Home Noord-Amerika 15x heimwee naar New York

15x heimwee naar New York

Door Karlijn

New York is zo’n plek die ik al mis voordat ik er weg ben. De energie van de stad, de fijne parken, de hippe cafés en de geweldige winkels zorgen ervoor dat ik terug wil blíjven komen. Afgelopen juni was ik voor de tweede keer in New York en sindsdien heb ik heimwee. Dit zijn vijftien dingen die ik mis!

1. De energie van New York. Je voelt het zodra je de straat op stapt: New York bruist. Iedereen is ergens naar op weg, iedereen lijkt een doel te hebben. In New York lijkt alles mogelijk, de stad leeft en dat voel je. Overal.

2. Aan het einde van de middag in de zon in Washington Square Park zitten, terwijl ik stiekem gesprekken afluister van de studenten van NYU.

3. Op zondagmiddag door Williamsburg slenteren. Koffie drinken bij Toby’s Estate, een dik belegde bagel eten bij The Bagel Store. Schatzoeken tussen de vintage spullen op de Williamburg Flea Market, gave street art bekijken…Williamsburg heeft alles voor een perfecte zondag.

4. Samen met New Yorkers in de rij staan voor een heerlijke burger van The Shake Shack in Madison Square Park, de eerste locatie van deze populaire hamburgerketen.

5. Dromen over de dag dat ik de loterij win en een loft in Soho of Nolita kan betalen. Ik wil zo’n huis met een gietijzeren brandtrap!

6. Genieten van de red velvet muffins van Little Cupcake Bakeshop in Nolita. Die van Magnolia Bakery zijn ook niet verkeerd…

7. Ontbijten bij The Fiat Café in Nolita. Dat zou mijn vaste ontbijttent zijn als ik in mijn loft woonde. Zo’n leuke plek, met aardige medewerkers, volop keuze in ontbijtjes en overal foto’s van de klassieke Fiat 500.

8. Over de Brooklyn Bridge wandelen en genieten van het uitzicht over Manhattan. Het uitzicht vanaf Brooklyn Brigde Park is trouwens ook geweldig.

9. Shoppen tot ik erbij neerval. In Soho, in Nolita, in de grote warenhuizen: overal in New York kun je fantastisch winkelen.

10. In zon relaxen op een bankje ergens op de High Line. Het gaafste park wat er is, met terrasjes, banken met uitzicht over de stad en kleine cafétjes.

11. Het bewonderen van de architectuur. Het Chrysler Building, het Flatiron Building, het Empire State Building, ik vind ze allemaal prachtig. En ben je op zoek naar het beste uitzicht over al die New Yorkse wolkenkrabbers? Neem dan de lift naar de top van Rockefeller Center, The Rock. Het uitzicht is er nog beter dan vanaf het Empire State Building.

12. De New Yorkse skyline tegemoet varen op de ferry van Williamsburg naar Manhattan.

13. Broadway aflopen, van Central Park tot aan het World Trade Center en zo alle New Yorkse hoogtepunten tegenkomen.

14. Onverwachts plekken herkennen waar je nog nooit bent geweest. Omdat New York in zoveel films en series figureert, voelt de stad heel bekend. Ik vond het erg leuk om opeens het appartement van Monica en Rachel uit Friends te spotten en het geweldige huis van Carrie van Sex and the City te ontdekken. Dat appartement wil ik trouwens ook wel kopen, als ik die loterij win 😉

15. Genieten van ‘typisch New York’: wolkenkrabbers die scherp afsteken tegen een helderblauwe lucht, paardenkoetsen die door Central Park draven, yellow cabs die voorbij scheuren, hotdogstalletjes op straat, gebouwen met gietijzeren trappen, restaurants met keukens uit de hele wereld, hippe koffiebars…I love New York!

Ben jij ooit in New York geweest, of staat de stad op je wishlist? Ik ben benieuwd!

BewarenBewaren

Ook leuk om te lezen

23 Reacties

Sieds | Sieds My Travels 8 april 2015 - 12:24

Nu heb ik nóg 15 redenen waarom ik gauw naar New York moet! 😉 Het is echt een stad waar ik gewoon een keer geweest moét zijn! 🙂 Wat een mooie foto’s weer, top!!

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:56

Dank je Sieds! Mocht je nog meer redenen nodig hebben, dan bedenk ik ze graag voor je hoor! Is helemaal niet moeilijk, er is zoveel gaafs in deze stad! Hopelijk kun je het snel eens met eigen ogen aanschouwen 🙂

Antwoord
Daphne | LiveTheLifeYouLove 8 april 2015 - 12:25

Magnolia’s Bakery!! Daar heb ik verjaardagstaartjes gekocht in aug 2012. Ik had de carrot cake; zoooooooo ontzettend lekker! Brooklyn Brigde Park is trouwens ook super, vooral de zonsondergang vanuit daar aanschouwen. Magisch! En de higline, ik zie mezelf alweer zittend op een bankje! NYC is inderdaad zo’n stad die je, zoals jij het al zo mooi opschrijft, alweer mist voordat je weg bent. <3

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:55

Ik hoor het al: ik moet nog eens terug voor de carrot cake 🙂 Waarom heb ik die gemist? Een prima reden voor een nieuw tripje, want van New York krijg ik nooit genoeg!

Antwoord
Linda | Meisje van de Wereld 8 april 2015 - 12:30

Oooohhh New York, wat ben ik dol op die stad! In november ben ik er voor het eerst geweest, maar ik weet nu al dat ik een keer terug wil. En grappig die foto van Rockefeller Center en street art vanaf High Line Park. Ik heb precies dezelfde foto’s 🙂 Heerlijk om zo weer even terug te zijn in New York!

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:54

Hoi Linda, grappig dat je dezelfde foto’s hebt gemaakt! Die muurschildering vanaf de High Line vind ik zo gaaf 🙂

Antwoord
Natasja 8 april 2015 - 13:06

Na vier bezoeken aan NYC kan ik hier alleen maar bij zuchten en denken, jaaaaah <3 Zo'n heerlijke stad, bijzondere vibe hangt daar toch ook altijd. Ik ga ook vast nog wel een keertje terug.

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:53

New York is zo’n stad waar je naar terug blijft gaan! Kan me niet voorstellen dat het ooit gaat vervelen. Dat je al vier keer in New York bent geweest, wat heerlijk!

Antwoord
Robert | Traveljunks 8 april 2015 - 13:32

Oh oh, #7…. Nu moet ik ook naar New York 🙂

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:52

Haha! Een prima reden om te gaan 🙂

Antwoord
Sandra 8 april 2015 - 14:52

Jaaaa New York! Ik ben er als echte USA-fan nog nooit geweest, maar in september gaat het dan toch echt gebeuren! Yay! Ik ga je tips zeker meenemen Karlijn en vooral een hamburger eten bij de Shack!

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 14:59

Hoi Sandra, ik hoop echt dat je snel weer helemaal fit bent! En dan ga je er een geweldige reis van maken in september. Eindelijk naar New York, yay!!!

Antwoord
Dennis 8 april 2015 - 15:09

Aaah New York. Wat een geweldige stad. Het is alweer 3 jaar geleden dat ik daar was. Vershillende dingetjes die ik graag nog een keer wil zien en een hop wat ik nog graag wil zien, maar zie hier ook alweer verschillende dingetjes die ik graag zou willen zien. Het is alweer te veel om in een volgende reisje te stoppen denk ik :-).
Wat is het ook een heerlijke stad om te fotograferen.
Moet toch weer eens gaan neuzen voor ticket prijzen.

Heb genoten van je blog

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 21:02

Hoi Dennis, bedankt voor je reactie! Ik kan me helemaal voorstellen dat je nog eens terug wilt naar New York. Er is zoveel te zien en te doen, en er verandert natuurlijk ook superveel. Ik heb nu ook alweer een verlanglijst voor een volgend bezoek 🙂 Hopelijk vind je snel een goede ticketdeal, zou gaaf zijn!

Antwoord
Milou 8 april 2015 - 16:20

Ik ben er bijna zes jaar terug een paar dagen geweest en MAN, ik wil graag terug. Ik hou van steden waar steeds weer opnieuw iets is te ontdekken, en New York is zeker een van de toppers op dat gebied 🙂

Antwoord
Karlijn 8 april 2015 - 21:06

Helemaal mee eens! Londen is voor mij ook zo’n stad. Elke keer ga ik er met een grote to do-lijst naartoe en ik ga elke keer naar huis met een nieuwe lijst voor een volgende keer. En in Londen ben ik echt al vaak geweest 🙂 Jammer dat New York zo ver en duur is, anders zou ik er elk jaar wel een keer heen willen. Hopelijk krijg je snel de kans om ook weer terug te gaan!

Antwoord
Alfons 8 april 2015 - 23:58

Jaa New York! Alweer veel te lang geleden dat ik daar ben geweest, maar over een dikke maand zit ik twee weken aan de oostkust, waarvan ruim een week in NYC 🙂 Door jouw artikel kom ik nog meer in de sfeer en is mijn lijstje nog langer geworden! Prachtige foto’s trouwens. Ik bedenk me nu dat een groothoeklens hier wel handig zal zijn.

Antwoord
Karlijn 9 april 2015 - 10:48

Een week in New York lijkt me geweldig, wat een mooi vooruitzicht! Een groothoeklens is inderdaad leuk in New York, ik heb die van mij heel vaak gebruikt. Alvast heel veel plezier gewenst in Amerika!

Antwoord
Tikva 10 april 2015 - 09:10

Oh mag ik dan op bezoek komen als je dat huis van Carrie hebt gekocht. Dromen mag toch en dat doe ik zeker bij die foto’s van jou. Ik vond New York met een baby best pittig maar o zo mooi.

Antwoord
Karlijn 10 april 2015 - 10:17

Natuurlijk mag je op bezoek komen! Mijn toekomstige huis in New York staat altijd voor je open 😉 New York met een baby lijkt me inderdaad best een uitdaging!

Antwoord
Marjolein 18 april 2015 - 15:51

Aaaahhh! Nog een maandje, dan ga ik voor het eerst naar New York. Heerlijk om met jouw foto’s en tips vast in de stemming te komen. Ik ben bang dat ik met duizenden foto’s terug ga komen 😀

Antwoord
Karlijn 18 april 2015 - 18:01

Gaaf dat je naar New York gaat! Je gaat daar vast hele gave foto’s maken, qua straatfotografie kun je je uitleven! Heel veel plezier gewenst!

Antwoord
Vier favorieten: de leukste parken van New York - Karlijn Travels 27 maart 2016 - 15:19

[…] New York is hectisch, bruisend en explodeert bijna van energie. En toch is het heel makkelijk om midden in die drukte even te relaxen. Op talloze plekken in de stad vind je gezellige parken met elk hun eigen karakter, die je uitnodigen om gewoon te gaan zitten en New York aan je voorbij te zien trekken. Dit zijn mijn favorieten. […]

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.