Home Weekverslagen Behind the scenes #4: 8 maanden op wereldreis

Behind the scenes #4: 8 maanden op wereldreis

Door Karlijn

Nog een paar dagen en dan zit onze wereldreis erop. Natuurlijk komt er nog een terugblik op de hele reis, maar in deze ‘behind the scenes’ kijk ik eerst terug op de twee maanden die achter ons liggen. We eilandhopten van Frans-Polynesië naar Hawaii, beklommen actieve vulkanen, wandelden over mooie stranden en genoten van zonnig San Francisco. In Mexico zagen we talloze Maya-ruïnes en liepen we door de kleurrijke straatjes van koloniale steden. Dit is onze terugblik!

 • Aantal vluchten: 8
 • Kortste vlucht: 25 minuten, van The Big Island naar Maui, Hawaii
 • Aantal landen bezocht: Frans-Polynesië, Amerika (Hawaii en San Francisco) en Mexico.
 • Mooiste eiland: Moorea, Frans-Polynesië. Ik heb even getwijfeld, want Kauai (Hawaii) is ook ongelofelijk mooi. Maar de steile bergen en pieken van Moorea, de helderblauwe lagoon en de walvissen gaven toch de doorslag.

Terugblik 4_1

 • Grootste verrassing: Hawaii! Wat een overweldigende natuur en wat een afwisseling, prachtig! In deze post liet ik al zien wat Hawaii zo verrassend maakte.
 • Vriendelijkste mensen: de Frans-Polynesiërs zijn heel aardig, al kunnen de hippies van Hawaii (The Big Island) er ook wat van.
 • Geen vrienden met: de muggen. Die noemde ik in mijn vorige terugblik ook al en dat is niet veranderd. Vooral Mexico is een ramp als het om muggenbeten gaat.
 • Mooiste natuur: Hawaii! Kauai vonden we over het algemeen het mooiste eiland, maar de Haleakala-krater op Maui en de actieve vulkanen van The Big Island scoren ook hoog.
 • Mooiste strand: Isla Holbox in Mexico heeft mooie stranden, maar mijn voorkeur gaat uit naar Makalawena Beach aan de westkust van The Big Island.
 • Gaafste stad: San Francisco! We hebben de afgelopen maanden maar weinig steden gezien, maar ook met meer concurrentie zou San Francisco als winnaar uit de bus kunnen komen. Zo’n gave stad, met geweldige street art, diverse wijken en een prachtige ligging.

Terugblik 4_4

 • Indrukwekkendste cultuur: in Mexico werd afgelopen week het katholieke Virgin of Guadalupe-festival gevierd. Onderweg zagen we honderden jonge pelgrims lopen of fietsen met afbeeldingen en enorme beelden van Guadalupe, op weg naar belangrijke kerken. In San Cristobal waren de festiviteiten op hun hoogtepunt en het was erg leuk om daar even deel van uit te maken.
 • Geen genoeg van te krijgen: de Maya-tempels in Mexico. We hebben er nu een stuk of twaalf gezien en we vonden ze allemaal prachtig.

Terugblik 4_6

 • Lievelingsdier: de zeeschildpadden van Hawaii, die heerlijk in het zonnetje op het strand komen liggen. Zo schattig!
 • Irritant: alweer naar de tandarts moeten, deze keer in Cancun. Thuis hoef ik nooit, deze reis al twee keer. Gelukkig houdt de ontsteking zich rustig.
 • Relaxte sfeer: Isla Holbox in Mexico. Volop kleur, witte stranden, geen verharde wegen en golfkarretjes of fietsen als vervoer. 

Terugblik 4_5

 • Jammer: we zijn nu in Tulum, Mexico en op de normaal witte stranden liggen tonnen bruin zeewier. Dit probleem speelt al een jaar, maar de hoeveelheid wier varieert per dag. Sinds een week is de situatie ernstig verslechterd doordat de windrichting is veranderd en de stranden en de zee zien er niet uit. We hopen maar dat de wind nog een beetje draait…
 • Plek waar ik zou kunnen wonen: Kauai, Hawaii. Ik zie me hier al wonen in een leuk huisje aan het strand.
 • Mooiste hotel: Moorea Pearl Beach Resort & Spa op Moorea. Veruit het duurste hotel van de hele reis, maar wat was dit luxe. Ik kan best wennen aan zo’n privé-zwembadje!

Terugblik 4_2

 • Slechtste overnachting: hebben we eigenlijk niet gehad. Al stond ons ‘resort’ op Kauai half op instorten, het voldeed nog prima ;)
 • Gaafste activiteit: de helikoptervlucht over Kauai!
 • Lekkerste eten: wraps met verse rauwe tonijn, bruine rijst, zeewier en wasabisaus op Kauai.
 • Aantal keer ruzie: wederom waren dit vreedzame maanden.
 • Nieuwste verworven vaardigheid: Stand Up Paddling! Op Bali viel ik om de tien seconden van dat bord af (stomme golven), maar op Moorea peddelde ik probleemloos door de spiegelgladde lagoon.
 • Stand van zaken qua budget: Frans-Polynesië was al een aanslag op ons budget, maar Hawaii was helemaal peperduur. Dat kwam mede door de slechte dollarkoers, waardoor de verhouding euro-dollar bijna 1 op 1 is. Het is niet anders, tijd om snel weer aan het werk te gaan!

Terugblik 4_3

Naar huis!

Tja, en nu zijn in we in Tulum, Mexico. Nog een paar dagen relaxen en dan vliegen we maandag naar huis. Natuurlijk volgt er deze week nog een laatste weekverslag en ik blijf ook na thuiskomst volop doorbloggen. Inspiratie genoeg :)  Bedankt voor het lezen weer!

 

Ook leuk om te lezen

35 Reacties

De Wandelgek 17 december 2015 - 07:10

Ben nu al benieuwd naar de blogs die komen gaan. Lig nog wel wat achter met lezen en bekijken van wat je al allemaal hebt geschreven maar de feestdagen komen er aan ? Prachtig die polynesische eilanden en hawai en die helicoptervlucht snap ik helemaal als favoriete activiteit ?

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:37

Ja he? Dat was zo gaaf! Ik ga snel aan de slag met nieuwe blogposts, dan heb je wat extra’s te lezen tijdens de feestdagen ;)

Antwoord
Chantal 17 december 2015 - 07:12

Neeeee, nog maar een paar dagen! Ik ga je verslagen echt wel missen. En ongelooflijk, wat vliegt de tijd. Acht maanden geleden!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:35

Niet normaal he! Hoewel de tijd voor ons best langzaam is gegaan, gelukkig. Ik moet maar snel op zoek naar vervanging voor mijn weekverslagen, anders heb ik straks geen lezer meer over ;)

Antwoord
Eva 17 december 2015 - 07:20

Wat! Zit het er al bijna op? Maar maar maar. …je bent nog maar net vertrokken. …
Alvast een goede terugreis toegewenst.

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:34

Haha! De tijd gaat toch sneller dan je denkt ;) En dank je!

Antwoord
Eva - eighty7 17 december 2015 - 08:20

Prachtige maanden hebben jullie weer gehad! Wat jammer dat het strand in Tulum momenteel niet mooi wit is :(

Als je moest kiezen, welke 2 maanden van de 8 vond je het mooist/meest bijzonder?

Antwoord
Chantal 18 december 2015 - 14:22

Ik ben ook benieuwd!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:31

Hoi Eva en Chantal, dan kies ik toch voor de eerste twee maanden, met Turkije, Iran, Turkmenistan en Oezbekistan. Al hoort Tajikistan daar eigenlijk ook bij, want dat was fantastisch mooi. Maar Iran was een van onze meest bijzondere reiservaringen, Turkije heeft zoveel te bieden op cultureel gebied, Turkmenistan is te bizar voor woorden en de architectuur in Oezbekistan was ongelofelijk…De Zijderoute was soms best afzien, maar het was wel de meest speciale reis die we ooit maakten!

Antwoord
Lisette | Travellust.nl 17 december 2015 - 08:56

WAT? Zijn die 8 maanden nu alweer voorbij? Noooo! Ook deze 2 maanden zien er weer geweldig uit. Je hebt echt een geweldige route gepakt. Goede smaak! Geniet nog even van Mexico!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:28

Dank je Lisette :) ! Gelukkig maar dat die acht maanden voor ons niet zo snel zijn gegaan, haha! Nog een paar dagen en dan zijn we weer thuis!

Antwoord
Stéphanie | Expeditie Aardbol 17 december 2015 - 09:24

Wat kunnen jullie straks op een ongelofelijke reis terugkijken. Wauw, wauw, wauw. Allemaal droombestemmingen en prachtige avonturen. Ben heel benieuwd hoe je het straks in Nederland weer gaat vinden, kan me voorstellen dat het lastig aarden is na zo’n bizar mooie reis. Veel plezier nog tijdens jullie laatste dagen!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:27

Dank je Stéphanie! Het zal inderdaad wel wennen worden thuis. Vorige keer heeft het zo’n vijf maanden geduurd voordat we er echt weer helemaal in zaten en dat zal nu niet anders zijn. Maar we hebben zoveel prachtigs om op terug te krijgen, dus je hoort ons niet klagen :)

Antwoord
Evelyn 17 december 2015 - 10:08

Ik heb je stiekem gevolgd en je doet een paar landen aan die ik ook wil gaan doen ah eind van dit jaar. Hawaii lijkt me gaaf maar idd ook duur :-(

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:25

Dank voor het stiekeme volgen :) ! Wat zijn jouw reisplannen? Hawaii is inderdaad geweldig, maar de prijzen zijn een stuk minder grappig. Sowieso is het er niet goedkoop, maar de dollarkoers zorgde ervoor dat het best tegenviel…Fijne reis!

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 17 december 2015 - 10:18

De tijd is zo ontzettend snel gegaan! Niet te geloven dat jullie al bijna weer thuis zijn. Moet vast heel gek zijn na zo’n periode. Geniet nog even extra hard van de laatste dagen!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:23

Hoi Kirsten, het gaat inderdaad erg wennen worden! Dat weet ik nog goed van onze vorige wereldreis (en jullie natuurlijk ook ;) ). Jullie veel succes met de laatste loodjes thuis, zo gaaf dat jullie weer vertrekken!

Antwoord
Robert | Traveljunks 17 december 2015 - 10:26

Phoe, al bijna voorbij.. Ik vond het leuk om jullie te volgen de afgelopen maanden en ik heb veel, heel veel nieuwe bestemmingen en “must do’s” in mijn hoofd door al je verhalen ;-)

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:22

Mooi zo Robert! Dan is mijn doel bereikt :) Jij bedankt voor het delen van al mijn weekverslagen, super!

Antwoord
Marcella 17 december 2015 - 12:17

Zoveel moois en leuks, ik weet amper waar ik op moet reageren. Je hebt me meegenomen naar de mooiste bestemmingen, ik heb veel van je geleerd. En mijn wishlist is intussen weer een stukje voller, haha :-) Geniet volop van jullie laatste dagen in Mexico!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:20

Dank je Marcella, dat gaat lukken! Fijn dat je al die tijd mee hebt gelezen :)

Antwoord
Sabine 17 december 2015 - 14:23

Mooi overzicht! Wat moet dat gek zijn als jullie traks weer thuiskomen… in de winter nog wel! Zal wel wennen worden :P Het verbaasde me trouwens dat jullie maar 8 vluchten hebben gemakat! Goed gedaan!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:16

Slechte timing he, in de winter thuiskomen! Het zal inderdaad wel even wennen zijn, ook als de zachte winter voortzet ;) Die 8 vluchten zijn trouwens alleen van de laatste twee maanden, in totaal hebben we er 26 gemaakt. Niet echt een goede score :(

Antwoord
Yvonne 17 december 2015 - 17:35

Wow, wat een schitterende foto’s Karlijn! Ik zie het zelf de komende paar jaar niet gebeuren dat ik de kans heb om helemaal naar Hawaï of Polynesië te gaan, maar door jouw foto’s ben ik er toch een beetje bij geweest. Super! Geniet van de laatste paar dagen en goed reis naar huis. Het schijnt een relatief zachte december/winter te zijn tot zover, dus het kon erger. :)

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:15

Dank je Yvonne! Ik hoor inderdaad hoopvolle berichten over zon en 16 graden, dus ik hoop er maar het beste van. Dat maakt de overgang vanuit de tropische hitte toch iets makkelijker ;)

Antwoord
Malou 17 december 2015 - 19:50

Wat is het snel gegaan Karlijn! Alvast een goede reis terug.

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:13

Dank je Malou!

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 17 december 2015 - 20:55

Wauw Karlijn, je hebt me de afgelopen acht maanden (min enkele dagen ;)) mee gevoerd over verschillende plekken in de wereld. Ik ben alvast benieuwd naar de “afsluitende” blogpost (en alle andere) omdat jullie echt zo’n ontzettende gevarieerde reis gemaakt hebben. Geniet van de laatste dagen, hopelijk draait die wind nog zodat jullie nog kunnen genieten van de witte stranden!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:10

Dank je Lotte, en super dat je me al die tijd gevolgd hebt! De wind is inmiddels een beetje gedraaid en er wordt met man en macht gewerkt aan het opruimen van al die bergen zeewier. Hopelijk krijgen we die witte stranden nog te zien ;)

Antwoord
Anita - Reisvlinder.nl 18 december 2015 - 10:15

Leuk overzicht weer en wat vliegt de tijd! Ik heb met veel plezier jullie wereldreis gevolgd. Geniet nog van de laatste dagen en goede terugreis.

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:08

Dank je Anita, ook voor het volgen! Nog een paar dagen strand en dan zit het erop…

Antwoord
Kimber - Reisgenie 18 december 2015 - 13:17

Wow, wat vliegt de tijd! Heerlijk dat Haiwaï zo’n positieve verassing was zeg. Geniet van de laatste dagen en een goede reis terug!

Antwoord
Karlijn 18 december 2015 - 23:08

Dank je Kimber! Hawaii was inderdaad heel gaaf. Aanrader!

Antwoord
Angela 22 december 2015 - 18:36

mooi verslag weer. het lijkt me vre-se-lijk om weer naar huis te moeten en om al die mooie plekken achter te moeten laten. Totdat je je familie weer omhelst, dan ben je dat waarschijnlijk (heel even) vergeten..! ;-)
Fijne kerst!

Antwoord
Karlijn 23 december 2015 - 09:50

Haha! Naar huis gaan was toch best fijn, en het is inderdaad heel leuk om onze familie weer te zien! Gelukkig hebben we zoveel moois om op terug te kijken, daar kunnen we nog wel een paar jaar op teren ;)

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.