Home Reisinspiratie Winactie + review: boek Reisfotografie van Laura Vink

Winactie + review: boek Reisfotografie van Laura Vink

Door Karlijn

Een tijdje geleden kondigde ik het al aan: half mei verschijnt het boek Reisfotografie: explore – discover – capture van fotografe Laura Vink. Gisteren werd het boek officieel gelanceerd en dat betekent dat het vanaf nu verkrijgbaar is. En het leuke is: ik mag een exemplaar weggeven! Een heel mooi cadeautje, want het boek van Laura was het wachten waard.

Net voordat Reisfotografie officieel uitkwam, stuurde Laura me een exemplaar toe om te reviewen. Superleuk, want ik heb zelf ook uitgekeken naar het boek. Ik ben fan van Laura’s foto’s en reisfotografie is één van mijn grote liefdes, dus dit boek past precies bij mij. En het voldeed helemaal aan mijn verwachtingen.

Reisfotografie Laura Vink 1

Groothoek: het pakketje

Aan de manier waarop het boek is verpakt, zie je Laura’s oog voor detail al af. De doos is dichtgemaakt met vrolijk turquoise tape met daarop het logo en de naam van Laura’s fotografiebedrijf, Vink Academy. In het pakketje vond ik onder andere twee mooie ansichtkaarten met Laura’s foto’s, een doekje om mijn lenzen mee schoon te maken en een praktische checklist: wat neem je mee op reis qua fotografieapparatuur? Heel handig!

Telezoom: de vormgeving van het boek

Reisfotografie: explore – discover – capture is een indrukwekkend boekwerk. Het is bijna 400 pagina’s dik en heeft een harde kaft. Op het eerste gezicht lijkt het meer een mooi coffee table-boek dan een fotografiegids. De cover is voorzien van prachtige kleurrijke foto’s en zodra je het boek openslaat, blijf je bladeren. Elke pagina bevalt schitterende reisfoto’s, uiteraard allemaal door Laura zelf gemaakt. Van Hawaii tot Oostenrijk, van Tanzania tot Jordanië, er komen tientallen bestemmingen aan bod. De pagina’s zijn ruim opgezet en heel afwisselend vormgegeven, zodat elke pagina een nieuwe verrassing is. Dat zorgde ervoor dat ik eerst het boek van voor tot achter heb doorgebladerd: ik wilde alle foto’s uitgebreid bekijken.

Reisfotografie Laura Vink 2

Macro: de inhoud

Laura Vink heeft er niet voor niets voor gekozen om zich toe te leggen op het bieden van fotografielessen via Vink Academy. Want naast fotograferen kan ze ook heel goed uitleggen. Haar boek is overzichtelijk ingedeeld in twaalf hoofdstukken, waarin alle aspecten van de reisfotografie aan bod komen. Van de voorbereiding op je reis tot het moment dat je je foto’s thuis boven de bank hangt, van natuur tot landschappen, van steden tot mensen. Elk hoofdstuk bevat volop praktische tips. Welke lenzen neem je mee, met welke omstandigheden moet je rekening houden, wat zijn goede instellingen, waar moet je op letten qua compositie? Hoe zet je bekende bezienswaardigheden origineel op de foto en hoe zorg je dat de schoonheid van een landschap ook op beeld goed overkomt? En als je mensen wilt fotograferen, hoe pak je dat dan aan? Laura legt ook technische zaken duidelijk uit en illustreert haar uitleg met persoonlijke verhalen achter de foto’s die ze heeft gemaakt. Dat maakt het boek niet alleen ontzettend leerzaam, maar ook heel leuk om te lezen.

DSC00845

Conclusie: aanrader

Kortom: ik ben heel enthousiast over het boek Reisfotografie. Het is de perfecte gids voor mensen die hun reisfotografie willen verbeteren, aan de hand van inspirerende reisfoto’s. Wil jij ook aan de slag met je fotografievaardigheden? Je kunt het boek hier bestellen voor de actieprijs van 49 euro. Die aanbieding geldt nog tot aanstaande zaterdag. Bovendien kun je kiezen voor een aanvulling in de vorm van anderhalf uur aan videolessen met extra tips en verhalen achter de foto’s. Voor de complete set betaal je nu nog 109 euro.

Winactie: win nu het boek Reisfotografie!

Maar…misschien win je het boek wel! Ik vind het heel leuk dat ik een exemplaar van Reisfotografie mag weggeven, inclusief de aanvullende videolessen. Wil je meedoen aan de winactie? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel waarom je het boek graag wilt winnen. Het is niet verplicht, maar een Facebook-like voor Karlijntravels en Vink Academy is natuurlijk ook van harte welkom. De actie sluit op 24 mei en uit de inzendingen trek ik een winnaar, die per mail bericht van mij krijgt. Heel veel succes!

*Dit artikel bevat een affiliatelink. Hier lees je er meer over.

Ook leuk om te lezen

57 Reacties

Monique derwig 15 mei 2016 - 08:59

Voor mij biedt reizen een driedubbel plezier: de voorbereiding waarbij ik boeken en internet door pluis om mijn bestemmingen te bekijken. Dan de tweede ronde: terwijl ik er ben. Tijdens de reis biedt de camera me de mogelijkheid om door het oog van de lens te kijken en figuurlijk en letterlijk in te zoomen op de markante kenmerken van de plek, niet enkel de mooie kanten. Een verhaal vertellen waarbij uitsnede, belichting, hoek zoveel kunnen ondersteunen. Want wat is onze aarde toch interessant! Maar alhoewel ik al langer fotografeer loop ik nog vaker tegen mijn ‘fotobeperkingen aan. Het boek en de video van Laura zou hier een heel goede aanvulling zijn.
Niet te vergeten mijn derde plezierronde: thuisgekomen lekker herkauwen. Proberen met de foto’s een verhaal te vertellen dat steeds weer ter hand genomen kan worden om weg te dromen op een regenachtige dag. En … om de niet reizende mee te nemen op de laatste trip.

Antwoord
CarpeDiem 15 mei 2016 - 09:03

Gaaf dat boek!! Ik heb vaak de artikelen van Laura Vink gelezen, erg leuk! Ik zou graag dat boek winnen, op het moment ben ik m’n fotografeer inspiratie een beetje kwijt, heel jammer! Met zo’n prachtig boek krijg ik vast weer de inspiratie om m’n camera weer meer te gebruiken!
Toffe winactie

Antwoord
Chantal 15 mei 2016 - 09:23

Wat een geweldige winactie. Ik ben een beginneling als het gaat om fotograferen, ik vind het echt super om te doen en mijn camera neem ik nu mee op iedere trip, dus een boek met praktische tips kan ik zeker wel gebruiken.

Antwoord
Nathalie van Heijningen 15 mei 2016 - 09:31

Wauw wat lijkt met het leuk om dit boek te winnen! Ben me steeds meer aan het verdiepen in fotografie en ik denk dat ik hier onwijs veel van kan leren. Kijk er nu al naar uit om alles toe te passen in onze reis naar Zuid-Afrika!!

Antwoord
Danique 15 mei 2016 - 09:43

Wauw, dat boek ziet er supermooi uit! Lijkt me heel interessant om te lezen en volgens mij is het een prachtig boek om te hebben en neer te leggen in huis. Ik ga in september voor een lange tijd op reis naar Australië en wil dan weer volop gaan bloggen en fotograferen. Hier kan ik zeker wat van leren voordat ik ga :-).

Antwoord
Bo 15 mei 2016 - 09:44

Dit boek is wat ik nodig heb 🙂 Al jaren neem ik mijn dslr camera mee op vakantie, maar verder dat de automatische stand kom ik niet. Mijn foto’s blijven de typische toeristen foto’s en ik vind het hoog tijd worden dat dat eens gaat veranderen!

Antwoord
Lammie 15 mei 2016 - 09:55

Ik doe graag mee! Aankomende zomer doe ik Cuba aan en het zou fantastisch zijn om van te voren flink geïnspireerd te worden door de prachtige foto’s en tips.

Antwoord
Josje 15 mei 2016 - 10:00

Ik heb pas een nieuwe camera gekocht en heb al heel wat artikelen gelezen op de site van Laura Vink, Heel erg nuttig! Het boek ziet er heel mooi uit en zou me absoluut van pas komen om verder te oefenen met fotograferen, Zodat ik onder andere van mijn komende reis in Laos met mooiere foto’s thuis kom!

Antwoord
Rachel Bosman 15 mei 2016 - 10:03

Mede dankzij de super duidelijke tips op de website van Laura, heb ik het onlangs aangedurfd om mijn camera van de automatische stand te halen! De foto’s zijn (meestal ?) scherp, maar soms wat saai. Dus, help?!: hoe krijg ik foto’s met de WoW-factor? Haar adviezen om sprankelende, originele foto’s te maken, kan ik op dit moment goed gebruiken!

Antwoord
Hennie de Jaeger 15 mei 2016 - 10:14

De artikelen van Laura Vink zijn heel nuttig en helpen me om nog betere foto’s te maken. Lees al haar artikelen en dit boek zou een waardevolle aanwinst zijn. Heerlijk foto’s kijken en nog meer leren over fotografie. Het boek is eigenlijk een must have.

Antwoord
Shamira | Kompas24 15 mei 2016 - 10:26

De kunst van fotografie is bij mij helaas nog blijven liggen, maar nu is het toch echt tijd om mij er in te gaan verdiepen en kijk er erg naar uit om met mijn nieuwe aangeschafte camera op pad te gaan. Op Twitter plaatste ik gister nog een oproepje of er aanraders zijn voor goede boeken. Dit boek van Laura kwam een paar keer naar voren, dus ik ben ondertussen erg nieuwsgierig geworden 🙂 Over anderhalve maand kan ik tijdens een mooie reis al goed oefenen, maar het boek zal zeker van pas komen voor onze wereldreis begin komend jaar!

Antwoord
Kim 15 mei 2016 - 10:28

Ik ben ontzettend benieuwd naar de tips van Laura zodat ik mooiere foto’s kan maken en wat minder afhankelijk word van lucky shots.

Antwoord
Ellen 15 mei 2016 - 11:17

Draait het bij fotograferen in het algemeen en bij reisfotografie in het bijzonder er niet vooral om hoe je dingen ziet? Ik heb reizigers meegemaakt met hele goede camera’s maar de foto’s die zij maakten, nee die waren het niet. Terwijl anderen met eenvoudiger camera’s bijzondere foto’s maakten. Bij reisfotografie en dan zeker als je mensen fotografeert, heb je vaak maar een split second de tijd om je plaatje te maken. En dan telt vooral, hoe kijk je. Dan heb je geen tijd om naar al die speciale instellingen op je camera te kijken. Dat ervaar ik bijvoorbeeld elke keer weer als ik op de Barkhor in Lhasa de kleurrijke Tibetaanse pelgrims fotografeer. Natuurlijk helpt een goede camera, maar het gaat er vooral om, hoe kijk je.

Antwoord
Karlijn 15 mei 2016 - 11:43

Hoi Ellen, helemaal mee eens! Daarom vind ik het boek van Laura ook zo goed: zij richt zich op dat kijken en geeft hele praktische tips om je fotografie te verbeteren. Natuurlijk geeft ze ook tips voor instellingen en dergelijke, maar het is geen zware technische kost. Daarmee zijn haar tips heel goed toepasbaar in de praktijk. En een goede camera is zeker geen garantie voor goede foto’s. Ik krijg heel vaak de vraag welke camera ik heb. Logisch, maar sommige mensen maken met een iPhone betere foto’s dan ik met mijn goede apparatuur…

Antwoord
Renata Schouten 15 mei 2016 - 11:39

Het lijkt me een geweldig boek! Ik ben ook fan van Laura, heb al eens een webinar van haar meegemaakt en daar heb ik echt wat aan gehad. Als ik dit nog meer kan uitbreiden met het boek en videolessen maak je mij heel blij.

Antwoord
Linda | travellersoftheworld 15 mei 2016 - 11:40

Wat ontzettend leuk zeg, ik ben al vanaf je eerste post over dit boek heel enthousiast! Deze zomer ga ik naar Maleisië, het is mijn eerste verre reis en mijn eerste reis met spiegelreflex, nu ben ik nog heel erg zoekend met instellingen, compositie en originaliteit. Ik zou graag fotos maken met de wauw factor, ik denk dat dit boek mij daarbij goed kan helpen!

Antwoord
Minke Wink 15 mei 2016 - 11:43

Wow!! Wat een supermooi boek! 🙂 Ik krijg helemaal zin om te gaan reizen en fotograferen als ik dit zie en lees! Over een paar weken ga ik naar Ecuador en de Galapagos eilanden en ik heb gister toevallig net een nieuwe zoomlens voor mijn camera besteld. Ik kijk er helemaal naar uit om nieuwe foto’s de maken van alle mooie mensen en dieren in Ecuador. Uit dit boek haal ik graag mijn inspiratie en tips voor de mooiste foto’s! 🙂

Antwoord
Emily 15 mei 2016 - 12:03

Het lijkt me een ontzettend mooi boek voor op tafel, maar ook 1 waar ik nog veel van kan leren. 🙂
Afgelopen januari keerde ik terug van een prachtige reis naar Noorwegen, waar we het noorderlicht meermaals hebben gezien, maar geen foto die “canvas waardig” was. Met het boek van Laura hoop ik deze (kleine) “teleurstelling” in de toekomst te kunnen voorkomen.

Antwoord
Ooks Doggenaar 15 mei 2016 - 12:45

Heb samen met Laura nog les gevolgd bij het Cke. Volg haar al sinds die tijd. Heb ook nog een lightroomles van haar gehad.
Het boek ziet er super uit. Hoop dat ik het win, het budget liet het nu even niet toe om het aan te schaffen.

Antwoord
Karlijn 15 mei 2016 - 13:28

Hoi Ooks, daar ken ik Laura ook van! Volgens mij zaten we toen met z’n drieën in dezelfde groep, toch? Leuk dat je meedoet aan de actie 🙂 !

Antwoord
Graziella 15 mei 2016 - 13:20

Mijn laatste reis naar Vietnam was de 1e keer in 20 jaar reizen dat ik geen spiegelreflexcamera mee had. Ik was er een beetje klaar mee. En alhoewel ik best mooie plaatsen heb kunnen schieten met mijn compact camera heb ik toch spijt gekregen. Ik heb weer opnieuw inspiratie gekregen en het boek van Laura Vink zou die nog meer kunnen aanwakkeren.

Antwoord
Tamara Aelbrecht 15 mei 2016 - 13:37

Nieuwe, toffe plaatsen en verre landen leren kennen aan de hand van mooie foto’s en terwijl ook nog leuke reistips krijgen.
Tips en meer inzicht krijgen in wat mooie en indrukwekkende foto’s zijn aan de hand van een leuk fotoboek. I.p.v. steeds na afloop van een tripje de teleurstellende, lelijke en onduidelijke foto’s te bekijken.
Een leuke manier om inspiratie op te doen. 😉
Dat zijn allen dingen die mij enorm interesseren en waar ik iets van kan bijleren.
Hopelijk win ik dit mooie, uitnodigende boek dat mij al doet wegdromen naar een leuke vakantie!

Antwoord
Angela 15 mei 2016 - 13:38

Ik zou dit boek met aanvullende videolessen niet voor mijzelf willen winnen, maar voor mijn vriend. Ik geniet er heel erg van om samen met hem te zoeken naar “het perfecte plaatje”, of dit nu op vakantie is of in de dierentuin. Ik vind het ook heel fijn om op mijn gemak op de bank mijn zelfgemaakte foto albums door te bladeren. Ik kan dan intens genieten van de mooie foto’s die we min of meer samen hebben gemaakt. Of de dierenfoto’s aan de muur in de gang. Stuk voor stuk prachtige foto’s, gemaakt door mijn vriend.
Ik gun het hem om zich wat meer in de fotografie wereld te verdiepen en inspiratie op te kunnen doen door Laura’s boek en videolessen. Uiteindelijk genieten we daar allebei van!

Antwoord
Karlijn 15 mei 2016 - 14:38

Leuk Angela! Ik zet je op de deelnemerslijst 🙂

Antwoord
Angela 15 mei 2016 - 14:51

Tof, bedankt! 🙂

Antwoord
Lianne Bosch 15 mei 2016 - 14:31

Wow, wat een prachtig boek! En dan die foto’s, om je vingers bij af te likken! Hoewel ik zelf een gepassioneerd reisfotograaf ben, zie ik direct dat er beslist nog heel veel te leren valt.
De positie van waaruit je een foto maakt doet veel, dat zie je meteen als je het boek doorbladert.
Fotograferen uit een onverwachte hoek of standpunt, maakt dat je soms hele aparte en vernieuwende opnames krijgt.
Ook erg gecharmeerd ben ik van de foto’s zelf. Veel herkenbare plekken, die je doen weg mijmeren. Het feest der herkenning.
Buiten dat ben ik erg benieuwd naar de uitleg van Laura.
Zeker weten dat ik nog veel plezier aan dit boek zou beleven, mocht ik het winnen, dan komt het zeker goed terecht hier!
Kan ik er wellicht leuke tips uithalen voor mijn komende reizen naar Chili, Bolivia en Iran.

Antwoord
Bea 15 mei 2016 - 15:33

Vorig jaar een prachtige reis gemaakt naar Indonesië, maar de foto’s waren teleurstellend. Ondertussen al flink geïnvesteerd in een goed fototoestel en nu nog de lessen… 🙂

Antwoord
Mellisa - Grenzeloosreizen 15 mei 2016 - 15:36

Dit boek heb ik al een tijd op het oog, maar vind hem een klein beetje prijzig om hem zelf te kopen (studentje enzo). Wil graag ook volgend jaar een cursus Reisfotografie doen en dan in combi met het boek moet het wel lukken om een mooie foto te maken toch? Ik duim voor mezelf hihi

Antwoord
Tjapke | Tjapke Op Reis 15 mei 2016 - 15:59

Wat leuk dat jij dit boek mag weggeven! Ik wil zeker meedoen om het boek Reisfotografie te winnen. Ik volg Laura al een hele tijd en vind dat ze alles heel erg duidelijk uitlegt en natuurlijk prachtige foto’s maakt waar ik veel uit leer. Nu ik mijn eigen reisblog heb, wil ik dolgraag meer leren over reisfotografie zodat ik nog mooiere foto’s kan maken van de prachtige bestemmingen die ik bezoek. Deze zomer ga ik trouwens een roadtrip maken in Noorwegen, dus daarvoor zou het boek zeker al van pas komen. 😉

Antwoord
Bianca Kijl 15 mei 2016 - 16:21

Ik ben dol op fotograferen en reizen, maar tja dan kom je weer thuis en dan zijn foto’s toch net niet zo mooi als je had gehoopt. Ik hoop dat met het boek en online video’s van Laure de herinneringen aan onze reizen nog mooier worden.

Antwoord
Ilona 15 mei 2016 - 19:07

Heel leuk! We dromen van een wereldreis en zijn volop bezig met proberen deze eind volgend jaar werkelijkheid te laten worden 🙂 en je blog is daarbij een enorme inspiratiebron! Ik hou van reisfotografie en af en toe zitten er best heel aardige foto’s tussen, maar ik zou zo graag wat constanter mooie foto’s maken. Het boek lijkt me daarvoor een goede hulp 🙂

Antwoord
Maud 15 mei 2016 - 20:01

Zo leuk! Ik zag dit boek al een paar keer voorbij komen en ben razendenthousiast. Ik doe dus graag mee!

Onlangs ben ik een cursus fotografie begonnen. Heel fijn zo’n spiegelreflexcamera, maar ik snapte de instellingen totaal niet. Nu zijn we 5 lessen en een praktijkdag verder en heb ik alle technische snufjes onder de knie.

De basistechnieken snap ik nu dus. Nou wordt het tijd voor een specialisatie in reisfotografie (leuk voor mijn blog!); ideaal met dit boek.

Ik volgde jou al een hele tijd op Facebook, Vink Academy nu ook!

Antwoord
Nicetobeout 15 mei 2016 - 20:14

Prachtig, ik zou dit boek graag willen winnen om straks in de weken van mijn zwangerschapsverlof ontspannen weg te dromen bij de mooie foto’s.

Antwoord
Kyra 16 mei 2016 - 09:47

Heeeeel graag wil ik dit gave boek winnen, omdat ik over drie maanden met mijn vriend een jaar op wereldreis ga en ik nog heel wat kan leren over fotografie. We hebben net een nieuwe camera gekocht dus het zou te gek zijn als we de tips gelijk in praktijk kunnen brengen op reis, want daar krijgen we maar één kans voor. Altijd al heb ik van fotografie gehouden en ik zou het zo tof vinden om dit boek hierbij in te zetten, zodat mijn foto’s echt iets kunnen vertellen.

Antwoord
Susan 16 mei 2016 - 19:16

Wat een mooie prijs! Elk jaar maak ik mooie reizen en elk jaar lijken de foto’s mooier te worden. Om dat vol te houden kan ik wel wat prrofessionele tips en hulp gebruiken… Bovendien lijkt het me werkelijk een boek om van te genieten en heerlijk bij weg te dromen op een verloren zondagmiddag.

Antwoord
Margriet 16 mei 2016 - 19:41

Waarom ik dit boek heel graag zou willen winnen? Om weg te dromen bij alle prachtige foto’s, om inspiratie op te doen voor betere foto’s en nieuwe reisbestemmingen én ik ben aanstaande zondag jarig. Dit lijkt me een fantastisch verjaardagscadeau! Er staan een paar prachtige bestemmingen op de planning de komende maanden (Malta, Dubai, Tanzania) en ik hoop daar met dit boek nog mooiere, betere, spannendere foto’s te kunnen maken.

Antwoord
Karin 17 mei 2016 - 16:24

Vind ik leuk!!! Ik volg Laura al een tijdje op Instagram en vind haar foto’s de bom!

Sinds ik vorig jaar een cursus fotografie heb gedaan, ben ik steeds meer bezig met compositie, belichting, scherptediepte, etc. Ik schiet denk ik 99% van al mijn foto’s op reis, dus wat extra tips gefocust op reisfotografie komt mij heeeeeel goed van pas :))

Antwoord
Linda | One Day Trip 17 mei 2016 - 19:21

Ben zo benieuwd naar het boek! Ben al heel lang op zoek naar een goede fotografiecursus, maar nog niets kunnen vinden. Het boek lijkt mij sowieso prachtig, maar ook een perfecte manier om kennis te maken met Vink Academy. Ik doe dus mee 🙂

Antwoord
Petra 17 mei 2016 - 23:00

Wat een schitterend boek! Ik wil het graag winnen. Normaal maakt mijn man altijd de foto’s op vakantie en dat doet hij goed! Als ik het boek win, kan ik hem misschien nog wat tips geven. En zelf ook achter de camera kruipen.

Antwoord
Joop bos 18 mei 2016 - 01:29

Mooi op vakantie met het boek als reisgids en de bestemming camera.
Mooie roadmap door je toestel en mogelijkheden, geeft je nieuwe aspecten om je op te focussen. Goede belichting van diverse onderwerpen.?

Antwoord
Eva 18 mei 2016 - 02:53

Aaaahhh ik ben zo nieuwsgierig naar dit boek. Als het goed is ligt het thuis al op me te wachten! 😀 (Ik doe dus niet mee ;-))

Antwoord
Karlijn 18 mei 2016 - 11:41

Wat leuk dat je het boek al besteld hebt! Het is echt heel gaaf, veel plezier ermee!

Antwoord
Bianca 18 mei 2016 - 07:38

Ik weet zeker dat ik mijn vrouw hier héél blij mee maak: gek op reizen, gek op koken, gek op eten, gek op fotografie. Dé combinatie voor de meest geweldige foto’s en daar is dit boek een geweldig hulpmiddel bij!

Antwoord
Maria Dortmans 18 mei 2016 - 12:00

Wat lijkt mij dit een leuk en leerzaam boek.
Heel graag zou ik dit willen winnen om de foto’s te bekijken en ideeen op te doen.
Sinds kort ben ik heel erg met fotograveren bezig wat nu een grote hobby van mij is geworden.
Onlangs een cursus gevolgd waar ik heel veel van heb geleerd.
Nu staat bij mij de camera ook nooit meer op de automatische stand.
Maar met dit boek kan ik nog veel meer leren en mijn hobby uitbereiden.
Hoop echt heel erg dat ik dit mooie leerzame boek mag winnen.

Antwoord
Annemieke van der Aa 18 mei 2016 - 12:56

Na het ontdekken van Laura Vink’s acadamy na een tip van mijn moeder ben ik razend enthousiast. Ik herken mezelf in het verhaal van Laura en ben ook niet tevreden over foto’s die ik maak. Ik heb een nieuwe spiegelreflex camera en vertrek binnenkort naar Canada voor 1 maand. Ik wil daar prachtige foto’s maken. Maar ik mis de diepgang en het technische verhaal hoe ik mijn foto’s kan verbeteren. En ook het stukje nabewerken. Ik weet zeker dat me dit gaat lukken met het boek van Laura!!! Vooral blijven schrijven en tips blijven hebben Laura. Ik volg je op de voet!

Antwoord
josse colsoul 18 mei 2016 - 13:01

Hoy.
Na een tijdje met een grote kamera te hebben rondgelopen, ga ik het nu proberen met een systeemkamera. Ik volg Laura nu al een tijdje via het internet en het is ongelooflijk wat ik al allemaal heb bijgeleerd. Gezien ik weduwnaar ben geworden en de kinderen volwassen zijn, ga ik proberen de wereld te verkennen. Ik heb een bucketlist opgesteld en ben eraan begonnen. Ik heb al wat gezien en meegemaakt ondertussn, maar over een ding ben ik nog niet tevreden…. mijn foto’s. Ik wil geen gewone vakantiekiekjes maken, maar hoe doe je dat? Hopelijk valt dus het boek in mijn brievenbus want ik kan het gebruiken 🙂
Groetjes aan iedereen, en ik wil afsluiten met mijn persoonlijk zinnetje…. I wish my eyes could take photo’s…
Josse

Antwoord
Susan 18 mei 2016 - 13:03

V-ele foto’s maakte ik tijdens mijn reizen
I-k deed mijn best in jungles en paleizen
N-ooit de goede scherpte, belichting en hoek
K-ijken of dat wel gaat lukken met dit boek!

Liefs!

Antwoord
Tamara Mooij 18 mei 2016 - 15:13

Ik ben net een weekendje naar Texel geweest met mijn camera.
Daar kwam ik erachter dat natuur fotograferen echt iets heel anders is dan gebouwen die stilstaan.
De meeste foto’s waren mislukt, en die wel gelukt waren, waren volgens mij gewoon een lucky shot.
Aangezien ik in september voor 4 weken naar Canada ga, wil ik erg graag dit boek hebben om daar de mooiste foto’s te kunnen maken.
Van de gebouwen in Toronto tot de orka’s in Vancouver.

Antwoord
Felice Hofman 19 mei 2016 - 10:57

Net een reis van 5 maanden Zuid-Amerika achter de rug, boordevol mooie foto’s die ik met mijn nieuwe systeem camera heb gemaakt. Ik kan niet wachten om weer op reis te gaan, mijn camera als eerste in te pakken en nog betere, nog excentriekere, nog indrukwekkendere foto’s te schieten! Met het boek van Laura kan ik nog veel meer leren hoe mijn camera ook op niet-automatische stand beter te gebruiken. Want ook al probeer ik het steeds meer, het kan altijd beter! Ik heb alvast een plekje vrij gemaakt in mijn reisboekenkast 😀

Antwoord
Jildou 19 mei 2016 - 14:34

Jaaaaaaaaaaaa! Hebben! 😀
Ik zit voor mijn gevoel een beetje aan de top van mijn eigen kunnen en toe aan de volgende stap om me te ontwikkelen binnen de fotografie. Na mijn reizen kom ik altijd terug met onwijs veel foto’s en mijn familie en vrienden zijn er altijd erg van onder de indruk. Maar ik blijf voor mijn gevoel dezelfde door mezelf aangeleerde trucjes gebruiken. Die leveren wel resultaat op, maar ik ben toe aan inspiratie, verdieping, de next level! Ik <3 Laura haar website en foto's en kan niet wachten me te laten inspireren door haar boek. Ik begin vast met sparen voor mijn volgende reis om het geleerde uit het boek in praktijk te brengen 😉

Antwoord
Kelly | Dutchie on the Road 19 mei 2016 - 20:28

Super leuk! Ik volg Laura ook al een tijdje en ze maakt inderdaad geweldige foto’s. Ik ben uiteraard ook dol op reisfotografie en je bent nooit uitgeleerd. Extra tips om betere reisfoto’s te maken zijn natuurlijk altijd welkom en daarnaast lijkt het me een prachtig boek.

Antwoord
Nicole 19 mei 2016 - 23:21

Ik heb het boek voor mijn vader gekocht maar nu wil ik hem ook! En incl de videolessen is natuurlijk helemaal geweldig. Niet alleen omdat ik denk dat ik haar lessen kan gebruiken op vakantie/reis, maar ook in het algemeen.

Antwoord
Yvette 22 mei 2016 - 22:45

Met de huidige camera’s lijkt iedereen al gauw een goede fotograaf te zijn, maar er is natuurlijk zoveel meer! En toch moet ik bekennen dat mijn fotografielust hier de laatste jaren helaas een beetje door afgezwakt is… Na het lezen van je blogs kriebelt het, I want to stand out again, inspire me! I NEED this book 😀

Antwoord
Jorien 23 mei 2016 - 14:36

Naast nieuwe culturen en omgevingen ontdekken is mijn grootste hobby om dit alles mooi vast te leggen. Ik kan echt heel blij worden van goed gelukte foto’s, maar helaas lukt het ook nog vaak genoeg niet. Net een nieuwe lens een een polarisatiefilter gekocht en dit boek zou me op de goede weg kunnen zetten om nog meer plezier te hebben in het maken van goede foto’s! 🙂

Antwoord
Betty 23 mei 2016 - 20:55

Wat kan ik aan al die reacties nog toevoegen? Ik volg Laura al een tijdje via haar Academy. Zij geeft waardevolle tips en ik ben van plan om de komende tijd eens foto’ s te gaan nemen volgens haar inspiratie module. Reizen heeft mijn passie en ik ben al op veel plekken geweest. Ik ga ervan uit dat ik in ieder geval een bijzondere foto maak waar ik echt tevreden over ben. En meer is dan een “gewone” reisfoto.
Het zou mooi zijn om dit te verbeteren, zodat ik veel bijzondere foto’s kan maken. Van wat ik al gezien heb van het boek, vind ik daar zeker inspiratie in!

Antwoord
Kayleigh 22 juni 2016 - 07:56

Wauw ik ben ook ZO enthousiast over het boek van Laura Vink.. En wat zou ik graag het boek willen winnen. Ik begin nog maar net met fotograferen, en zo’n inspirerend boek zou me weer wat stapjes vooruit helpen!

Antwoord
Karlijn 22 juni 2016 - 08:58

Hallo Kayleigh, helaas is de actie eind vorige maand al gesloten…Veel succes met je fotografie!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.