Home Persoonlijke blogs Persoonlijk: nog maar 1 maand wereldreizen te gaan…

Persoonlijk: nog maar 1 maand wereldreizen te gaan…

Door Karlijn

Een maand vakantie is natuurlijk een hele tijd, maar als je nog maar een maand te gaan hebt van je wereldreis van acht maanden, lijkt die reis bijna voorbij. We hebben nog een week Hawaii, een weekend San Francisco en drie weken Mexico op de planning en dan gaan we naar huis. Maar hoe kijken we tegen onze thuiskomst aan?

Vijf jaar geleden waren we ook acht maanden op wereldreis en ik weet nog goed hoe ik me voelde toen we naar huis moesten. Natuurlijk vonden we het geweldig om familie en vrienden weer te zien, maar om te zeggen dat we zin hadden om het normale leven weer op te pakken: nee. We hadden nog makkelijk even door kunnen reizen, maar ons geld was op. Onze briljante reis was voorbij, het was niet anders. Het heeft maanden geduurd voordat we weer een beetje in het ritme van thuis zaten. Verplichtingen, werk, stress, het huishouden…we vonden het allemaal niet meevallen. En anderhalf jaar later was ik al bezig met wereldreis 2.0 ;)

DSC03799

Thuis zijn

Deze keer kijk ik er juist naar uit om naar huis te gaan. Ik weet zeker dat ik na twee weken alweer nieuwe reisjes aan het plannen ben, maar ik ben toe aan thuis zijn. In mijn eigen huis, met mijn eigen spullen. Ik mis mijn nichtje en neefje enorm en het is de hoogste tijd dat ik ga zien hoe ze zijn veranderd. Mijn schoonzusjes zijn zwanger, mijn broer en schoonzusje gaan trouwen, goede vrienden gaan trouwen: er is heel veel om voor thuis te komen. Ik wil weer fatsoenlijke kleren dragen, naar de kapper en weer lekker aan het werk gaan. Mijn favoriete series kijken, mijn lievelingssushi eten en in mijn eigen bed slapen. En alle nieuwe Tony’s Chocolonely proeven natuurlijk (plus hernieuwd kennismaken met de caramel-zeezout-variant)!

G0023851

Oude muts?

Dit gevoel heb ik nooit eerder gehad. Ik mis weinig van thuis als ik op reis ben. Maar nu is het anders. Misschien vanwege mijn neefje en nichtje, misschien omdat ik een oude muts begin te worden of misschien wel omdat ik nog zoveel indrukken te verwerken heb. De eerste vier maanden van deze reis – overland van Istanbul naar Beijing – waren pittig, maar zo ontzettend mooi en overweldigend. Daar ben ik in mijn hoofd nog lang niet klaar mee.

DSC05742

Reizen missen

Ondanks mijn zin in thuis zijn, weet ik tegelijk dat ik het reizen enorm zal gaan missen. Elke dagen nieuwe avonturen, plannen en indrukken. Alleen maar nadenken over de leuke dingen die je wilt gaan doen. Als grootste probleem de vraag ‘waar gaan we eten’ hebben. Geen huishoudelijk gedoe, geen sleur. Niet zelf hoeven koken. Geen verplichtingen, geen stress, geen deadlines. Alleen maar genieten van alles wat je ziet, doet en meemaakt. Zon, warmte, buiten zijn. Samen zijn. De hele dag mogen fotograferen. Allemaal dingen die een lange reis zo onbeschrijfelijk mooi maken. Wat zal ik dat straks missen als ik kleumend bij de verwarming zit, met een to do-list van hier tot mijn geliefde Tokyo…

DSC08889

Ps Ward kijkt heel anders tegen onze thuiskomst aan. Hij denkt nog na over een verlenging in Canada en Zuid-Amerika ;)

Zou jij na acht maanden reizen ook toe zijn aan thuis, of kan een reis je niet lang genoeg duren?

Ook leuk om te lezen

48 Reacties

Stéphanie | Expeditie Aardbol 19 november 2015 - 09:05

Wat gaat de tijd snel! Je eerste stukje over de tulpen in Istanbul staat nog vers in mijn geheugen. Wel goed ergens dat je zin hebt om thuis te komen, want het lijkt me heel naar als je met tegenzin weer thuis bent. Het is juist ook zo fijn om een thuis te hebben ;). Maar gelukkig wacht er nog een maand aan avonturen op jullie, Mexico is heerlijk, enjoy!

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:59

Het is inderdaad een goed teken dat ik weer zin heb in thuis! Na de eerste reis zaten we echt een beetje verloren op de bank, zo van: wat doen we hier. Dat was geen fijn gevoel, dus ik ben blij dat het nu anders is. Maar eerst inderdaad nog even flink genieten, want een maand is nog altijd een hele flinke vakantie!

Antwoord
Eva - eighty7 19 november 2015 - 09:10

Een maant nog maar! Ongelooflijk hoe snel dat gaat!! Wat gaat Ward doen. Jullie komen toch wel samen naar huis? Of gaat ie jou nog overhalen.. ;)

Antwoord
Eva - eighty7 19 november 2015 - 09:10

Ik heb vast een zonnesteek… Bedoel natuurlijk maand :D

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:55

Dat krijg je van de hete Cambodjaanse zon ;)

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:57

Ward gaat gewoon mee naar huis hoor! Hij zou misschien best wat langer weg willen blijven, maar zeker niet alleen. En zijn baan wacht begin januari, dus hij wordt ook weer verwacht. Fijn, want het is hoog tijd dat er weer geld wordt verdiend in huize Ward & Karlijn ;)

Antwoord
Lotte - scratchingmymap 19 november 2015 - 09:43

Wauw, time flies when you’re having fun (of wanneer we mogen meelezen met jouw plezier ;-)) gaat duidelijk op! Het lijkt helemaal nog niet zo ontzettend lang geleden dat jullie begonnen aan het avontuur.
Bijzonder dat jullie beide met een ander gevoel kijken naar de laatste maand, hopelijk kunnen julie er sowieso beide van genieten!

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:55

De tijd is inderdaad snel gegaan, al lijkt ons vertrek wel echt eeuwen geleden! We gaan nog heerlijk genieten van de komende maand, dat komt helemaal goed. En thuis wennen we allebei ook wel weer ;)

Antwoord
Puck 19 november 2015 - 10:57

Een reis kan niet lang genoeg duren, tot vlak voor thuiskomst. Dan duurt hij altijd veel te kort.

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:54

Haha! Ook herkenbaar, zo heb ik er ook altijd tegenaan gekeken. Dit is de eerste keer dat ik het best prima vindt om weer naar huis te gaan. Is me nooit eerder overkomen ;)

Antwoord
Robert | Traveljunks 19 november 2015 - 12:15

Wat vliegt de tijd zeg! Het filmpje met de ballonvlucht heb ik nog vers in mijn geheugen. Ik vind het naar huis gaan ook steeds minder erg, al ben ik al lang niet meer echt lang op pad geweest. Het heeft vast ook iets met leeftijd te maken bij mij ;-)

Veel plezier nog. Ik ben best een beetje jaloers op jullie Mexico deel.. ;-)

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:53

De tijd gaat inderdaad supersnel! Grappig dat jij naar huis gaan ook steeds minder vervelend vindt. Zijn we allebei oude mutsen aan het worden misschien ;) ? Ik heb enorm veel zin in Mexico, ik kijk er echt naar uit!

Antwoord
Chantal 19 november 2015 - 12:28

Wat gek. Nog maar een maand. De tijd vliegt écht! Lukt het Ward om je over te halen om nog langer te reizen? ;-)

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:51

Haha! Nee hoor, we gaan gewoon naar huis. Ward zou misschien best door willen reizen, maar zijn baan wacht weer begin januari. En die zet hij liever niet op het spel ;) Bovendien is het hoog tijd dat er weer wat geld gaat binnenkomen, in plaats van dat alles eruit vliegt!

Antwoord
Marijke 19 november 2015 - 13:40

Ja, Canada is geweldig! Ik zie nu gruwelijk mooie foto’s van de Rockies in de late herfst ;-) Ik kan het alleen maar aanraden (en ook een boel tips geven, moest hij effectief naar de Rockies trekken! )

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:50

Hoi Marijke, Ward gaat niet echt naar Canada hoor! Hij zou het misschien wel willen, maar hij komt mooi braaf mee naar huis. Begin januari begint hij weer met werken, dus een verlenging zit er niet in ;) Maar mochten we ooit naar Canada gaan, dan klop ik bij jou aan voor tips!

Antwoord
Manouk 19 november 2015 - 14:37

Wow, wat vliegt de tijd inderdaad! Ik zal de wekelijkse verslagen missen Karlijn. Geniet nog van jullie laatste maand en straks weer lekker thuis!

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:48

Dank je Manouk, dat gaat lukken! Ik ga mijn weekverslagen ook missen, denk ik ;) Straks zien mijn weken er weer heel saai uit! Voor jou begint het nu echt op te schieten, kan ik jou mooi gaan volgen! Ben je al flink aan het aftellen?

Antwoord
Kim 19 november 2015 - 17:04

He Karlijn, fijn dat jullie weer terugkomen! Laten we een keer een happie doen, want ik wil alle avonturen horen!!! Geniet van de laatste maand…….. Liefs Kim

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:46

Dank je Kim, dat gaat lukken! En we gaan zeker ergens eten begin volgend jaar. Pizza’tje ;) ?

Antwoord
Linda | One Day Trip 19 november 2015 - 19:53

Wat gaat de tijd snel zeg! Ik merk dat ik dit keer veel minder met thuis bezig ben dan de vorige keer. Misschien ook wel omdat we nu zo veel moeten regelen voor de auto (hebben in Chili een auto gekocht).
Maar heb wel alvast bij Airfrance geïnformeerd hoeveel het zou kosten om onze retourticket te verzetten :)

Antwoord
Karlijn 20 november 2015 - 04:45

Hoi Linda, grappig dat jij het net andersom hebt! Ik dacht de vorige keer nog maar weinig aan thuis en nu veel meer. Ik kan me voorstellen dat het anders werkt als je op reis nog met dingen als een auto bezig bent. Alleen maar fijn lijkt me, in het moment leven is veel beter dan steeds maar met de toekomst bezig te zijn…Geniet er nog van!

Antwoord
Ester 20 november 2015 - 13:10

Wat Stephanie zegt, ik kan me de eerste post over kleurrijk Istanbul nog goed herinneren :-) Wat is het snel gegaan!

Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment bepaalde dingen gaat missen; vooral omdat er zoveel familie veranderingen op komst zijn. Zulke gebeurtenissen wil je ook gewoon van dichtbij meemaken. En wanneer de reiskriebels over een gegeven moment weer terugkomen: vakantiedagen zijn er om gebruikt te worden ;-)

Hebben jullie al een vaste reis-route voor Mexico? Ik ben benieuwd wat jullie besloten hebben :-)

Antwoord
Karlijn 21 november 2015 - 06:35

Hoi Ester, ik kan me voorstellen dat het voor iedereen thuis snel is gegaan! Voor ons valt het wel mee, de tijd lijkt op reis toch altijd wat langzamer te gaan dan thuis :) En met de reiskriebels komt het helemaal goed hoor, ik heb al allerlei plannen voor volgend jaar, haha! Alleen geen reizen van maanden, maar van een paar weken ;) Voor Mexico zijn we van plan een rondje Yucatan te maken, met een uitstapje naar San Cristobal de las Casas en omgeving. We denken verder aan Isla Holbox, een stuk of tien Maya-tempels, Campeche en we sluiten af in Tulum. Alle tips zijn van harte welkom!

Antwoord
Ester 29 november 2015 - 22:46

San Cristobal de las Casas is een fijne stad, en een vrij goede ‘beginner’ stad voor Mexico! In Campeche ben ik nog niet geweest, maar ik geloof dat we daar een reden voor hadden om die stad over te slaan. Als je moet kiezen tussen Cancun, Playa del Carmen en Tulum zou ik zeker voor Tulum gaan; Cancun is net de Belgische kust ;-) En ga voor een mooie accommodatie aan het strand, niet in het stadje zelf. Als jullie tijd over hebben en je nog minder toeristen wilt zien kunnen jullie doorrijden langs de kust naar Laguna Bacalar (richting Belize), dat vond ik zelf ontzettend paradijselijk :-) Er zijn zoveel mooie dingen te zien in Mexico!

Antwoord
Karlijn 30 november 2015 - 05:01

Hoi Ester, dank je voor je tips! San Cristobal staat inderdaad op de planning, net als Tulum. Daar sluiten we de reis af, in een bungalow aan het strand :) En Laguna Bacalar klinkt erg mooi, dat gaat ook op de lijst! In Cancun zijn we gelukkig maar 1 nachtje, omdat we daar morgen pas einde van de middag aankomen. De dag erop rijden we er snel weer weg ;)

Antwoord
Mellisa 20 november 2015 - 16:47

Ik vind het toch ‘leuk’ om te lezen dat je ook wel weer naar huis verlangd! Ik ben zelf nog nooit zo lang van huis geweest, maar we dromen wel van een lange wereldreis. Die gaat er zeker ook wel komen, wie weet willen we nooit meer naar huis of juist heel graag. Who knows? ;)

Heel veel plezier nog de komende maand en ik geniet van je wekelijkse updates!

Antwoord
Karlijn 21 november 2015 - 06:30

Dank je Mellisa, dat gaat zeker lukken! En leuk dat je mijn weekverslagen graag leest :) En natuurlijk gaaf dat jullie ook op wereldreis willen! Gewoon voor gaan, het is geweldig!

Antwoord
Malou 21 november 2015 - 20:17

Jeetje Karlijn, wat gaat de tijd snel! Nog even een maandje volop genieten!

Antwoord
Karlijn 22 november 2015 - 08:11

Dat gaat helemaal lukken, dank je :) !

Antwoord
Frank 25 november 2015 - 00:07

Pfff, nog een maand wachten op jullie terugkeer :-/
Je bent echt geen oude muts hoor Karlijn en de muziekrobots missen Ward enorm!

Veel plezier nog die laatste weken en tot ‘snel’ :-)

Antwoord
Karlijn 25 november 2015 - 02:14

Dank je Frank! Voor je het weet zijn we weer thuis en kan Ward zich weer helemaal uitleven met de robots ;) En gelukkig dat je me geen oude muts vindt, haha!

Antwoord
Marcella 28 november 2015 - 11:17

Die verlenging met Canada en Zuid-Amerika klinkt best aantrekkelijk ;-) Ik ben 2x 1 maand op reis geweest, en 8 maanden reizen kan ik me niet eens voorstellen. Al lijkt het me echt heerlijk. Zoveel samen zijn, ontdekken en geen sleur in het paradijs. Wauww. Geniet dan ook volop van de laatste weken en laat ons vooral volop meegenieten! :-)

Antwoord
Karlijn 29 november 2015 - 05:33

Dat komt helemaal goed! Nog heerlijk drie weken Mexico en dan zit het erop. Ongelofelijk, wat was het een avontuur!

Antwoord
Daniël Soute 30 november 2015 - 21:55

Hoi Karlijn, wel fijn dat jullie over een klein maandje weer thuis zijn. Misschien leuk om met z’n viertjes sushi te eten, bij te kletsen en de mooie verhalen te horen. Maar geniet er nog lekker van hier waaien we een beetje weg namelijk. Groetjes Daniël

Antwoord
Karlijn 1 december 2015 - 03:27

Hoi Daniël, ik blijf inderdaad maar lezen over stormen en codes geel! Niet echt iets om naar uit te kijken ;) Leuk idee om met z’n vieren af te spreken!

Antwoord
De Wandelgek 4 december 2015 - 22:41

Dat gaat hard zeg! Maar Mexico nog voor de boeg. Dat is ook erg mooi. Die caramel zeezout chocolonely is geweldig maar om daarvoor naar huis te verlangen ?

Antwoord
Karlijn 5 december 2015 - 02:11

Haha! Nee hoor, dat is niet de hoofdreden, gewoon een prettige bijkomstigheid ;)

Antwoord
Jessica 6 december 2015 - 14:39

Haha wat toevallig dat je ook Tony Chocolonely mist (ik ben het tot nu toe nog nergens tegengekomen, zelfs niet in internationale supermarkten)! Ik mis weinig dingen van thuis, maar soms ben ik wel bang dat ik het reizen een beetje voor lief neem. Ik geniet nog steeds iedere dag super intens, maar nu ik met mijn zusje reis merk ik dat ik anders tegen dingen aankijk. Mijn zusje is nog helemaal gefascineerd door een vogel of het spotten van een aap, terwijl het voor mij meer een dagelijks ‘standaard’ dingetje is geworden. Volg je het nog? ;p Al moet ik inderdaad wel bekennen dat het straks in Nederland fijn is om kleren aan te trekken die niet dat backpackers-luchtje hebben :P

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:04

Hoi Jessica, dat herken ik heel erg! Tijdens onze eerste wereldreis kwamen mijn broer en schoonzusje ons opzoeken in Maleisië. Voor hen de eerste verre reis. Toen zagen wij pas hoe normaal wij alles vinden. Zij keken overal echt hun ogen uit en ik vond dat geweldig om te zien. Wij zijn inmiddels zo gewend aan die andere omstandigheden, en ook enorm verwend. Het komt niet meer zo heel vaak voor dat we achterover slaan van verbazing of dat we echt volkomen onder de indruk zijn. Dat betekent niet dat we niet genieten of alles voor lief nemen, maar we zijn verwend. Het is wel extra leuk als we wel helemaal weggeblazen worden (in dit geval ook letterlijk ;) ), bijvoorbeeld tijdens onze helikoptertour op Kauai. Daar was ik echt stil van! Dus ik snap helemaal wat je zegt. Zolang je maar echt geniet, dat is het belangrijkste! En die kleren en Tony…ik verlang er inmiddels echt een beetje naar :)

Antwoord
Angela 6 december 2015 - 21:48

wat gaat de tijd snel! ik ben pas halverwege je reis “ingestapt”, maar ik heb uiteraard wel met terugwerkende kracht je hele reisverhaal gelezen. Het lijkt als de dag van gisteren, terwijl er toch alweer een aantal maanden voorbij zijn! Ikzelf heb geen ervaring met lange reizen; ik heb ooit 1 “lange” reis gemaakt van 3 weken – een week naar New York en 2 weken roadtrip door Florida – en toen had ik op het eind wel zoiets van “weer lekker in mijn eigen bed en weer eens iets anders dan alleen maar patat met hamburgers zou ook wel fijn zijn”. Plus dat ik mijn kat wel begon te missen. Dus ik denk dat ik er wel hetzelfde als jij tegenover zou staan. Onwijs zin in reizen, maar ook wel fijn om weer tussen je eigen spulletjes te zitten en je familie weer te kunnen zien.
Als ik jou was, zou ik gewoon snel weer nieuwe reisjes plannen en zorgen dat het financiële plaatje weer gauw op orde is zodat je ons weer snel kunt verblijden met je geweldige reisverhalen!

persoonlijk vind ik het heel erg jammer dat jullie reis er alweer bijna op zit. ik weet zeker dat ik in een zwart gat ga vallen als ik geen blogs meer kan lezen over je wereldreis. Stop je dan ook met bloggen…? Ik hoop heel erg van niet! *duim duim*

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 23:56

Hoi Angela, bedankt voor je lieve reactie! Erg leuk dat je ons al die maanden hebt gevolgd :) Ik heb inderdaad best wel weer zin om naar huis te gaan, maar dat betekent zeker niet dat ik stop met bloggen! Ik heb nog zoveel reisverhalen en foto’s te delen, en ook qua praktische posts komt er nog heel veel aan. En natuurlijk heb ik stiekem ook alweer nieuwe reisplannen ;) Maar deze wereldreis heeft alvast voor jaren bloginspiratie gezorgd, dus je kunt gewoon elke week minimaal twee posts verwachten. Alleen de weekverslagen zitten er helaas niet meer in. Zoveel spannends doe ik thuis helaas niet ;) Bedankt voor het lezen van mijn blog, daar ben ik echt heel blij mee!

Antwoord
Angela 10 december 2015 - 20:12

jij ook bedankt voor jouw lieve reactie Karlijn. :-)
Echt super fijn om te horen dat je blijft bloggen! Ik bedoel dit niet klef, maar je zit helemaal in mijn systeem, ik denk eigenlijk elke dag wel aan je. Dan denk ik aan alle reizen die ik nog wil maken en aan alle bestemmingen die ik dankzij jou heb leren kennen! Meestal “spaar” ik een paar van je blogposts op, gewoon in de wetenschap dat ik dan wat langer achter elkaar van je verhalen kan genieten.
Dus ga vooral zo door met reizen en bloggen, je bent mijn inspiratiebron om je (reis)hart te volgen naar alle uithoeken van de wereld!

Antwoord
Karlijn 10 december 2015 - 22:52

Ah, wat leuk om te lezen! Deze reactie maakt heel mijn dag :) Dit geeft me weer extra veel zin om nog veel meer verhalen en foto’s te gaan delen! En ik hoop dat jij ook alle uithoeken kunt gaan zien die je wilt zien :)

Antwoord
Angela 12 december 2015 - 11:00

Ik heb het geluk samen te leven met een man die het fijn vindt dat ik de reizen plan en dat ik ook bepaal waarheen. Hij vindt alles even leuk. Dus ik denken dat dat wel goed gaat komen! ?

marco bolhuis 7 december 2015 - 14:54

Karlijn,
ik volg je wereldreis nu al een tijdje en met iedere post ben ik meer en meer onder de indruk van alle locaties en wat ze allemaal te bieden hebben. maar zou je misschien in de toekomst ook nog geïnteresseerd zijn om een post te maken over het ong. kosten potje en inventarislijst van wat je zo allemaal mee neemt en hoe je alles boekt? ik zou dat echt heel graag willen weten want ik zon wereldreis als dit is echt mijn absolute droom

Antwoord
marco bolhuis 7 december 2015 - 15:06

en hoe plan je een route, en alles in en er omheen van je wereldreis :D

Antwoord
Karlijn 7 december 2015 - 22:57

Hoi Marco, leuk dat je me al even volgt! Ik ga zeker nog aan de slag met praktische posts over de wereldreis. Over de route en het inpakken schreef ik deze posts al:
http://karlijntravels.com/route-wereldreis/
http://karlijntravels.com/wat-neem-ik-mee-op-wereldreis/

Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen! Alleen over de kosten schrijven vind ik lastig, omdat wij zeker niet op de goedkoopste manier reizen. Ik ben dan onder andere bang dat ik mensen afschrik en dat is helemaal niet nodig. Je kunt een wereldreis uiteindelijk helemaal afstemmen op je eigen budget. Maar als je hier specifieke vragen over hebt, dan mag je me altijd mailen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.