Home Weekverslagen Behind the scenes #2: vier maanden op wereldreis

Behind the scenes #2: vier maanden op wereldreis

Door Karlijn

We zijn gisteren aangekomen op ons geliefde Bali en wat is het hier weer heerlijk! Na vier maanden zit de Zijderoute erop en breekt de luxere tweede helft van onze wereldreis aan. Heel fijn, maar de afgelopen maanden waren natuurlijk ook prachtig. In deze post blik ik terug op de twee maanden die achter ons liggen en waarin we het stuk Tashkent-Beijing aflegden.

 • Aantal uren in de auto: niet meer te tellen. We roadtripten door Tajikistan en Kirgizië en brachten weken door in de auto.
 • Aantal uren in de trein: zo’n 45, en allemaal in China. De perfecte manier om de lange afstanden in dit immense land te overbruggen.
 • Langste rit: de nachttrein van Kashgar naar Turpan, veertien uur in totaal.

Terugblik 2_2

 • Aantal landen bezocht: drie;  Tajikistan, Kirgizië en China.
 • Aantal wereldwonderen gezien: eentje, de Chinese Muur!
 • Indrukwekkendste land: qua natuur is dat Tajikistan, qua cultuur China.
 • Vriendelijkste mensen: De Tajieken waren enorm aardig.

Terugblik 2_3

 • Geen vrienden met: de Chinezen. Ik kan er niets aan doen, maar de Chinezen en ik kunnen niet met elkaar overweg. Binnenkort komt hier een uitgebreide post over, als ik het allemaal heb laten bezinken ;)
 • Mooiste natuur: de Wakhan Valley in Tajikistan. Ik moet er nog uitgebreid over schrijven, maar dit grensgebied met Afghanistan is ongelofelijk mooi. Woeste natuur, oude forten uit de tijd van de Zijderoute, hotsprings, groene velden…puur genieten.
 • Mooiste stad: Of mooi het juiste woord is weet ik niet, maar ik houd echt van Beijing. Veel historie, leuke wijkjes, tempels, lekker eten, veel te zien…een geweldige stad om je een week helemaal in te verliezen.
 • Mooiste straatleven: in China. Het was geweldig om in Kashgar rond te lopen en te genieten van de eetstalletjes, de markten en de drukte. Zoveel leuker dan in Centraal-Azië, waar de steden veel minder levendig zijn.

Terugblik 2_1

 • Meest bizarre plek: de containermarkt in Murghab, Tajikistan. In heel Centraal-Azië gebruiken ze zeecontainers als gebouwtjes. In het afgelegen plaatsje Murghab heb je een markt waar in plaats van kraampjes gezellige containers staan. Heel praktisch!
 • Indrukwekkendste culturele bezienswaardigheid: de grotten van Dunhuang in China zijn fantastisch. In zo’n vijfhonderd grotten staan honderden Boeddhistische beelden, met als achtergrond de meest gedetailleerde muurschilderingen.
 • Minder indrukwekkend: het Terracotta Leger in Xi’an. Ik ben blij dat ik het gezien heb, maar door de enorme drukte hadden de kleisoldaten niet het verwachte wauw-effect.
 • Moment van lichte doodsangst: hangend aan een touw in Kirgizië, in een poging levend een steile klif af te dalen. Het kwam allemaal goed, maar wat was deze meerdaagse trekking zwaar.

Terugblik 2_4

 • Leukste hotel: ons courtyardhotel in Pingyao, Pingyao Cheng Jia. Een schattig guesthouse in traditionele Chinese stijl, met een gezellige binnenplaats. Zo’n relaxte plek!
 • Slechtste overnachting: slapen in de woonkamer/keuken van een Tajieks gezin, samen met dertig zoemende vliegen en familieleden die maar in en uit bleven lopen.
 • Aantal keer op de foto gezet in China: tientallen keren, gevraagd en ongevraagd.
 • Trots op: Het feit dat we de vierdaagse trekking in Kirgizië hebben afgemaakt. Ik vind het ook gaaf dat we 20.000 kilometer hebben afgelegd zonder te vliegen, het hele stuk van Istanbul naar Beijing.
 • Lekkerste eten: Gelukkig zijn we Centraal-Azië uit en dat betekent dat het eten weer enorm verbeterd is. We hebben in China prima Chinees gegeten, maar het lekkerste was toch de sushi in Beijing. Heerlijk, wat had ik daar naar uitgekeken! Al moet ik toegeven dat die eerste Big Mac na vier maanden ook prima smaakte…

Terugblik 2_5

 • Aantal kilo’s kwijt: in Lanzhou hadden we een weegschaal op onze hotelkamer. Normaal gesproken zou ik daar ver van wegblijven, maar deze keer was ik erg nieuwsgierig. En wat bleek: ik ben 7,5 kilo kwijt. Nu hopen dat het eraf blijft, al vrees ik het ergste met het goede eten en de cocktails hier op Bali!
 • Staat van mijn uitrusting: mijn AllStars liggen ergens in een vuilnisbak in Xi’an, net als een broek en een shirtje. Alles zat vol gaten en scheuren. Schoenen en shirt heb ik inmiddels vervangen, maar een nieuwe broek kopen in Azië zie ik niet gebeuren. Of ik moet genoegen nemen met een kniebroek ;)
 • Aantal keer ruzie: 1 keer. China was niet altijd even goed voor ons humeur…
 • Domste actie: Ward dacht dat hij mijn foto’s had gekopieerd naar de laptop. Toen ik mijn geheugenkaart al had gewist, bleek dat hij dat hij toch nog geen kopie had gemaakt. Gelukkig hebben we de meeste foto’s alsnog kunnen herstellen.
 • Nieuwste verworven vaardigheid: oplossen van taalbarrières. Vanaf Cappadocië tot Beijing waren we eigenlijk continu lost in translation. Bijna niemand sprak Engels (behalve in Iran) en dat maakte dat we bij elke activiteit eerst na moesten denken over de manier waarop we onze boodschap over zouden brengen. Grappig, maar ook wel vermoeiend.
 • Onmisbaar: het Point It-boekje, met foto’s van allerlei spullen, producten en etenswaren. Toch handig  om in Chinese restaurants noodles en een foto van een koe aan te kunnen wijzen ;) .
 • Stand van zaken qua budget: het gaat. Nog wel, want we merken dat we hier op Bali alweer veel meer uitgeven aan van alles en nog wat. Eten, drankjes, shoppen, massages…het moet even kunnen, maar straks gaan we weer wat rustiger aan doen. Hopen we.

Terugblik 2_6

Wat staat er nu op de planning?

De Zijderoute was prachtig, avontuurlijk en niet-toeristisch. Een schitterende reis, maar ik vond het niet altijd makkelijk. Mede door de lengte, want vier maanden in Centraal-Azië is best een tijd. De tweede helft van onze reis ziet er weer een stuk relaxter uit. De komende zes weken zijn we in Indonesië en reizen we door Flores, Bali en Noord-Sulawesi. Via Singapore gaan we naar Japan en daarna naar Frans-Polynesië. Vervolgens bezoeken we Hawaii, San Francisco en Mexico. Ik heb er heel veel zin en ik hoop dat jullie mee blijven lezen!

ps Wil je de terugblik op de eerste twee maanden van onze reis lezen? Die vind je hier!

Ook leuk om te lezen

46 Reacties

Edith | [travel.create.repeat] 21 augustus 2015 - 17:49

Oooooh, heeeeerlijk zo’n verzamelpost :-) Ik ben echt heel nieuwsgierig naar China! Met Jesús’ paspoort hebben we er een visum voor nodig, maar gezien de Cubaans-Chinese vriendschap zou dat wel moeten lukken denk ik. Lijkt me echt fascinerend! Zo mooi en zo frustrerend tegelijkertijd… Ben benieuwd naar meer van je posts over China! En jeetje wat een gave reis gaan jullie nog tegemoet zet, had me eigenlijk niet zo bedacht waar de route nog heen ging. Na 4 maanden van afzien nu 4 maanden genieten :-) Enjoyyy!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:48

Dat is het precies: China is mooi en frustrerend tegelijk. En wat je er ook van vindt: saai is het in elk geval nooit! Met de visa zou het inderdaad wel goed moeten komen voor jullie :) Ik ga snel aan de slag met schrijven over China, tussen het relaxen door dan ;)

Antwoord
evelien 21 augustus 2015 - 17:50

Ben heel benieuwd wat jullie de mooiste plekken van indonesie vinden. We zijn op huwelijksreis gegaan naar indonesie eind juli. We begonnen in sumatra, maar op dag 5 hebben we een scooterongeluk gehad op samosir waardoor we terug naar Nederland moesten. We gaan wanneer mijn man hersteld is van een gebroken bovenarm weer zeker terug om de reis te vervolgen. Heel nieuwsgierig naar je ervaringen wat betreft sulawesi en flores! Geniet nog van jullie reis!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:45

Ah, wat erg dat jullie een ongeluk hebben gehad! En dat op je huwelijksreis…Ik hoop dat je man heel snel weer hersteld is en dat jullie snel weer terug kunnen. Indonesië is zo mooi! Vijf jaar geleden waren we in Zuid-Sulawesi, Java, Bali en de Gili’s en nu willen we weer andere delen van het land verkennen. Veel sterkte met het herstel en ik duim dat jullie snel je huwelijksreis kunnen vervolgen!

Antwoord
Chantal van Aert 21 augustus 2015 - 18:04

Ik houd van dit soort overzichten! Ik blijf maar hetzelfde zeggen: wat een fantastische reis. *Best wel jaloers*

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:42

Dank je Chantal! We genieten er ook enorm van :)

Antwoord
Jessica 21 augustus 2015 - 18:15

Haha hilarisch om al die antwoorden te lezen. “Geen vrienden met: de Chinezen. Ik kan er niets aan doen, maar de Chinezen en ik kunnen niet met elkaar overweg. Binnenkort komt hier een uitgebreide post over, als ik het allemaal heb laten bezinken.” Ik weet niet hoe het komt, maar volgens mij hebben veel mensen een haat-liefde-verhouding met China haha. En je mag nu trouwens echt wel even genieten van de ‘luxe’ hoor, hoef je je helemaal niet druk over te maken. De tweede helft van jullie reis ziet er trouwens ook geweldig uit, wat een geweldige landen hebben jullie nog op de planning! Wordt weer een klein feestje, iedere keer als er een blog van jouw online verschijnt! :)

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:41

Ah, thanks :) ! We zijn inderdaad echt aan het genieten van de luxe en van Bali. Ik houd toch zo van dit deel van de wereld! Al mijn China-frustraties zijn verdwenen (al kan ik ze ook zo weer oproepen) en ik zit helemaal in relaxmodus. En overmorgen gaan we naar Flores, ik ben zo benieuwd! De tweede helft van onze reis is echt van heel andere orde dan de eerste, haha!

Antwoord
Robert | Traveljunks 21 augustus 2015 - 19:08

Mooi overzicht. Mijn collega die het bureau naast me heeft komt uit China en beaamt datgene wat jij beschrijft over de Chinezen. Ik ben in Angkor wel eens bijna overhoop gelopen geworden door zo’n groep bejaarde toeristen, mar kan er stiekem ook wel weer om lachen. Fijn dat jullie de meeste foto’s nog terug konden halen zeg. Ik weet hoe het is om een deel te missen :(

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:38

Zo balen dat een deel van jullie Madagaskar-foto’s is gestolen :( Daar zou ik me maar moeilijk overheen kunnen zetten…Wel grappig dat jouw collega het met me eens is, aangezien hij zelf uit China komt! Dan ligt het toch niet helemaal aan mij. Gelukkig dat jij nog om de Chinezen kunt lachen. Ik heb het elke dag opnieuw geprobeerd (erom lachen is namelijk het beste wat je kunt doen), maar na een uur Zen-gedrag verviel ik weer in frustraties ;) En erger: ik bespeurde bij mezelf ook regelmatig Chinees gedrag!

Antwoord
Puck 21 augustus 2015 - 19:31

Wat een geluk dat die foto’s terecht zijn! Daar zou ik echt enorm van balen, als je je foto’s kwijt raakt… Ben benieuwd naar de rest van je reis. Vind het prachtig om even mee te verdwalen in je verhalen.

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:34

Super dat je meeleest Puck! Het kwijtraken van de foto’s was inderdaad even stressen. Gelukkig hebben we de meeste foto’s snel kunnen herstellen, ik was er maar een stuk of twaalf kwijt. En ik maak er altijd veel te veel, dus er bleef nog genoeg over :)

Antwoord
Kirsten | Travelaar.nl 21 augustus 2015 - 19:36

Wat blijft dit toch leuk om te lezen Karlijn! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Wat ben ik jaloers! ;) Haha. Super knap dat jullie helemaal over land in Peking zijn aangekomen. Groot gelijk dat jullie nu even lekker aan het genieten zijn op Bali. Enjoy! Geen vrienden met.. Chinezen.. Hahaha ik ben niet in het echte China geweest, maar herken het wel een beetje van Taiwan. Vooral de ontzettend vieze eet-gewoontes kwamen mij helemaal de strot uit ;)

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:32

Ah, dat eten inderdaad! Ik kan er thuis al niet tegen als iemand een appel zit te eten, laat staan dat ik met slurpende, smakkende, tussendoor rochelende Chinezen kan leven. Tijdens een treinrit zaten we naast drie mannen die instant noodles aan het eten waren. Zelfs met koptelefoon en de muziek op z’n hardst hoorde ik het geslurp er nog doorheen. Brrr…Gelukkig kunnen we nu op Bali weer helemaal bijkomen van alle irritaties ;)

Antwoord
Malou 21 augustus 2015 - 20:13

Uiteraard blijf ik meelezen! Leuk zo’n overzichtje. Kan me helemaal voorstellen dat je geen vrienden bent met de Chinezen. Haha.
Ben nu al benieuwd naar de rest van jullie reis.

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:28

Fijn dat je mee blijft lezen Malou! Tja, de Chinezen…het wil maar niet lukken tussen ons, haha! Er komt snel een blog aan over mijn Chinese vrienden :)

Antwoord
Eva - eighty7 21 augustus 2015 - 21:09

Tuurlijk blijven we meelezen, super leuk om jullie zo te volgen op jullie wereldreis. Ik vond Beijing ook zo leuk, vooral die oude wijkjes. Geniet van jullie heerlijke relax dagen!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:26

Dank je Eva, dat komt helemaal goed! En super dat je mee blijft lezen :) De oude wijken van Beijing waren bij mij ook favoriet. Zo’n leuke stad!

Antwoord
Sabine 21 augustus 2015 - 22:17

Leuke samenvatting! Zo en point-it boekje lijkt me mega handig! Ook voor hier trouwens als je op reis gaat door Colombia zonder een woord Spaans te spreken :D

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:23

Het Point It-boekje is inderdaad een uitvinding! Wel grappig, want we hebben het al jaren elke reis bij ons. Inderdaad ook in Midden- en Zuid-Amerika, want ons Spaans is belabberd. Nog nooit hadden we het nodig, maar in China stonden we er elke dag dingen in aan te wijzen. Vooral ideaal voor het eten, want je weet in China maar nooit wat je anders voorgeschoteld krijgt ;)

Antwoord
Marcella 21 augustus 2015 - 23:05

Natuurlijk blijf ik meelezen, al loop ik soms wat weken achter ;-) Maar ik heb wel álles gelezen en erop gereageerd. Veel te leuk! Beijing lijkt me echt een leuke stad, daar wil ik graag nog eens naartoe. En de Chinese Muur op natuurlijk. Leuk, zo’n samenvatting van de afgelopen 4 maanden. Je bent al op de helft beland van je te gekke reis. Maar er komt nog zoveeel moois aan. De relaxtere helft van de reis. Heerlijk genieten jullie!!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:17

Super dat je alles hebt gelezen Marcella! We zijn inderdaad alweer op de helft. ongelofelijk. Maar de meest relaxte bestemmingen moeten nog komen, heerlijk!

Antwoord
Bart 22 augustus 2015 - 00:51

Ben echt benieuwd naar je ruzie!!… Wat heb je gedaan? Staan alle Nederlanders nu in een kwaad daglicht? Bali is echt super mooi, en daarnaast zijn ook de Gili eilanden een aanrader.

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:14

Hoi Bart, dit was een ruzie(tje) met Ward, haha! Het aantal keren ruzie met de Chinezen is waarschijnlijk blijven steken rond de 154 ;) Soms waren we hele dagen aan het vechten met parapludragende, voordringende, duwende en gillende Chinezen! We hebben vast niet bijgedragen aan een positief imago van Nederland, maar op een gegeven moment moet je je zelf ook Chinees gaan gedragen, anders kom je nergens ;)

Antwoord
Alfons 22 augustus 2015 - 01:13

Ik ben ook weer ‘bij’, het blijft leuk om te volgen! Vier maanden Centraal-Azië is wel redelijk hardcore, maar nu kan de party beginnen toch? :) Met name Tajikistan lijkt me trouwens wel onwijs mooi als ik jouw foto’s zo bekijk, en Pingyao staat ook genoteerd. Nu lekker genieten van wat er komen gaat!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:11

Hoi Alfons, wat mij betreft is de party in volle gang! Dat mag de komende maanden zo blijven ;) . Tajikistan is inderdaad een fantastisch mooi land, een van de mooiste plekken waar we ooit zijn geweest. Echt een aanrader, ondanks dat het er pittig reizen is!

Antwoord
Yvon 22 augustus 2015 - 04:37

Ben benieuwd naar je blog over China! En je weet; je bent niet de enige :)

Net zoals de anderen blijf ik natuurlijk ook meelezen, ben heel benieuwd naar de tweede helft van jullie reis, dat gaat zó anders zijn! Maar hé, die luxe hebben jullie wel verdiend!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:09

Hoi Yvon, zo fijn om van een China-kenner te horen dat ik niet de enige met China-frustraties ben ;) Ik ga binnenkort die blog schrijven, die frustraties moeten er nog uit, haha! Maar inderdaad eerst even genieten van alle luxe hier. Toch wel erg fijn!

Antwoord
Tikva 22 augustus 2015 - 08:37

Fijn weer zo’n terugblik, ben benieuwd naar alle uitgebreidere verhalen die nog gaan komen. Zoals China, maar nu eerst lekker een paar weken wat chiller genieten. Veel plezier!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:07

Dank je Tikva! Ik moet eens flink aan de slag met verhalen schrijven, maar Bali werkt nog niet zo stimulerend voor mijn productiviteit. Ik ben meer bezig met vragen als ‘welke massage neem ik vandaag’ en ‘waar gaan we lunchen’ ;) Komt hopelijk vanzelf weer goed!

Antwoord
Jenny - ikreis.net 22 augustus 2015 - 09:42

Haha, je mening over Beijing is zo herkenbaar. Ik was er bijna een week omdat ik een aantal visa moest regelen, en op het laatst werd ik gék van alle drukte en het gerochel.

Ik eigenlijk nooit ‘gemeten’ hoe ver ik in 2006 overland reisde. 20.000 km klinkt als heel veel, maar als ik op de kaart kijk haal is waarschijnlijk meer. Dat heb ik me echt nooit gerealiseerd! Dom.

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:06

Nou ja, dom…dat valt ook wel weer mee ;) China is inderdaad een land om gek van te worden. Prachtig, veelzijdig, maar echt: na 3,5 week was het wel weer mooi geweest!

Antwoord
antonette - we12travel 22 augustus 2015 - 13:58

Officieel jaloers haha :-) vooral op die prachtige bergen, maar dat verbaasd je vast niet. Nog 2.5 maand tot Nepal, kan niet wachten. Veel plezier nog in Indonesië!

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:03

Dank je Anto! Ik ben zo benieuwd wat je van Nepal gaat vinden, maar het kan niet anders dan dat het geweldig wordt. 2,5 maand schiet al aardig op, sterkte met aftellen!

Antwoord
Monique Derwig 22 augustus 2015 - 14:24

Hallo Karlijn, wat een mooi overzicht! Leuk om zulk imposante reis in een lijst te zien samengevat. Wat zullen jullie ervaringen hebben opgedaan! Je gevoel bij China kan ik delen want ook bij mij is het een haat-liefde verhouding. Ik vind het een prachtig, interessant land maar van sommige dingen rijzen mijn haren ten berge!
Heb mijn reisverhaal over Noord Griekenland geschreven maar ben nog steeds bezig met de website van onze stichting. Jouw website heeft onze computerman als voorbeeld genomen. Als ie klaar is laat ik het je weten.
groetjes van uit Limburg! Monique

Antwoord
Karlijn 23 augustus 2015 - 03:01

Hoi Monique, gelukkig dat de haat-liefdeverhouding met China herkenbaar is! Dan weet ik dat het niet helemaal aan mij ligt ;) Ik ben benieuwd naar je site, veel succes ermee!

Antwoord
Sandra 23 augustus 2015 - 09:49

Oef… Dat was even schrikken dat je het geheugenkaartje al had leeggehaald! Ik zou helemaal gek worden geloof ik, maar gelukkig hebben jullie bijna alles kunnen herstellen. Wat een ongelofelijk leuke post trouwens. Het is zo leuk om mee te reizen, maar ook de minder leuke dingen te lezen. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar daardoor blijft het wel realistisch. Zo lang van huis zijn kan ook niet altijd 100% leuk zijn, dat is het thuis ook niet altijd. Gelukkig maar, want daardoor weet je maar al te goed weer te realiseren hoe mooi het leven kan zijn! Ik ben benieuwd naar jullie luxere deel van jullie wereldreis. Ik ben vooral benieuwd hoe jullie Hawaii en San Francisco gaan ervaren na de grote verschillen in Azië! Veel plezier de komende maanden!

Antwoord
Karlijn 24 augustus 2015 - 14:40

Dank voor je leuke reactie Sandra! Ik probeer inderdaad ook iets te zeggen over de mindere kanten, want die zijn er af en toe ook. Bijvoorbeeld als je zo stom bent om je geheugenkaart te wissen voordat je foto’s zijn gekopieerd ;) Zelf zijn we ook heel benieuwd naar Hawaii (van SF weten we al dat we het een geweldige stad vinden), maar ik denk dat het prachtig wordt. En hoeveel ik ook van Azië houd, tegen die tijd is het ook weer fijn om in een Westers land rond te reizen, met een eigen auto en zonder al teveel miscommunicatie. We kijken in elk geval erg uit naar de komende maanden!

Antwoord
Kimber - Reisgenie 23 augustus 2015 - 11:04

Prachtig overzicht! China lijkt me echt een moeilijk land om te reizen. Mijn vriend will er heel graag heen, maar ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat iemand er laaiend enthousiast over is. Ik kan me goed voorstellen dat je na 4 maanden Centraal-Azië bij moet komen, lijkt me heel zwaar!

Antwoord
Karlijn 24 augustus 2015 - 14:36

Dank je Kimber! Ik kan me voorstellen dat je twijfelt over China. Het is ook zo’n lastig land en ik weet nog steeds niet wat ik er nu echt van vind. Ik zou het niemand voor 100% aanraden, maar afraden ook zeker niet. Want er is zoveel indrukwekkends te zien en het is zo’n fascinerende plek. Voor mij is het echt haat-liefde, 50-50! Ik zal er binnenkort een post over schrijven :)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 23 augustus 2015 - 11:07

Ik heb al je wekelijkse updates gelezen en ik vind deze grote “samenvatting” echt heel leuk . Fijn om zo te lezen wat jullie toch allemaal gedaan hebben: zo indrukwekkend om te beseffen dat jullie 20000km over land gereisd hebben. Daar mag je terecht trots op zijn! Gelukkig dat de foto’s terecht zijn en geniet maar van de luxe! Wat vakantie na al dat reizen mag wel ;-)

Antwoord
Karlijn 24 augustus 2015 - 14:33

Dank je Lotte :) ! Ik was ook zo blij dat we de foto’s weer terug konden halen. Zo’n stomme fout, helemaal onze eigen schuld! De afgelopen dagen hebben we enorm genoten van de luxe, het heerlijke eten en de spa’s. Echt even een vakantie in een vakantie!

Antwoord
Sieds | Sieds My Travels 24 augustus 2015 - 09:32

Heerlijke post weer! Wat kunnen jullie terugkijken op vier mooie maanden. En wat staat er nog veel gaafs te wachten zeg, wat een vooruitzichten, wel fijn dat de 2e helft wat relaxter is lijkt me.. geniet er lekker van! :-)

Antwoord
Karlijn 24 augustus 2015 - 14:21

Dank je Sieds, dat gaat lukken! We zijn zelf ook blij dat de tweede helft wat relaxter is, hoe mooi de eerste vier maanden ook waren. Beter zo dan andersom ;)

Antwoord
Ester 24 augustus 2015 - 18:05

Wat een avonturen weer :-) En zoveel moois nog in het vooruitzicht! Geniet van de luxe in Bali, staat de reis naar Mexico trouwens al vast? Als je tips nodig hebt hoor ik het wel:-)

Antwoord
Karlijn 27 augustus 2015 - 13:47

Hoi Ester, het worden drie weken Yucatan! We zijn daar in 2003 ook al eens geweest, in combinatie met Guatemala, Honduras en Belize, maar we wilden graag meer van het gebied zien. En sommige dingen (zoals Uxmal en Palenque) nog een keer :) Mocht je tips hebben, dan hoor ik ze natuurlijk heel graag!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.