Home Reisinspiratie Cadeautip: hippe stadskaart van Mapiful (+korting!)

Cadeautip: hippe stadskaart van Mapiful (+korting!)

Door Karlijn

Alles wat bij ons thuis aan de muur hangt heeft te maken met reizen. Foto’s, schilderijen, posters, kaarten: allemaal herinneringen aan de prachtige bestemmingen die we bezochten. De mooie stadskaarten van Mapiful passen daar precies bij, dus op hun verzoek maakte ik graag een kaart van mijn favoriete stad: Sydney!

Bij Mapiful kun je online kaarten ontwerpen van elke plek ter wereld. Of je nu een kaart wilt van de wijk waar je geboren bent, of een kaart van hartje San Francisco: het kan allemaal. Je kunt zo ver inzoomen als je wilt en kiezen uit verschillende ontwerpen. Het resultaat is een strakke, hippe stadskaart en een bijzondere herinnering aan je favoriete stad. Leuk voor jezelf, maar ook een leuke cadeautip voor reisfans in je omgeving.

Mapiful

Stadskaart van Sydney

Ik moest zelf even goed nadenken over de stad waar ik een kaart van wilde maken. Ik ben dol op Londen, New York, Hongkong en Bangkok, en ook Tokyo hoort bij mijn favorieten. Uiteindelijk koos ik toch voor Sydney. Sydney was de eerste bestemming van mijn eerste verre reis in 2002, toen ik in mijn eentje vier maanden ging backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Zonder mijn vriend, zonder dat ik ooit buiten Europa was geweest en zonder enige reiservaring.

Sydney

Herinnering aan dromen najagen

Een jaar lang heb ik keihard gewerkt en gespaard voor deze trip en ik droomde vooral van Sydney. De haven, het Opera House, de Harbour Bridge, de stranden…geweldig! In januari 2002 was het eindelijk zover. Na 24 uur vliegen zetten we de landing in en opeens lag daar Sydney. In volle glorie, met zeilbootjes op het blauwe water en het Opera House dat schitterde in de zon. Dat was het moment dat mijn liefde voor reizen geboren werd en mijn reisverslaving is nooit meer overgegaan. De kaart van Sydney is niet alleen een mooie herinnering aan die reis, maar ook een reminder dat je altijd je dromen na moet jagen.

Sydney

Zo bestel je je kaart van Mapiful

Via Mapiful kun je snel en makkelijk je stadskaart bestellen. Er zijn vier formaten beschikbaar en ik koos voor 50×70 centimeter. Dit is een flink formaat, maar je kunt er nog wel makkelijk lijsten voor kopen. Je kunt verschillende opties kiezen voor je kaart, met diverse lay-outs, uitsnedes en tekst. Ik vond de standaard versie het mooiste, met de naam van de stad, het land en de coördinaten erop. Ben je tevreden over je ontwerp? Betaal via creditcard of Paypal en je hebt de kaart binnen een week in huis, keurig in een harde koker geleverd. Mijn Sydney-kaart hangt nu boven mijn bureau en ik ben er erg blij mee.

Bestel je Mapiful-kaart met korting!

Heb jij ook een favoriete stad en wil je zelf een mooie stadskaart ontwerpen? Dan kun je nu bij Mapiful je kaart met 15% korting bestellen. Gebruik de code TRAVEL en je kaart wordt ook nog eens gratis verzonden.

 *Ik heb mijn kaart gekregen van Mapiful, maar natuurlijk deel ik –zoals altijd- alleen mijn eerlijke mening.

Ook leuk om te lezen

9 Reacties

Eva 16 april 2017 - 08:38

Heel leuk dit! Mooi om het verhaal achter jouw keuze voor Sydney te lezen. Ik wil graag nog een Berlijn kaart, misschien moet t er nu maar eens van komen 🙂

Antwoord
Karlijn 17 april 2017 - 11:00

Thanks! En inderdaad: dit een mooie gelegenheid om de Berlijn-kaart aan te schaffen 🙂

Antwoord
Robert | Traveljunks 16 april 2017 - 11:25

Goed om te weten dat het boven mijn bureau ook zou staan. Lijkt wel een kopie van jouw werkplek, met iMac en al… Ik weet alleen niet welke stad ik zou kiezen. Misschien Rio.., of toch Stockholm..

Antwoord
Karlijn 17 april 2017 - 10:59

Weer een overeenkomst 😉 Rio en Stockholm lijken me allebei gaaf voor zo’n poster, met al die inhammen en eilandjes!

Antwoord
Ester de Koning 18 april 2017 - 22:13

Wat een goed cadeau idee 🙂 Ons huis hangt al vol met posters en kaarten die we mee hebben gebracht van onze reizen, haha, maar een heel leuk origineel cadeau om te krijgen en geven!

Antwoord
Karlijn 18 april 2017 - 22:17

Mijn huis is inderdaad ook volle bak! Maar deze kaarten zijn erg mooi, inderdaad een leuk cadeau 🙂

Antwoord
Femke 19 april 2017 - 21:48

Zalig idee! Ik heb er net eentje voor een vriendin besteld, als aandenken aan onze studententijd 🙂 Bedankt voor de korting!

Antwoord
Karlijn 20 april 2017 - 08:59

Hoi Femke, leuk dat je een kaart hebt besteld! Leuk idee ook om er eentje te geven als aandenken aan jullie studententijd 🙂

Antwoord
Mijn (grote!) reisplannen voor 2019 - Karlijn Travels 7 december 2019 - 12:11

[…] beginnen met een paar dagen in mijn favoriete stad, Sydney, en vliegen daarna door naar Vanuatu. Deze eilandengroep is eigenlijk de reden dat onze reisplannen […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.