • Een weekend Kopenhagen. Hoog tijd dat ik deze stad ga bezoeken!
  • Een solotrip Kroatië. Ik wil graag alleen naar Kroatië, met uitstapjes naar Bosnië-Herzegovina en Montenegro. Nog geen idee wanneer en hoe lang, maar het lijkt me prachtig!
  • Porto! Deze stad staat al langer op mijn lijstje en het lijkt me een ideale plek voor een lang weekend weg. Ik zou eigenlijk nog veel meer van Portugal willen zien, maar dat gaat dit jaar lastig worden qua planning.
  • De Dolomieten. Een wandelvakantie lijkt me heerlijk en de Dolomieten zijn daar het perfecte gebied voor.

  • Onze grote reis in het najaar wordt een combinatie van de eilanden Réunion en Mauritius. Réunion is een fantastisch mooi eiland met vulkanen en hoge bergen en je kunt hier geweldige meerdaagse hikes maken. Op Mauritius willen we puur relaxen. Aanvankelijk was ik van plan om via Oman naar Mauritius te vliegen, maar daarvoor komen we toch tijd tekort. Beter twee eilanden goed, dan drie plekken half.

Dit zijn de plannen! Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar dit wensenlijstje vind ik in elk geval heel mooi. Wat zijn jouw reisplannen voor 2018?

Ook leuk om te lezen

62 Reacties

Danielle Frek 5 januari 2018 - 07:25

Als je nog tips nodig hebt voor Mauritius (zoals bijvoorbeeld hét perfecte plekje om te snorkelen in Trou aux Biches zodat duiken overbodig is) dan laat het maar horen! Mauritius is geweldig!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:44

Zo goed om te horen dat Mauritius geweldig is! Nogmaals bedankt voor al je tips in de mail :)

Antwoord
Lotte 5 januari 2018 - 07:45

Aha, dan toch de knoop doorgehakt! :-) Reunion en Mauritius lijken me echt een fantastische trip hoor! Toch niet naar Portugal als solotrip? Kroatië is ook een fijn land, heerlijk om te roadtrippen. :-) Echt een fijne bestemming: mooie natuur, leuke stadjes en mooie eilanden mocht je die willen bezoeken. Naar Bosnië ben ik ook benieuwd! Dat stukje dat ik er met de auto doorgereden ben naar Dubrovnik telt niet mee. :D En ik was nog maar 1 keer in Kopenhagen (in de winter dan nog met sneeuw!) en meteen verliefd geworden op de stad. Heerlijke vooruitizchten!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:47

Portugal viel helaas af als solotrip, onder andere vanwege de beste wandelperiode voor de Dolomieten. Die bestemming wilde ik toch voorrang geven. Altijd zo’n puzzel, dat reizen! Ik had eigenlijk een kort tripje Kroatië solo willen doen en wat langer naar Portugal willen gaan, maar nu wordt het andersom. Ward kan dan mee naar Porto en dat vind ik voor zo’n gezellige eet- en wijnbestemming ook veel leuker. Goed om te horen dat jij Kopenhagen geweldig vond, ik ben benieuwd!

Antwoord
Naomi 5 januari 2018 - 08:09

Dat klinkt als een heerlijk 2018!! Super, ik ben in November een week in Israel geweest, Tel Aviv, Jeruzalem en de dode zee (inclusief Massada -> echt de moeite waard!! en maar 1,5 uur rijden van Jeruzalem). Ik had hoge verwachtingen en ze zijn allemaal uitgekomen. Wat een mooi land en Jeruzalem tijdens Shabbat.. Zo uniek en speciaal om mee te maken. Wij hebben de Shabbat tour gedaan en dit was echt heel tof. Ben normaal niet van de tourtjes maar hier werd alles uitgelegd en lieten ze in 2 uur alles zien.. Mooi inkijkje in het leven! Mocht je tips of meer info willen, dan hoor ik het wel. Benieuwd naar alle verhalen als jij/jullie er geweest zijn.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:49

Hoi Naomi, wat fijn dat jij Israel zo geweldig vond! Ik ben heel benieuwd. De Shabbat-tour heb ik ook langs zien komen, misschien dat ik die toch maar moet boeken. Het klinkt heel interessant, en het is een onderwerp waar ik nog vrijwel niets vanaf weet. Dank voor de tip!

Antwoord
Hendrik 5 januari 2018 - 08:20

Hallo Karlijn,

Lapland staat bij mij ook hoog op het lijstje. Ben benieuwd naar de foto’s!

Wel jammer dat Vanuatu niet doorgaat… Mocht je volgend jaar genoeg tijd overhebben, dan zou ik Vanuatu met de Salomonseilanden combineren. Met name Marovo Lagoon vond ik geweldig. Voor mij was dit het mooiste natuurgebied ooit. De Marovo Lagoon bestaat uit honderden kleine eilandjes. Wij hadden op één van deze eilandjes een super klein huisje op het water, direct boven het koraal. Voor het huisje zag je krokodillen en haaien rondzwemmen. Tegenover was een bos met allemaal prachtige tropische vogels.

Zelf ben ik net terug van wereldreis en heb dus niet echt verre plannen. Het is ook weleens fijn om opnieuw voor een vertrouwde bestemming te kiezen. Dus misschien ga ik dit jaar wel opnieuw naar Iran.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:52

Ik had al wel aan een combinatie van Vanuatu met Samoa gedacht, maar niet aan de Salomonseilanden. Ik ben meteen even gaan kijke naar de Marovo Lagoon (nooit van gehoord!) en dat ziet er echt fantastisch uit. Ik zet het op mijn lijst, dank voor de tip! Het klopt dat het soms fijn is om naar een bekende bestemming terug te gaan, dat doe ik tegenwoordig ook steeds vaker. Hopelijk kun je dit jaar terug naar Iran!

Antwoord
Eva 5 januari 2018 - 09:15

Mooie plannen! Herkenbaar dat je wil weten waar je naartoe gaat en wanneer, ik heb dat precies zo :) lekker veel voorpret! Ivo wil ook graag naar Georgië, lijkt me ook een geweldig land. Volgens mij speelt wie is de mol zich daar dit seizoen af dus het zal wat populairder worden wellicht!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:44

Dat denk ik inderdaad wel! Volgens mij is het altijd goed voor het toerisme in een land als Wie is de Mol er is opgenomen :) Leuk ook dat ze zo’n relatief onbekende bestemming hebben gekozen!

Antwoord
Paul 5 januari 2018 - 09:22

Gelukkig loopt Vanuatu niet weg! Dan maar volgend jaar. Wij gaan in maart naar Reunion, Mauritius en de Seychellen … :-)

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:42

Hoi Paul, wat grappig dat jullie nu ook Réunion en Mauritius op de planning hebben staan! Op de Seychellen waren wij drie jaar geleden, helemaal geweldig. Geniet van jullie reis en ik bewaar je Vanuatu-tips gewoon voor volgend jaar!

Antwoord
Jeannette de Jong 5 januari 2018 - 09:25

Hoi Karlijn,

Wat een mooie plannen. Wij zijn vorig jaar 4 weken naar Mauritius en La Réunion geweest. Een geweldige reis. Op Mauritius is de Otentic lodge aan de oostkust heel leuk http://www.otentic.mu Je slaapt in een tent op echte bedden en met een wc en douche. Glamping dus. Het ligt aan de rivier waar je gratis de kano kunt meenemen en naar een kleine watervalletje kunt varen. Elke morgen is er vanaf de camping een boottocht naar Iles aux Verdediging. Ook leuk om te doen en bij terugkomst wacht een fantastische lunch. Sinds vorig jaar hebben ze ook een lodge in de bergen erbij. De mountain lodge. Hele vriendelijke eigenaar die het je graag naar de zin wil maken. Ligt aan de oostkust.
Andere leuke accommodaties zijn Tamarina Boutique Hotel, Lakaz Chamarel Lodge, 20 Degres Sud( wel een klein strand), Lux Bellemare ( was erg luxe, maar ook erg duur). Prima land om zelf te rijden.
La Réunion was ook heel bijzonder.Ook prima om zelf te rijden. Wordt ook wel de alpen van Afrika genoemd. Echt een eiland voor wandelaars. Vooral in Hell-Bourg binnen de cirque de Salazie ( hotel relais des cimes is eenvoudig, maar prima en schoon).als je op zoek bent naar de locale creoolse keuken, ga dan zeker eten bij Chez Alice, ontzettend lekker. Cilaos is een plek waar ook heel veel gewandeld kan worden. Erg mooi.
Leuk hotel in St. Denis is Juliette Dode, wel kleine kamer, maar je loopt hier zo de stad in. 1 nacht is genoeg hier. Diana Dea lodge aan de oostkust is heel luxe evenals Palm Hotel en Spa en St. Alexis hotel en Spa aan de westkust. St. Gilles les Bains is een leuk plaatsje met veel restaurantjes.de helicoptervlucht boven het eiland was ontzettend mooi, je vliegt tussen de cirques door en over de nog werkende vulkaan Piton de la Fournaise. De weg van de kust naar Cilaos telt heel veel haarspeldbochten met schitterende uitzichten.
Wij hebben deze reis via Pangea Travel geboekt en zijn daar zeer tevreden over.
Dit jaar willen we Belize gaan bezoeken, dus dat ben ik nu aan het uitstippelen.
Ik wens jullie een heel mooi reisjaar toe!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:41

Hoi Jeannette, bedankt voor al je tips, wat fijn! Ik ga eens even flink wat uitzoekwerk doen. De hotels die je noemt zien er in elk geval fantastisch uit en de helikoptervlucht in Réunion staat zeker op mijn verlanglijst. Nogmaals bedankt en geniet van jullie reizen dit jaar. Ik ben zelf maar kort in Belize geweest, maar zou graag eens terugwillen om het hele land goed te zien!

Antwoord
Milou 5 januari 2018 - 10:04

Wat een heerlijke plannen! Israël is bij mij ook nog een overweging geweest (en kan nog steeds). Kopenhagen is een erg leuke stad, zeker in het voorjaar of in de zomer. Enjoy!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:37

Naar Kopenhagen gaan we inderdaad in juni, ik hoop er maar het beste van qua weer. Ik ben benieuwd waar jij dit jaar allemaal terecht gaat komen!

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 5 januari 2018 - 11:11

Wat een toffe bestemmingen voor jullie verre reis van 2018! En Israël is heel mooi. Vooral Jeruzalem vond ik heel indrukwekkend! En ook Porto is één van mijn favoriete steden. Mooie plannen! Enjoy!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:35

Goed om te horen dat jullie Jeruzalem zo indrukwekkend vonden! Iedereen is zo enthousiast over Porto, ik kan niet wachten. Jullie ook een geweldig reisjaar gewenst, ik ben heel benieuwd waar jullie allemaal terecht gaan komen!

Antwoord
Robert 5 januari 2018 - 11:29

Luxeproblemen zijn ook problemen ;-) Dat zijn geen verkeerde plannen, want de aanloop naar Réunion en Mauritius ziet er goed uit. Porto ga je zeker geweldig vinden, prachtige stad, ennuh…., heel veel blauwe tegeltjes. Lapland doen wij komend voorjaar ook en de weken voor Japan staan ook ingepland.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:34

Porto kwam mede dankzij jouw blogs in beeld! Als er ergens tegeltjes te bewonderen zijn, dan moet ik er natuurlijk naartoe ;) Ben nu al benieuwd hoe jullie Japan gaan vinden. Een geweldig reisjaar gewenst!

Antwoord
Nynke 5 januari 2018 - 12:07

Dat klinkt als een heel goed reisjaar voor de boeg. Wat een gave plannen allemaal! Super afwisselend ook lijkt me, natuur, cultuur, eilanden ?. Wat leuk ook om te lezen hoe je ‘reisbesluitvorming’ gaat. Deels herkenbaar, ik ben ook erg van de wenslijstjes. Maar gek genoeg is het bij ons al best vaak anders gelopen dan gedacht, of komt er ‘opeens’ een geweldige bestemming voorbij die we voorrang willen geven…
Als je de kans krijgt/kan nemen om je Kroatië trip met Montenegro te combineren: doen! Echt prachtig mooi land, met leuke plaatsjes en geweldige berglandschappen (die zie je vast in de Dolemieten ook, maar bergen vind ik altijd mooi). Bosnië vond ik ook te gek trouwens, de mensen vond ik daar zo aardig en gastvrij.
Bij mij staat dit jaar in elk geval een lang weekend Malta, een week Groenland (dat klinkt nog steeds raar want daar wil ik al heel lang heen, en nu is het geboekt!) en twee weken Taiwan (mogelijk in combi met iets anders in die regio) op het programma. En hopelijk nog een aantal weekendtrips of citytrips (Wales en Budapest staan bovenaan de lijst).

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:33

Hoi Nynke, het is wel herkenbaar dat het soms opeens helemaal anders kan lopen. Zeker voor de kortere reisjes geldt dat bij ons. Ward zegt altijd: ik hoor het wel als je geboekt hebt, want het verandert toch nog tien keer. Montenegro lijkt me inderdaad prachtig en goed om te horen dat Bosnië ook leuk is. Maar eens kijken hoe ik dat allemaal in een kleine twee weken ga proppen ;)

Jij hebt trouwens ook ontzettend gave reisplannen zeg. Groenland, hoe fantastisch is dat? Ben echt heel benieuwd! En Taiwan is natuurlijk sowieso heel leuk. Geniet enorm van je reizen dit jaar!

Antwoord
Yvonne 5 januari 2018 - 12:23

Wow, wat een mooie plannen Karlijn! Ik geloof dat t goed is dat t Madagascar niet is geworden, volgens mij is daar een recente uitbraak van de pest, op grote schaal. Maar dit is een super alternatief! En Vanuatu loopt gelukkig niet weg. ? Georgië kan ik trouwens van harte aanbevelen, zowel voor 2 als voor 3 weken (afhankelijk van de route)?

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:30

De pest op Madagascar hielp inderdaad ook niet mee. De uitbraak is nu wel voorbij, maar de WHO zegt dat je moet blijven oppassen. Een andere keer dan maar. Georgië zag er op je blog inderdaad fantastisch uit, het land blijft zeker hoog op mijn lijst staan!

Antwoord
Evelyn 5 januari 2018 - 13:02

Mooie plannen! Mijn plannen zijn nog niet helemaal duidelijk maar in ieder geval de Filipijnen

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:28

Ah, de Filipijnen zijn top! Heerlijk vooruitzicht :)

Antwoord
zebrazonderstrepen 5 januari 2018 - 13:14

Wauw wat een mooi lijstje. Hier zuid-tirol, duitsland en toscane.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:27

Fijne plannen! Toscane is ook zo ontzettend mooi :) Veel plezier!

Antwoord
Marie-Antoinette 5 januari 2018 - 15:02

Rondreis Sri Lanka in mei op de planning.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:27

Heerlijk vooruitzicht, Sri Lanka is geweldig!

Antwoord
Anne - Ditisanne.nl 5 januari 2018 - 15:10

Mooi lijstje met plannen hoor! Lekker vooruitzicht!
Wij zijn van plan om deze zomer een rondreis door Oost-Europa te maken, van Kraków naar Slowakije en dan wellicht door naar Hongarije of Tsjechië. Ierland staat ook op mijn lijstje voor dit jaar, een weekje wintersport en dan wellicht nog wat korte trips, maar dat beslissen we in de loop van het jaar pas.
Israël lijkt me ook supermooi!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:27

Hoi Anne, dat zijn gave plannen! Ik ken Oost-Europa helemaal niet eigenlijk, terwijl het er prachtig moet zijn. Ben heel benieuwd wat je allemaal gaat zien en beleven! Ierland staat bij mij ook nog op de lijst, lijkt me ook geweldig. Een heel mooi reisjaar gewenst!

Antwoord
Ooks 5 januari 2018 - 17:27

Een heel mooi lijstje met prachtige bestemmingen.
Kopenhagen is een erg toffe stad waar je heerlijk kunt fietsen en lekkere biertjes drinken bij Mikkeler.
Wij gaan naar Sumatra toe, heb je daar nog tips voor?
Veel plezier alvast met de voorbereidingen

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:23

Hoi Ooks, wat gaaf dat je naar Sumatra gaat! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar mijn collega-blogger Sigrid van Mytravelsecret.nl was er al een keer of vijf. Ze heeft er veel over geschreven op haar blog, dus hopelijk heb je daar iets aan. Veel plezier gewenst alvast!

Antwoord
Crissy 5 januari 2018 - 21:09

Maak je geen zorgen over Israël. Mijn verloofde komt uit Israël en we hebben er samen gewoond. Ik was er ook toen Trump aankondigde dat hij Jeruzalem als hoofdstad verklaart. Op tv in België leek het wel of er een oorlog aan de gang was, wat in de realiteit dus helemaal niet het geval was… Enkel in een paar straten in Palestina was het onrustig maar toeristen komen toch niet op die plekken.
Als een insider kan ik je dus zeggen: het is er VEILIG. De Israeli security service weet echt wel wat ze doen. ;)

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:21

Goed om te horen, dank je wel! Ik hoorde ook van iemand anders die de afgelopen maanden in Israel heeft gewoond dat het echt prima te doen is. Daardoor durfde ik de knoop wel door te hakken. Ik ben zo benieuwd naar Israël, lijkt me echt een bijzonder land :)

Antwoord
Felice 5 januari 2018 - 22:01

Wauw, uiteindelijk een prachtig lijstje van bestemmingen geworden! Wauw en de Dolomiten, blijven een van mijn ultimate favorites. Sinds een klein baby’tje in de draagzak ging ik erheen en kom er graag terug :) Heel veel plezier met dit mooie reisjaar!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:20

Dank je wel Felice! Goed om te weten dat jij een Dolomieten-expert bent, want ik heb nog niet precies een beeld van wat we er allemaal willen zien en doen, naast wandelen :)

Antwoord
Edith | [travel.create.repeat] 5 januari 2018 - 22:42

Wat een heerlijke plannen Karlijn! En toch nog lekker eilandhoppen dus, alleen dan in een oceaan ietsje dichter bij huis ;-) Leuke plannen ook voor kortere trips! Kopenhagen lijkt me tof, Porto is super en toch weer een solotrip dus. Geniet ervan dit jaar!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:19

Dank je wel Edith! Mede dankzij jou en Robert van Traveljunks is Porto op mijn radar gekomen, lijkt me echt een geweldige stad. Qua solotrip ben ik ook benieuwd. Kroatië alleen lijkt me spannender dan Bali alleen, onder andere omdat ik waarschijnlijk zelf ga rijden ;)

Antwoord
Yvon 6 januari 2018 - 04:03

Wat een prachtige plannen Karlijn! Jullie grote reis gaat ongetwijfeld fantastisch worden. Net zoals de andere uiteraard ::)
Kroatië is prachtig, daar waren Miguel en ik in 2016 op huwelijksreis.

Onze plannen staan nog niet helemaal (beter, helemaal niet) vast. Volgende maand ga ik in elk geval voor 2 weken naar Nederland en hopelijk gaat Miguel mee ;) In april wil ik een weekje naar de zon, maar hoe en wat is nog onbekend. In de zomer komen mijn schoonzus en haar zoontje waarschijnlijk, dus dan blijven we in China.
Oktober zijn we nog niet uit, we denken aan Vietnam.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:15

Hoi Yvon, ik ga je posts over Kroatië lezen, leuk! Fijn dat je weer naar Nederland komt, ik hoop dat Miguel mee kan. En Vietnam zou inderdaad een gave optie zijn voor oktober. Vietnam was mijn eerste echte Azië-reis en ik vond het geweldig :)

Antwoord
Dominique | dominiquetravels.com 6 januari 2018 - 11:14

Onze lijsten komen best wel een beetje overeen! Ik ga in maart ook naar Lapland (noord Noorwegen) en ik ben van plan met een vriendin naar Mauritius te gaan. Ik ben ook nog nooit in Kopenhagen (of Denemarken geweest), maar qua citytrips hoop ik dit jaar in ieder geval Barcelona (en Andorra) te bezoeken en Praag.

In juni wil ik ook nog graag een reis maken, maar ik heb teveel inspiratie en heb nog geen shortlist van bestemming.

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 12:12

Hoi Dominique, wat grappig dat we allebei naar Lapland en Mauritius gaan! Barcelona en Praag zijn ook geweldig, mooie plannen! Succes met het kiezen voor een bestemming in juni. Keuzestress, ik herken het ;)

Antwoord
Henriette 6 januari 2018 - 14:04

Gave plannen meid, Israël is super!

Antwoord
Karlijn 6 januari 2018 - 16:43

Goed om te horen, ik kijk ernaar uit!

Antwoord
Sabine 7 januari 2018 - 03:43

Wauw wat een toffe plannen!! Lapland ben ik in de zomer geweest en de winter staat altijd nog op mijn wishlist, lijkt me zo magisch! <3 En Israël is echt prachtig mooi en mystiek. Vooral Jeruzalem is echt een stad die je nooit mer vergeet. Probeer ook een bezoek te brengen aan de Westelijke Joordaanoever. Als de veiligheid het toelaat is Hebron echt een stad om te zien en te voelen hoe het conflict zich uit. Wanneer waren jullie van plan om naar Colombia te gaan? Eigenlijk kun je hier het hele jaar reizen, het klimaat is altijd bizar. Het is nu droog seizoen en ik heb nog nooit zo een nat droog seizoen meegemaakt als deze, echt bizar hoeveel water er uit de lucht komt terwijl het gewoon droog moet zijn. In tegenstelling tot het regenseizoen afgelopen november, toen het me opviel hoe mooi het weer was :P In Colombia weet je het nooit haha :)

Antwoord
Karlijn 7 januari 2018 - 12:18

Goed om te horen dat Israel inderdaad heel bijzonder is! Ik ben heel benieuwd :) Voor Colombia had ik eigenlijk december of januari in gedachten, maar ik las inderdaad al dat het weer ook in Colombia steeds onvoorspelbaarder wordt. Colombia blijft hoog op mijn lijst staan, dus hopelijk komt het er binnen een paar jaar van!

Antwoord
Patricia Elferink | ReisDNA 7 januari 2018 - 05:17

Hoi Karlijn, wat een heerlijke lijst! Ik ben erg benieuwd wat je van Réunion en Mauritius vindt. Wij waren helemaal weg van Réunion, ik zou er kunnen wonen!
We gaan na Australië richting Nieuw Zeeland en willen daarna een aantal eilanden bezoeken waaronder Samoa en Tonga. So stay tuned ;-)

Geniet van jullie reisjaar!

Antwoord
Karlijn 7 januari 2018 - 12:20

Goed om te horen dat Réunion zo mooi is! Ik ben heel benieuwd, ik zal er in elk geval genoeg tijd voor uittrekken :) Geniet nog van jullie reis, ben heel benieuwd naar Tonga en Samoa!

Antwoord
Marinka 7 januari 2018 - 16:11

Hoi Karlijn,

Wat een gave plannen zeg. Mauritius en Reunion staat ook nog op mijn wensenlijstje dus ik ga je volgen hoor. Wij zijn afgelopen jaar naar Madagascar geweest en dat is heel erg de moeite waard, maar inderdaad is de prettigste manier van reizen wél een auto met chauffeur en dat moet je inderdaad niet te vaak doen.
Ook het noorderlicht is nog een wens van mij en maart lijkt me een prima periode.
Onze plannen? Malaga voor wandelen, Kroatie voor een flydrive van een week, Seattle en een roadtrip Nw Amerika vanwege familiebezoek,
Ergens in mei willen we nog twee weken naar óf Sabah/Sarawak óf Indonesië: Lombok, Komodo, Rinca.
En last but nog least: in januari 2019 hopen we een paar weken naar Patagonië te gaan.

Antwoord
Karlijn 7 januari 2018 - 19:30

Hoi Marinka, wat een geweldige reisplannen hebben jullie! Ook goed om te horen dat Madagascar de moeite waard is, het blijft hoog op mijn verlanglijst staan :) Geniet van jullie mooie reizen dit jaar!

Antwoord
Reisbestemming kiezen: zo doe ik dat - Karlijn Travels 10 januari 2018 - 10:15

[…] week deelde ik mijn reisplannen voor komend jaar en vertelde ik dat het een hele puzzel was om keuzes te maken. Omdat veel mensen nu bezig zijn om […]

Antwoord
Kim 10 januari 2018 - 12:30

Wow, klinkt allemaal supergaaf! Op dit moment studeer ik, dus heb ik niet zo veel budget om echt verre reizen te maken, maar in de planning staan al wel een dagje Newcastle (met de boot heen en terug), een week Tallinn en Helsinki, ik wil misschien naar Malta om een vriendin op te zoeken, en verder staat er nog niets vast, haha.

Antwoord
Karlijn 11 januari 2018 - 11:40

Dat zijn toch best al wat plannen! Tallinn en Helsinki lijken me heel bijzonder, die hoek van Europa ken ik nog helemaal niet. Alvast veel plezier gewenst!

Antwoord
Marcella 11 januari 2018 - 09:43

Wat een gave lijst voor 2018, dat wordt een heerlijk reisjaar! Leuk dat je mijn foto van de Dolomieten deelt, je gaat het daar zeker heerlijk vinden. Ik ben erg benieuwd naar je ervaringen in Lapland, Israël en op Reunion en Mauritius. Vooral van de laatste 2 heb ik totaal geen beeld. Mijn eerste vliegreis ging 12 jaar geleden naar Kopenhagen, ik moet dus zéker nog eens terug!

Antwoord
Karlijn 11 januari 2018 - 11:52

Dan wordt het wel weer eens tijd, haha! Ik ben heel benieuwd naar de Dolomieten, ik kan nu al niet wachten!

Antwoord
Angela 18 januari 2018 - 22:51

Wauw dat worden weer mooie blogposts! ? Hier zijn de plannen nog onduidelijk: Azoren of Zakynthos en hopelijk breng ik mijn vriendin in Ierland dit jaar nog een bezoek.

Antwoord
Karlijn 19 januari 2018 - 09:32

Ook hele mooie plannen! De Azoren staan bij mij ook hoog op de lijst, fantastische bestemming lijkt me dat :)

Antwoord
Terugblik: January favorites - Karlijn Travels 31 januari 2018 - 07:00

[…] best gelezen post was afgelopen maand ‘Dit zijn ze: mijn reisplannen voor 2018’. Veruit het best gelezen mag ik wel zeggen, leuk dat jullie zo nieuwsgierig […]

Antwoord
Angela 19 mei 2018 - 20:29

Hoi Karlijn! Ik ben een tijd niet op je website geweest, te druk met andere dingen, en ben nu aan het bepalen “waar ik was gebleven” ;-) Echter zie ik hier dat ik een super gave, fantastische vakantie gewoon niet heb benoemd! Namelijk de Malediven! *shame on me* Daar ben ik vorige week geweest, op het Kuredu Resort op de Lhaviyani Atol. Wat een fantastische vakantie is dat geweest zeg! Wauw! Daar voor het eerst in mijn leven gesnorkeld, in een watervliegtuig gevlogen, met Emirates gevlogen en me in ongemakkelijk veel luxe begeven. Ik voel me als herboren! (en “verpest” hahaha :-D )

Ps: inmiddels is de andere vakantie definitief: het wordt Zakynthos!

Antwoord
Karlijn 20 mei 2018 - 11:31

Ah, wat gaaf! Tja, als je de Malediven hebt gezien ben je daarna wel verpest als het gaat om stranden en snorkelen ;) Geweldig dat het zo’n mooie reis is geweest!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.